Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: == Süpriz Trafik Cezası Nasıl İptal Edilir? ==

utku çay
    utkucay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 59

bi geçen haberlarde görmüştüm. bir albea sahibine ceza gelmiş adam itiraz etmiş. sonradan ortaya ne çıksa beğenirsiniz, başka bir albea sahibi plakanın aynısını yapmış takmış kendisine
    buyrun burdan yakın

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Teşekkürler Fatih...

Buradan devam edelim arkadaşlar...

nihat yeşilyurt
    nyesilyurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 .........
    Edilen teşekkür: 35

çok teşekkür ederim cevaplarınız için .sabah trafik dentleme şub.gideceğim.bakalım ne olacak.

Aslı KILINÇ
    quixotic2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 NLP 37
    Edilen teşekkür: 100

paylaşım için teşekkürler.
    Daihatsu Copen

mehmet savasçı
    Kendi isteğiyle üyeliği silinmiştir. memat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BK 7478
    Edilen teşekkür: 275

bana dün geldi mithatpaşada ayın 2 sinde akşam 18.18de yazmışlar toplam 14 gün sonra geldi versem benim için geçerli olurmu?

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

elime şu an 2 yıl önce yediğim park cezası ulaştı. 2006 tarihli. 50ytl. ödeyim mi itiraz mı edim ne dersiniz?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Ne güzel memleket 2 sene sonra ceza geliyo...
    Ne geldi peki?
    zaman aşımı yokmu?
    varsa ve dolmadıysa aksini ispat edebiliceksen et tabii ama boşuna uğraşma...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ziyaretçi047

ödedim ya. 50ytl için itiraz mitiraz uğraşmaya gerek yok. ne memleket görüyorsunuz işte

Ziyaretçi047

Standart Bizim Devlet Gerçekten Çok Zeki

Bugün eve kağıt bırakmış postacı. Trafik cezanız muhtara bırakılmıştır lütfen alın gibisinden bişe.

Hemen bankamın ceza ödeme bölümüne girdim. 2 tane 45 liralık ceza kesilmiş. Biri 90 diğeri Diğeri 80 lira faiz de yemiş oh ne güzel. Yalnız benim bunlardan hiç haberim yok.

Ceza kesiyorsun bari haber ver. Yok ben önce faizi yeyim ondan sonra haber veriyor kardeşlerim bana.

Ben bu cezayı ödemem. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar, daha önce bizzat dilekçe doldurarak cezasını iptal etmiş arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ziyaretçi047

Son mesajı ben yazmışım konuya. Hortlatim bari. Şimdi tekrar ceza geldi bana faizler maizler havada uçuşmuş bile. İşte şimdi itiraz vakti.

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

Geçmiş Olsun Cihan
    bende aynı sorunla baş edemedim ve yaklaşık 800ytl ödemiştim bundan bir sene önce (ittiraz hakkım varken, tamamen acemilikten kanun bilmezlikten)
    Forumda dsouna cvp buldum belki sende görmüşsündür ama senin sorunun altında durması iyi olur diye düşündüm...

https://forum.grandepuntotr.com/haberler/824-%3D%3D-supriz-trafik-cezasi-nasil-iptal-edilir-%3D%3D.html

Alıntı Bülent A. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesilen cezanın iptali için trafık mahkemesıne başvurmanız gereklı onunda dosya masrafı falan var...

Evinize gelen trafik ceza makbuzunuz telim aldıktan sonra ilk bakmanız gereken şey tarihidir ne zaman CEZA YAZILMIŞ İSE 7 (YEDİ) GÜN İÇERİSİNDE SİZE TEBLİĞ yani imzayla teslim edilmesi gerekir eğer bu süre geçmiş ise yani 15 gün sonra eve ceza makbuzu gelirse aşağıda vereceğim dilekçe örneğini doldurarak trafik mahkemesine başvuruyorsunuz ve yasal olarak cezanız İPTAL ediliyor...

............. TRAFİK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN:
    ADRESİ :
    KONUSU :Trafik Ceza Tutanağına İtiraz

AÇIKLAMALAR:
    1-Şahsıma ait ................. tescil plakalı araca ilişkin olarak bilgim dışında ............. günü itibariyle trafik ceza tutanağı düzenlenmiş, bu ceza tutanağı ............tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2-Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 166 ncı maddesine göre“Tescil plakasına göre tanzim edilen tutanaklar “Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10, 11 ve 12 nci maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre takip ve tahsil edilir”.

" Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10/a maddesine göre, “Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir”.

Tarafıma yasal süre aşıldıktan sonra tebligat yapılmış olup, bu durum yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ceza tutanağının iptali gerekmektedir.

İSTEM VE SONUÇ: Yukarıda izah olunan nedenlerden dolayı dava konusu trafik ceza tutanağının iptalene karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

İtiraz Eden
    İmza

Trafik Mahkemesinin olmadığı yerlerde Sulh Ceza Mahkemesi Bakıyor.
    Yani ceza kesim tarihinden 14 sonrasına kadar tebliğ edilmemiş cezalar geçersiz oluyor.

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Ziyaretçi047

Dostum o yazıdan haberim var da merak ettiğim olay şu:

Aramızda bu dilekçeyi yazıp dolduran ve trafik mahkemesine baş vuran var mı?

Bu söylenti ortada geziyor ama ben yaptım diyene rastlamadım henüz.

Ayrıca bu trafik mahkemesi nerede adliye'nin içinde mi. İşlemler nasıl oluyor defter açtırma katip matip ne kadar para gidiyor, avukata gerek var mı vs.vs.

Sonuçta gidip dilekçeyi vermek kadar kolay bir olay değil malesef...

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne güzel memleket 2 sene sonra ceza geliyo...
    Ne geldi peki?
    zaman aşımı yokmu?
    varsa ve dolmadıysa aksini ispat edebiliceksen et tabii ama boşuna uğraşma...
    Yazmışım Cihana...

gülme komşuna gelir başına demişler geldi...

dedem aradı dün ceza gelmiş diye

işbankasının ödeme sayfasından baktım
    Düzenlenme Tarihi 20040120
    Tebliğ Tarihi 20041201

işte işin esas komik yanı bu plakayı 2005te aldık

zaten tc kimlik no ve vergi kimlik no bize ait değil umarım fazla uğraştırmazlar...

buraya yazdıktan sonra aklıma geldi bizim plakadan başkasına ceza çıkıyo acaba başkasının plakadan bizemi geldi diye bizim eski plaka ile baktım bu sefer bizim ceza çıktı bakalım bunun için napıcaz...

Düzenlenme Tarihi 20050417
    Tebliğ Tarihi 20050417
    Vergi Tür Tutar Tarih
    09085 45.80 20050517
    01085 91.60 20090103
    Konu OzzY tarafından (03/01/2009 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

senn jerr
    senjer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Haber Bilgilendirme

arkadaslar bu konuda istanbul 3. sulh ceza mahkemesinin vermiş olduğu karar mevcut ancak ankara mahkemeleri itiraz üzerine genellikle ret kararı veriyor. itiraz üzerine verilen kararın da kesin olduğunu düşününce yapacak bişey yokmuş gibi geliyor insana.. ancak bu aralar bir ceza iptali için ankara trafik mahkemelerine başvuracagım istanbul 3.sulh cezanın kararını da ekleyerek.. benim aldığım duyumlara göre hakim kırmızı ışık park vs.. cezaları iptal etmiyor ancak sahte plaka falan varsa iptal ediyor.

ayrıca verilen karar yüksek yargı kararı olmadıgı icin de diger mahkemeleri baglamıyor yani ankara mahkemeleri istanbul mahkemelerinin vermiş olduğu kararla bağlı değil(hoş yargıtay kararlarıyla da baglı degil ama..) işletilmesi gereken değişik yargı yolları da mevcut. hepsini tüketip "olmadı arkadaşlar ödeyecegiz" derim size de

H.Raman Selçuk
    testo19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 RMA 49
    Edilen teşekkür: 23

Arkadaşlar benim başımada şöyle bir olay geldi, 10.08.2009 tarihinde park cezası yedim polis ceza makbuzunu yazdı bana verdi bende 13.08.2009 tarihinde ödedim. geçen gün (28.12.2009) eve yollamışlar cezayı muhtardan gidin alın diye. gittim 2. nüshayı yollamış adamlar. sonra acaba sisteme mi geçmemiş ödememiş mi gözüküyorum diye "gib" ten kontrol ettim ödemişim gözüküyor (ceza numarası falan tutuyor, alındı numarası falan var).

şimdi sormak istediğim şey bunun bana bir yaptırımı olur mu olursa nereye gitmem gerek yoksa kulak ardı mı ediyim çünkü sistemde ödemiş gözüküyorum.....

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

ödedidiğiniz ceza makbuzuyla birlikte bağlı bulunduğunuz
    nakilvasıtaları vergi dairesine gidip düşüm yaptırmanız gerekmekte

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Sayfa 2/2 İlkİlk 12