telefonu aldığınız zamana göre şöyle bir düşüncem var. Benim de başıma bire bir aynısı geldi, S3 sürekli kilitleniyordu, üç defa fabrika ayarı çektim, en sonunda telefon toptan gitti. Karşımda sadece Samsung ekranı vardı. Servise götürdüm; dediler ki MMC çipi bunun arızalı, Türkiye'ye ilk giren seride bu sorun var, zamanla çıkarıyor, anakartın toptan değişmesi gerekiyor. Bu işlem de servislerde 600 TL'lik bir işlem demek. Telefona hard reset de atsanız root atmaya da çalışsanız bu durum yaşanabilir. Babama telefonumu vereceğim için yaptırdım, üç hafta sonrasında da telefonumu iphone 6'yla değiştirdim (türkiye lansman gününde aldım Turkcell üzerinden).
Onun dışında Samsung'un orijinal root'u yerine internet üzerinden araştırıp başka bir root yükleyin. Samsung'un kendi root'u içerisinde bulunan TouchWiz altyapısı telefonu o kadar yavaşlatıyor ki inanamazsınız. Bir arkadaşım telefonu aldıktan sonra kendisi internet üzerinden telefona o root'u yükledi (hatırlamıyorum ismini ama isterseniz sorarım). Şu anda da HTC One M8 kullanıyor, ve HTC'nin kendi arayüzünü değiştirme ihtiyacı hissetmedi; ki bu durum Samsung'un kendi arayüzünün ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.
Bence siz de bir an önce iphone'a geçin derim. Kontratlı alma konusunda da korkunuz olmasın, Turkcell'den aldığınızda çok yardımcı oluyorlar kendinize uygun tarifeyle aldığınızda falan. Ben platin paket ile aldım (samsung galaxy s3'ü de son senemde platin paketle kullandım), şu anda yurt dışına çıkmak zorunda kalsam da Turkcell kontratı iptal etmeyip hattı görüşmelere kapadı, toptan ücret ödemekten kurtardık kendimizi. Bu arada iphone alacaksanız 16 GB'lardan uzak durun, ileriki zamanlarda yapılan iOS güncellemelerini bir süre sonra yapamaz hale gelebiliyorsunuz. Eşime iPhone 4S 8 GB almıştık, iOS 8'in ilk güncellemelerini yapamıyorduk, telefonun yarısının silinmesi gerekiyordu yüklemenin yapılabilmesi için.