Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
haklısınızda yine ben korkuyorum bu faiz işlerinden özellikle krediden aracı Allah a şükür birikim yaparak kredisiz almıştım ev almaya kalksam birikimle çok zor iş ama yinede krediye bulaşmak istemiyorum sadece dini yönden değil kredi nedense bana hep riskli gelmiştir tabi benim düşüncem yoksa faiz konularında çok anlamam ama diyanette faizin her türlüsü haramdır diye konuyu kapatıyor şuan kenardaki paramda altın hesabında tabi onunda ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ama hem düşüyor hem çıkıyor yani emeksiz kazanç yok en azından benim mantığıma birazdaha uygun oluyor
Yani bana göre bu işte ince bir çizgi var. Faize attığınız parayı nasıl kazandığınız daha önemli. O haramsa zaten diyecek bişey yok Ama dediğim gibi ser piyasada paranızın değerini bir şekilde korumak zorundasınız. Eminimki bütün parayı faize atıp evde çanak büyütmek doğru değildir ama, birikiminizi doğru değerlendirmek önemli. Ev alıp kiraya verseniz bu sefer yine paradan para kazanacaksınız Faiz ve faizcilik ayrı şeyler siz şimdi kalkıp birine silah çekip bana olan 10 lira borcun 20 lira oldu derseniz haram olan budur zaten faiz bunun için yasaklanmıştır. Arada ince bir fark var

Send my Samsung Galaxy S3 using 2