paranı altına yatırıp 2 yıl beklemeyi göze alırsan yaklaşık %60 %80 getirisi oluyor bazen üzerine de çıkıyor. ama bizim bilmediğimiz altın borsasını belirleyen kişi ya da kişilerin ne zaman yükseltip düşüreceğidir. bu yüzden zarar ediyoruz şuan ki durumdan konuşacak olursak altın fiyatını düşürüp doları yüklendiler yani bir dengeleme söz konusu. bir kaç ay önce 160tlden aldığım çeyrek bu aylarda 150 tl lere indi aslında altındaki düşüşe göre çeyrek fiyatı daha da düşmesi gerekirken düşmedi bu birazda vatandaşın çeyrek altına olan talebiyle alakalı uzmanlar gram ve çeyreğe yönelmeyin diye de uyarılarda bulundurlar. 2010 yılında düğünden sonra çeyrek altınlarımı 102tl den bozdum(düğünden önce 75 80tl falandı) 7 8 ay içinde 170 tl lere çıktı bakarsan kardayım ama 102tlden 170lere çıkmasıyla %50 de zarardayım. dediğim gibi aldığın fiyatın üzerinde satarsan kardasın. bir de femoli gibi ona yaklaşık olarak (94tl ile ben) fiyatlardan altın yapanlar şuan büyük zararda. ama şuan param olsa gramı 80tlden paramı altına yatırırım. tabi bu benim fikrim. amerikanın dünya piyasasındaki etkisi belli orada olan olaylar doların inip çıkmasına neden oluyor bu arada da altın fiyatlarında düşüş veya artışa.
Yer imleri