plastik karter muhafazasının görüntüden başka bir işe yaramayacağı kanısındayım
davlumbazlardaki kapaklarıda kapatabilirsin bir sorun olmaz
Bugün bakıma girdim, aslında araba 35000 km de ancak yeni aldığım için kontrol edilmesini ve 40.000 bakıma girmesini istedim. İlgilenen hanımefendiye periyodik bakım dediğim halde, ustaya ve iş emrine notu düşmemiş. Bununla birlikte polen ve yakıt filtresini değiştirmediler. Bende ne de olsa tavan döşemesinin değiştirilmesi için Fiat'tan haber bekleyip değiştireceğim diye ses çıkarmadım. Ayrıca karbon temizleme yerine, kelebek gövde temizliği yapılmasını önerdiler. Ne olduğunu bilmiyorum bileniniz var mı? ve avantajı nedir?
Yalnız üzüldüğüm bir nokta oldu, servis elemanlarına gösterge panelinden gelen çok tiz bir sesi belirttiğimde, panelin sökülmesi gerektiğini söylediler ve 40TL dediler, bende kalsın dedim. Ama faturaya yazmışlar. Tekrar gittiğimde düzeltecekler. Fiyatlar şöyle:
Motor yağı ve filtre değişimi : 16,50 TL
Kelebek gövde temizliği : 30,00 TL
Yağ (Selenia 5W40) 1 lt : 22,75 TL
Yağ (Selenia 5W40) 2 lt : 41,65 TL
Yağ filtresi : 5,54 TL
Filtre elemanı hava : 16,88 TL
İşçilik : 86,51 TL = 154,66 TL+KDV
Ayrıca büyük ihtimal Fiat'tan tavan değişimi için olumlu yanıt gelecek, (sonuçta garanti bitmiş olsa bile, mekanik bir aksam değil, ayrıca bu tamamen fabrikasyon hatası ve servise zamanında giren bir araç) bende eksik kalan polen ve yakıt filtrelerini değiştireceğim. Bu arada karter muhafazası 83 TL. Plastik olanı, sizce değer mi? Bir de dikkatimi çekti bizim ön tekerlek davlumbazlarının üst kısmında havalandırma deliklerine benzer bölümler var ve motorun kirlenmesine neden oluyorlar, kapatsak olmaz mı?
plastik karter muhafazasının görüntüden başka bir işe yaramayacağı kanısındayım
davlumbazlardaki kapaklarıda kapatabilirsin bir sorun olmaz
Elektronik gaz kelebeği, kullanılan yakıtın kalitsine bağlı olarak nemlenebiliyor ya da kirlenebiliyor.Bu durumda rolantide düzensizlik olmakta.Temizlik bu yüzden önemli.Tabi sorun yokken bir faydası olmayabilir.
Plastik karter muhafazası motor içinin daha temiz kalmasını sağlamakta ve ufak taşların verebileceği zararı önlemekte.Bu yüzden düşünülebilir.Tabi benim kastettiğim motor bölmesinin tamamının kapanması (Sporttaki gibi)
Bende temiz kalması ve dış bölgeden gelecek zararları engellemek için istiyorum zaten. Servise gittiğimde sorarım. Eğer tamamını kapatıyorsa alacağım. Ve ilk motoru gördüğümde çok garibime gitti o görüntü, resmen motor zarar görsün diye bırakılmış gibi.
Rölantide problem yoktu ama temizlik yapınca sanki belli belirsiz teklemeler başladı gibi. Biraz daha bekleyip, alışmasını tekrar dikkat edeceğim. Problem çıkarsa servisle paylaşırım.
Maalesef benzinli puntolar da durum böyle çok açık kalan yer var ama dediğiniz gibi alt muhafaza temizlik yönünden iyi olur hatta yeni fun'ların altı komple önden arkaya kadar muhafazayla kaplanmış çok beğendim...
peki funların altındaki o muhafazayı biz kendi araçlarımıza taktıramıyor muyuz?
birde faturanızda 16.50 tl yağ değişim ücreti almışlar + 80 küsür lira da yine işçilk adı altında ücret almışlar. Neden?
GP 1.4 lt 77 hp Dynamic Egzotik kırmızı
STILO 1.4 lt 95 hp Active Kıyı Mavi
Barış o yağ değişim ücreti de benim dikkatimi çekti. Tanıdık var diye gittim ama yanlış yaptım sanırım. Zaten yanlışlıkla 40 TL gibi yazılan bir ücret vardı. İtiraz edeceğim bakalım ne olacak. Keşke zamanı bahane etmeden kontrol etseydim faturayı. Ama ben çok iyi çingenelik yaparım şimdi serviste![]()
Arda abi periyodik bakım işçiliği, periyodik bakımda yapılcak işlemleri kapsamıyomu zaten, yağ değişimi hava filtresi değişimi vs vs...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
fun'lardaki muhafaza 3 kapılısında vardı 5 kapılıya olmaz diye biliyorum ancak 3 kapılı aracı olan arkadaşlar taktırabilirler
Önümüzdeki hafta aracı tekrar servise götürdüğümde, hatanın düzeltileceğini belirtti müşteri temsilcisi. Bende ilave olarak karter muhafazayı ve tavan değişirken arka okuma lambası taktıracaktım. Bu kalemlerin toplamından alacağımı düşürteceğim böylece mutlu olarak ayrılacağım.
Konu badboy1980 tarafından (14/03/2009 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.
Bugün Beylikdüzü Birmot'ta starjet dinamik 95 HP - 2006 model aracım için 40 000 km bakımındaydım. 430 Tl fiyat çıkardılar koç personel indirimiyle 380 Tl.ye geldi. ama ben hem 8 taksit hemde motor koruma+plastik aksam temzileme ve koruma uygulamasını yaptırmak için 400 Tl ye tamamlattırdım.
gaz kelebegini kendinizde cok rahatıkla temizleyebilrisniz arkadaşlar. motorla ugrasmayıı seven varsa ustteki plastik koruyucu cukarttıgınzıda gaz kelebegi gozukuyor eger kirlendiyse fren balata temizleyici var onu oraya sıkın bir ustubu yada bezle ama bez daha iyi our sanırım temzileyebilrisinzi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri