Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emre bey uzmanlık alanınız nedir bilmiyorum ama paranın annüite değeri üzerinden hesaplanan faiz haram olmaz paranın o günkü değerine göre tahmini olarak hesaplanır. Eğerki bu değerden fahiş olarak yüksekse o zaman haram mevzuu olabilir. Ayda bin lira biriktirseniz şimdi 120 bine alacağınız evi 10 yıl sonra 120 bine alabilir misiniz? Evet bankalar soyguncu ama bir şeyin dinen doğruluğunu sorgulamadan önce hesaplanış mantığını bilmemiz gerekir. Faizsiz bankacılık diye gezen bankalar üstüne %5 vs. Kar payı koyup evi size satıyor. Faizden ne farkı var bunun? Ser piyasa olduğu müddetçe faiz olcaktır.

Send my Samsung Galaxy S3 using 2
haklısınızda yine ben korkuyorum bu faiz işlerinden özellikle krediden aracı Allah a şükür birikim yaparak kredisiz almıştım ev almaya kalksam birikimle çok zor iş ama yinede krediye bulaşmak istemiyorum sadece dini yönden değil kredi nedense bana hep riskli gelmiştir tabi benim düşüncem yoksa faiz konularında çok anlamam ama diyanette faizin her türlüsü haramdır diye konuyu kapatıyor şuan kenardaki paramda altın hesabında tabi onunda ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ama hem düşüyor hem çıkıyor yani emeksiz kazanç yok en azından benim mantığıma birazdaha uygun oluyor