:) anladın sen onu
Printable View
:) anladın sen onu
paranı altına yatırıp 2 yıl beklemeyi göze alırsan yaklaşık %60 %80 getirisi oluyor bazen üzerine de çıkıyor. ama bizim bilmediğimiz altın borsasını belirleyen kişi ya da kişilerin ne zaman yükseltip düşüreceğidir. bu yüzden zarar ediyoruz şuan ki durumdan konuşacak olursak altın fiyatını düşürüp doları yüklendiler yani bir dengeleme söz konusu. bir kaç ay önce 160tlden aldığım çeyrek bu aylarda 150 tl lere indi aslında altındaki düşüşe göre çeyrek fiyatı daha da düşmesi gerekirken düşmedi bu birazda vatandaşın çeyrek altına olan talebiyle alakalı uzmanlar gram ve çeyreğe yönelmeyin diye de uyarılarda bulundurlar. 2010 yılında düğünden sonra çeyrek altınlarımı 102tl den bozdum(düğünden önce 75 80tl falandı) 7 8 ay içinde 170 tl lere çıktı bakarsan kardayım ama 102tlden 170lere çıkmasıyla %50 de zarardayım :). dediğim gibi aldığın fiyatın üzerinde satarsan kardasın. bir de femoli gibi ona yaklaşık olarak (94tl ile ben) fiyatlardan altın yapanlar şuan büyük zararda. ama şuan param olsa gramı 80tlden paramı altına yatırırım. tabi bu benim fikrim. amerikanın dünya piyasasındaki etkisi belli orada olan olaylar doların inip çıkmasına neden oluyor bu arada da altın fiyatlarında düşüş veya artışa.
Bak daha hala sataşıyosun :) kimseye hakaret ettiğim yok.ben sadece fikrimi sundum orada o da tavsiye amaçlıydı.katılır ya da katılmazsın ama sana yardımcı olmaya çalışan insana bu şekilde davranıyosan lafım yok.her lafı tartışmaya çekiyosunuz nasıl insanlarsınız siz yav.herkes islam alimi kesildi arkadaş.,mantar gibi bitmeyin.yardım amaçlı yazmıştım sonra da geri aldım dedim zaten yorum morum yapmasın kimse artık benim laflarıma rica ediyorum.
ya sen ne ayaksın millete gelip burda laf atıp duruyorsun ? geçen banada laf sokup durdun hem özelden hem konu üzerinden ? önce kendin paranı kazan ondan sonra millete yorum yap , öğrenci halinle gelmiş ahkam kesiyorsun ayrıca millete ibiş demek ne oluyor ? aç diyanete sor altın haram mı diye ? ben sordum olmadığını söylediler hocalarda aynı şeye gidiyor faizde ne olursa olsun kazanıyorsun ama altın sonuçta bir değer düşebilirde çıkabilirde neyse ben hoca değilim sadece diyanetten verdiğim bilgileri paylaştım ama üslubunu düzelt iyice haddini aşmaya başladın
Heh işte kambersiz düğün olmaz diye boşa dememişler.geldi yine başımın belası :) hiçbişeyden haberin olmadan yazıyosun.bulunduğun konulara yazmamaya çalışıyorum ama yine de seni insan yerine koyup terbiyemi bozmadan yazıcam, 1) Benim sana özelden herhangi bir mesaj attığımı ispatla ben burda herkesin önünde aracımı yakacam,yapmazsam ********im ama ispatlayamazsan sen bu forumdan üyeliğini silicen tamam?sen bana mesaj attın ben değil bunu herkes biliyo. 2) Ben kendi paramı 4 yıldır kazanıyorum zaten öğrenci halinle demişsin sadece gülüyorum .o günde söyledim sana bu sene öğretmenlikte 4. senem bitiyo.4 yıldır devlet memuruyum yani.beni tanımadan konuşuyosun. 3) ibiş hakaret içeren bi kelime değildir.ya da varsa o kelimeyi ben o anlamda söylemedim. Son olarak sevgili modlardan rica ediyorum şu konuyu lütfen kapatsınlar.konuyu açan kişiden de özür diliyorum ama hala insanlar hakkında bilmeden ahkam kesiliyor.buna bir dur denilsin yoksa gerçekten hoş olmayan şeyler olacak.şu bilinsin ki bu forumda herkesin İP si ,kimliği bellidir herhangi bir kişiliğime zarar verecek bi söz duyarsam tüm memurluk ve vatandaşlık haklarımı kullanıcam.lütfen ukalalık ve tehdit olarak algılanmasın bu herkesin hakkıdır zaten.hepinize saygılar.
Sevgili arkadaşlar,
Altın ne olacak konusunu bu hale getirdiğiniz için getiren arkadaşları özellikle tebrik ederim. Faizden girip bilmemnerden çıkıp olayın içine Din - İman karıştırıp yine kanlı bıçaklı hale gelmişsiniz. Hiç merak etmeyin, içiniz rahat olsun, artık bu forumda bu tarz sorunlar çıkartan arkadaşları aramızda görmeyeceğiz.
Herkese keyifli forumlar.