ilginç valla olmaması gereken durumlar yakışmaz...hiçde yakışık almaz bence..çeki düzen şart..
ilginç valla olmaması gereken durumlar yakışmaz...hiçde yakışık almaz bence..çeki düzen şart..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
İbrahim tüm servislerde boya ölçer bir alet var boyanın kalınlığını ölçüyor bunu yaptırmanı tavsiye ederim ..
O boyalı aracı nasıl sıfır diye satmışlar aklım mantığım almıyo bir türlü![]()
kime güveneceğimizi şaşırıyoruz....demekki servislerden alınan ekspertiz raporları da hikaye...peki aldanmamak için fikri olan var mı?
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Günlerden bir gün sıfır araba almanın heyecanı ve sevinciyle 1500 km.deki araçla şaşmaz sanayideki arkadaşların yanına gidilir arabayı göstermek için;
şaşmazdaki usta arkadaşlar : oooo hayırlı uğurlu olsun kardeş araba süper allah kaza bela vermesin gerçekten güzel arabaymış vs..vs..
ben : teşekkürler arkadaşlar darısı başınıza.....derken ; yan dükkandan yılların kaportacısı bir arkadaş daha gelir 2 kez arabanın etrafında döner ve geçmiş olsun kardeş der !!
hayırdır ?? arabanın sol tarafta komple boya var...
olum kafanmı iyi ne boyası arabayı sıfır aldık daha 1500 km.de derken ;
yok kardeş şaka değil dalga değil anam avradım olsun arabada boya var bu tarafta...
yaw olum X-ray lemi baktın 2 dakkada...derken boya kalınlık ölçer cihaz getirilir,
arabanın muhtelif parçalarına tutulur,bütün parçalarda genelde kalınlık 115-123 mikron çıkarken sol tarafta sol ön çamurluk sol ön kapı sol arka kapı ve sol arka çamurluk da 210 mikron !!! boya çıkar...Hikaye de böylece başlar...
Muhtemelen araç yüklemeleri sırasında sürtüp sonra kusurlarını örtmek için tekrar boyayıp sıfır araç diye kaktırdıkları savını ileri sürdük ama nedendir bilinmez yine de tabii...
Siz yine de tabii sıfır araç alırken bile bi kontrol ettirin aracınızı ne olur ne olmaz zira ben edicem bundan sonra..
(haaa bir de tampon arasından maskeleme bandı parçası çıktığını yazmayı unutmuşum o da ayrı bir traji komik olay tabii![]()
Konu tempesty tarafından (06/02/2010 Saat 21:48 ) değiştirilmiştir.
Bora Bey tüketici mahkemesinde dava açtım kazandım dediniz. Satın aldığınız yere ne gibi bir yaptırım uygulattınız dava sonucunda peki?
Araçta insan sağlığını tehdit edebilecek bir kusur (motorunda , yürüyen aksamında veya güvenliğinde vs.) bulunmadığı için hakim aracın yenisiyle değiştirilmesine hükmetmedi , sadece aracın boyalı olması nedeniyle Gazi Üniversitesi Otomotiv bölümünden gelen bilirkişilerin raporu sayesinde tüm mahkeme masrafları ve avukat masrafları davalıya ait olmak üzere aracın ikinci el satışındaki değer kaybı olarak 5000 tl tazminat ödenmesine karar verildi..(Mahkemede geçen 1,5 yıllık sürede yanına cabası kaldı tabii)
Mahkemeye hem Üstün otonun kendi avukatı hemde Fiat'ın avukatı beraber katıldılar , tabi ona rağmen kaybettiler..![]()
06-08-2009 da bravomla kaza yaptım 2.5 ay aracım Üstün otonun ilgisizliği yüzünden serviste yattı...hava yastığı siparişini 1,5 ay olmasına rağmen geçmemişler allah hepsinin..... ******** herifler....yaptıkları işçilik de rezalet...üstelik telefonla müşteriye dönmek de yok....adamların umurunda değilsiniz çünkü zaten sizinkinden başka en az 60 tane araç oluyor her gün abartmıyorum...yani sizin aracınız ve siz onlar için kumsalda bir kum zerreciğisiniz...
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
üstün otoya gitmedim ama yeğenimin aracı gp. araba önden kaza yaptı. üstün otoda yapıldı. sağ ön çamurlukla kaput arasında 2 cm kadar açıklık vardı araba teslim edildiğinde, buna benzer daha birkaç sorun daha, yeğenimi ve abimi kavaklıdereye yönlendirdim. saolsun müslüm ve servisteki diğer arkadaşlar herzamanki iş ciddiyeti ile araçla ilgilendiler. abim bundan sonra aracını buraya getireceğini söleyerek ordan ayrıldı.
şu ana kadar kavaklıderenin yaptığı hizmetten memnun olmayan bir arkadaşla karşılaşmadım. diğer servislerde bu forumdan gerekli dersleri alıp kendilerine çeki düzen verebilirler.
bence üstün otomotiv ayne alıştığı gibi müthiş bir kazık atmış...geçmiş olsun Bora Bey. İnsanın gercekten moralini bozucu, üzücü bir durum bu ancak, düşününce arabanın kaybedeceği değeri zaten sana vermişler. Kaldı ki yan tarafı boyalı diye bir arabayı satmak da hiç zor değil. Büyük şehir de olup da orası burası boyasız araba bulmak zaten cok zor. Boyalı olmasının da sana en ufak bir sorun teşkil etmemesinden dolayı hiç de üzülmeye gerek yok. Ama var yaaa üstün otomotive bir bidon benzin döküp yaksalar yeridirGelgelelim bu sefer de haksız duruma düşülür.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Büyük şehir küçük şehir hiç farketmez sıfır bir araba almak için hevesle ankaranın en büyük bayilerinden birine gidiyorsunuz ve hevesle aldığınız araba boyalı çıkıyor bunun hiçbir mantıklı açıklaması olamaz ve kabul edilir bir durum değil..
ben olsam arabayı yenisiyle değiştirmedikleri gün arka cama satılık yazardım...çünkü arabadan soğurdum. dediğim gibi aslında sürücü ve yolcunun canını tehlikeye atsacak bir durum yok ama benim o arabadan gönlüm gecerdi şahsen, binemezdim...
asla kabul edilebilir bir durum değil
ne demek boyalı arabayı sıfır kilometre diye satmak
bu ne ticaret ahlakına uyar ne insanlığa
tse kurumu tarafından belirlenmiş kurallar dışında birdurum
ayıplı mal kategorisine girer bu araç tabiki mahkemeyi kaybedecekler
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Boyalı bir aracı satmak ahlak dışıdır ama şunu söyleyeyim.Avrupadan Türkiye'ye özellikle Almanyadan ülkemize gelen orta sınıf arabaların ben kalite kontrolden geçebileceklerine inanmıyorum. Bize 3.dünya ülkesi gözüyle baktıkları için ülkemize kendi ülkelerinde sorun olabilecek arabaları gönderiyorlar. Ülkemizde bir otobüs fabrikası var mesela.orda çalışan kalite kontrolde akrabam var. 10 arabadan 5inin kalte kontrolden aslında geçemediğini geri gönderdiklerini söyler hep. Ancak yukardaki amirlerden gelen cevap tehdit niteliğinde olduğu için işinmizi kaybetmememk için onaylıyoruz diyor. Varın gerisini siz düşünün.
Konu ibrahim06 tarafından (07/02/2010 Saat 22:59 ) değiştirilmiştir.
hasarlı araçları boyayıp satmak sadece fiat ve üstün oto yapmıyor. gazetelerin ankara eklerini takip eden arkadaşlar bilirler aynı olay toyotada da olmuştur.
bence burda sorgulanması gereken bu yapılanları ticaret ahlakının neresine koyuyor firmalar. hasarlı bir aracın, hasarlı olduğu sölenerek 3-5 bin indirimli satılması çokmu zor. bir abimiz tavanın da hasar olan ford mondeoyu yaklaşık 9 milyar inidrimli olarak aldı.
yani uzun lafın kısası müşteriye dürüst davranan firmalarda var.
Her şeyde bir hayır olduğuna kesinlikle inanıyorum. Haklısın. Bak bunu duymak gercekten sevindirdi beni. Satmak kesinlikle sorun olmuyor zaten. Sattığım Alfa tavan hariç boyalıydı. Araç bendeyken iki kere kaza yaptı. birini ben birini amcam yaptı. İkisi de öndeki araca arkadan çarpmak suretiyle oldu. Daha öncesinde de iki yandan yemiş ve tamir görmüş. Ama cok rahat bir şekilde değerinin üstünde sattım arabayı. İllaki herhaltı anlatmıştım ben de. Alıcı o şekilde kabul etti..Ama senin aracın sıfır diye verilip tamir görmüş olması daha farklı bir durum işte. Neyse geçmiş olsun...
ben aracımın tüm bakımlarını üstün oto da yaptırdım hiçbir şikayetle karsılasmadım. demekkı bu da şans meselesi.
20000 bakımında koltuğum bakım esnasında leke olmuştu . servis mudurune soyledım komple iç temizlik yaptılar parada almadılar ben memnunum ama .çok kişide aynı servisten madur olmuş
normal bakımda ne var ki allah bir sorununuz arızanız ya da kazanız varsa onların eline düşürmesin kimseyi
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
ben bi şeyi anlayamadım.bu üstün otonun hiç interneti takip eden adamı yada bu siteden sizinle ilgili bitakım bilgiler var diyen tanıdığı yokmu.haklarında kaç gündür yazılıp çiziliyo ne bi cevap ne bi düzeltme.ya siteden haberleri yok ya da ciddiye almıyorlar.ben bikaç gün daha bekleyip arayacağım.hakkınızda bişeyler yazılıyor bi zahmet açıpta okuyun diyeceğim.
Konu ik77 tarafından (09/02/2010 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri