Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 21 ile 35 arası

Konu: Ev Aldım Kredi Konusunda Yardım Edebilecek Arkadaş Var mıdır?

ABK
    Ziyaretçi ABK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ev Aldım Kredi Konusunda Yardım Edebilecek Arkadaş Var mıdır?

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KArdesim hayırlı olsun öncelikle. bende 15 gun once ev aldım.Tüm bankaları gezdim diyeiblirim. Orandan ziyade masraflarla ilgilen .Hemen hemen hepsi yakın oranlar veriyor ama masrafları arttırdıgında oranlar yalan oluyor. Ben türkiye finanstan 0,75 ile cektim masrafı 1100 artı hayat sigortası oda 330 3 yıllık hayat sigortası yalnız tuttur toplamda 1430 lira odedim. Bana en uygun o geldi. vakıf 0,74 verdi 1800 e yakın masraf istedi.
    öncelikle oranı aldıktan sonra kalem kalem masrafları cıkart. ipotek masrafı avukat masrafı dask sigorta banka komisyonu hayat sigortası bunları icinde fiyat al birde benden cıkacak masraf bu mudur baska masraf var mı diye sor.ARkadasşarın cogunun dedigi gibi diger bankalardan aldıgın oranları da bahset. Bu arada sunu da belirteyim. kredi cektigin tarih eger ayın 15 ine yakın bi tarihse o tarihte odeyecegini belirt yakın odeme oldugu icin totalde 0,01 bir oynama oluyor 0,75 ise 0,74 gibi oluyor. Hayat sigortası yaptırmak zorunda degilsin istersen yaptırmayabilirsin.amaa bence yaptır.Tekrarhayırlı olsun
    0,75 - 0,74 çok süper rakamlar 90-100.000 çekmeyi planlıyorum bende şimdi hesaplamamız gerekenler;

120 ay x ödeyecegim tutar yaninda;

Dosya Masrafı
    Expertiz Masrafı
    İpotek Masrafı
    Avukat Masrafı
    Hayat Sigortası
    Dask sigortası

Bunlar mıdır?

Destek olanlara şimdiden teşekkürler..

Sent my iPhone using

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı ABK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0,75 - 0,74 çok süper rakamlar 90-100.000 çekmeyi planlıyorum bende şimdi hesaplamamız gerekenler;

120 ay x ödeyecegim tutar yaninda;

Dosya Masrafı
    Expertiz Masrafı
    İpotek Masrafı
    Avukat Masrafı
    Hayat Sigortası
    Dask sigortası

Bunlar mıdır?

Destek olanlara şimdiden teşekkürler..

Sent my iPhone using
    Bu oranlarla 100000 çekilirse geri ödeme ne kadar oluyor ?
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Ziyaretci032
    Ziyaretçi Ziyaretci032 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

dedim ya bankaları vurdurcaz birbirine şimdi onlar düşünsün

ABK
    Ziyaretçi ABK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu oranlarla 100000 çekilirse geri ödeme ne kadar oluyor ?
    Valla 0,75 ile kredi alınabilirse (ki bu oran mükemmel) aşağıdaki gibi bir tablo oluyor.

@pdr42 hocam Vakıfbank'tan bu rakamı (%0,75) tanıdık vs vasıtasıyla mı aldınız?
    Konu ABK tarafından (29/01/2013 Saat 12:27 ) değiştirilmiştir.

Emrah KARADAĞ
    bvb3414 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06PK676
    Edilen teşekkür: 11

0,77 faiz oranını dask konut paket ekspertiz ücreti ve dosya masrafını göz önüne alacak olursan en iyisi Vakıfbank...Şu ayrıntıya dikkat çekmek gerekir ki Ankara ve İzmir gibi yerlerdeki arkadaslarımın dask ve konut sigortalarından daha fazla çıkar İstanbul'daki konut sigortaları. Hayırlı olsun şimdiden arkadasım

ömer özen
    firari83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 37

ipotek bedelinin içinde iotek kaldırma bedeli de var mı diye sorun bence. borç bitince ipoteği kaldırmak için ziraat bende 250 tlcik aldı?

Doğan Akb
    kurnugea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 8

Hayırlı olsun, güle güle oturun.

Konut kredisi aylık faiz oranı vs. ile hesaplanmaz. Konut kredisi için tutar ve vadenizi belirleyin, bu tutar ve vadeye göre aylık ödeyeceğiniz taksitlerin toplamını dikkate alın. Sonra bu toplama dosya masrafı, ekspertiz masrafı, varsa ipotek tahsis masrafı, varsa hayat sigortası masrafı ve son olarak ipotek fek masrafını da ekleyin. DASK ve konut sigortalarınızı eklemeseniz de olur. DASK zaten yapılması zorunlu olan bir sigortadır. Konut sigortası ise İstanbul gibi hırsınızın, arsızın, depremin olduğu bir yerde kesinlikle yapılmalıdır. Kasko gibi pahalı değildir. Bizim evin sigortasını 150 TL’ye yaptırdık mesela.

Masraf kalemlerini açıklarsak:
    - Dosya masrafı: Bu kalem bankadan bankaya değişir fakat dosya masrafsız bir kredi kullanmıyorsanız 100.000 TL’lik bir konut kredisi 500 TL’yi gözden çıkarın. Bu masraf kalemi her türlü pazarlığa açıktır. Hemen hem tüm banka şubelerinin genel müdürlükten onay alarak bu kalemi sıfıra indirme yetkisi vardır.

- Ekspertiz masrafı: Bankadan bankaya pek değişmez, çünkü konut finansman sisteminde yapılan değişikliklerden sonra bağımsız eksperlere yapılması zorunlu. Genelde (BSMV dahil) 500 TL –700 TL arasındadır. Gelen eksperler gayrimenkul değerleme uzmanı olmasa da, raporu imzalayan değerleme uzmanı olacağı için rapora güvenebilirsiniz. Eve emsal değer belirler, tapu ve belediye kayıtlarını inceler. Krediyi kullandıktan sonra bir örneğini mutlaka bankanızdan alın. Bankanız bir örneğini vermek zorundadır.

- İpotek tahsis masrafı: Türkiye’deki bürokrasiden kaynaklı gereksiz bir masraf kalemidir. Krediyi kullanan banka tapu dairesine anlaşmalı avukat gönderiyorsa bunu siz ödersiniz, yok avukat değil de banka personeli gidiyorsa böyle bir masraf çıkmaz. Giden personel de tapu dairesinde altı üstü bir imza atıp gelecektir. Bu işi avukat yapmış, personel yapmış fark etmez. Bu masraf eğer varsa 250 TL civarındadır. Bu masrafın olmadığı bankaları tercih edin.

- Hayat sigortası: Yaptırmak zorunda değilsiniz. Yaptırmayacaksanız şube genel müdürlükten onay alır olur biter. İş yerinizden falan hayat sigortanız varsa yaptırmayın. Pahalıdır. Yaş ve vadeye göre değişir. Yıllık 150 TL gibi düşünün. Yılda bir yenilemeli olarak da yapabilirsiniz, konut kredisinin vadesince sürecek şekilde örneğin 10 yıllık da yapabilirsiniz.

- İpotek fek masrafı: Konut kredinin bittiğinden gayrimenkulunuz üzerindeki ipoteği kaldıracağınız zaman 150 TL – 400 TL arası bir masrafınız olacak. Bu masrafı da şimdiden not etmekte fayda var.

Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, İşbankası, Ziraat Bankası ve bi kaç küçük bankayı arayıp fiyat alın. İnternet sitelerinden de derleme yapın. Oranlar ve komisyonların tamamını öğrenin. Pazarlık yapmak istediğiniz bankaya gidip diğer banka şu oranı & masrafı veriyor dediğinde o banka da o oran & masrafa inecektir emin olur. Türkiye’de konut kredisi müşterilerinin %90’ı bankaları birbirine kırdırma yoluna gider. Bankalar da konut kredisi müşterisi bulmak zor bir iş olduğu için kaçırmak istemezler. Şube çalışanlarının çok ciddi kredi hedefleri vardır. Hedef tutmazsa kapının önüne koyarlar adamı.

Son olarak, satın aldığınız evin tapu değerini kesinlikle ama kesinlikle konut kredisi değerinden az göstermeyin. Gelirler İdaresi Başkanlığı banka & tapu bilgilerini karşılaştırdığında sıkıntı yaratmasın.
    "Ne mutlu Türküm diyene!"

8. Bu mesajı için 4 kişi kurnugea'ye teşekkür etti:

Ziyaretci032

super bilgilendirme oldu dogan cok tesekkur ederim.

Ziyaretci032

arkadaşlar selam.

krediyi %0,74 faizle 750TL dosya, 350TL ekspertiz masrafıyla 123.000 TL olarak halkbank'tan çektim.

toplam geri ödeme 60 ay vadede 152.000 TL.

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı dkaya87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam.

krediyi %0,74 faizle 750TL dosya, 350TL ekspertiz masrafıyla 123.000 TL olarak halkbank'tan çektim.

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturursun umarım.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretci032

eyv kardeşim çok sağol. darısı olmayanlara inş.

Deniz '
    Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

arkadaşlar selam.

Hayırlı olsun güle güle oturun. Faiz oranı ve masraflar çok iyi. Çektiğiniz tutar evin toplam bedelinin yüzde kaçı oluyor. Halkbank bir şart koşuyor mu?

nevruz erdem
    never - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 AN 0138
    Edilen teşekkür: 239

arkadaşlar selam.

Allah ödeme kolaylığı versin

Ziyaretci032

Alıntı Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun güle güle oturun. Faiz oranı ve masraflar çok iyi. Çektiğiniz tutar evin toplam bedelinin yüzde kaçı oluyor. Halkbank bir şart koşuyor mu?
    teşekkür ederim, bankalarda genel şart geçerli, ekspertiz bedelinin %75'ini kullanabiliyorsun.

Alıntı never Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah ödeme kolaylığı versin
    saol kardeşim.

ömer özen
    firari83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 37

Arkadaşlar 0,85 den masrafsız 177tl hayat sigortası ile halkbanktan 50 bin tl çektim ben de

Sayfa 2/2 İlkİlk 12