Alıntı holigan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eski sistemde yıllık brüt asgari ücretin maximum %10'una kadar vergiden düşebiliyordunuz.

...

Sizin yukarıda bahsettiğiniz oranlar vergi dilimi oranlarıdır.Yani %35'lik bir vergi iadesi mevcut değil sistemde.Yatırılan katkı payı brüt asgari ücretin yıllık tutarı kadar ise maksimum %10'una kadar düşebilirdiniz...evet vergi dilimine göre artar fakat brüt asgari ücret ve bunun yıllık tutarını aşamazdı.

İyi günler.
Düzeltmem gereken yerler var. Bahsettiğiniz gibi vergiden düşülen rakam yıllık brüt asgari ücretin %10 u değildi.. İndirim konusu yapılacak BES katkı paylarının toplamı, ödendiği ayda elde edilen brüt ücretin %10 unu ve yıllık olarak da asgari ücretin yıllık brüt tutarını aşamıyordu.
Oranların vergi dilimi olduğunu bilerek yazdım. Kişinin vergi dilimi o ay %35 te ise %35 vergi iadesi de alabiliyordu. Örnek olarak isterseniz yıllık olarak bordro hazırlayıp gönderebilirim..

Tabi her ay bir kenara atıp 10 yıl boyunca unutacağınız, ihtiyaç duymayacağınız paranız varsa ve getirisi de sizin için önemli değilse eski sistem yeni sistem farketmez üye olunabilir, herkes kendine göre değerlendirmesini yapacaktır. Eski sistem de yenisi de bana uygun değil.. Bu sistemin en büyük kazananı paramızı yönetip yönetim kesintileri adı altında kar elde eden bireysel emeklilik şirketleri. Paramı farklı şekilde değerlendirmeyi tercih ederim..