Bugün bakıma girdim, aslında araba 35000 km de ancak yeni aldığım için kontrol edilmesini ve 40.000 bakıma girmesini istedim. İlgilenen hanımefendiye periyodik bakım dediğim halde, ustaya ve iş emrine notu düşmemiş. Bununla birlikte polen ve yakıt filtresini değiştirmediler. Bende ne de olsa tavan döşemesinin değiştirilmesi için Fiat'tan haber bekleyip değiştireceğim diye ses çıkarmadım. Ayrıca karbon temizleme yerine, kelebek gövde temizliği yapılmasını önerdiler. Ne olduğunu bilmiyorum bileniniz var mı? ve avantajı nedir?

Yalnız üzüldüğüm bir nokta oldu, servis elemanlarına gösterge panelinden gelen çok tiz bir sesi belirttiğimde, panelin sökülmesi gerektiğini söylediler ve 40TL dediler, bende kalsın dedim. Ama faturaya yazmışlar. Tekrar gittiğimde düzeltecekler. Fiyatlar şöyle:

Motor yağı ve filtre değişimi : 16,50 TL
Kelebek gövde temizliği : 30,00 TL
Yağ (Selenia 5W40) 1 lt : 22,75 TL
Yağ (Selenia 5W40) 2 lt : 41,65 TL
Yağ filtresi : 5,54 TL
Filtre elemanı hava : 16,88 TL
İşçilik : 86,51 TL = 154,66 TL+KDV

Ayrıca büyük ihtimal Fiat'tan tavan değişimi için olumlu yanıt gelecek, (sonuçta garanti bitmiş olsa bile, mekanik bir aksam değil, ayrıca bu tamamen fabrikasyon hatası ve servise zamanında giren bir araç) bende eksik kalan polen ve yakıt filtrelerini değiştireceğim. Bu arada karter muhafazası 83 TL. Plastik olanı, sizce değer mi? Bir de dikkatimi çekti bizim ön tekerlek davlumbazlarının üst kısmında havalandırma deliklerine benzer bölümler var ve motorun kirlenmesine neden oluyorlar, kapatsak olmaz mı?