Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 21 ile 26 arası

Konu: Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) Asla Emekli Etmez-Ali Tezel !

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Alıntı cihankardes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş maksat devleti dolandırmak ya.

Bankanın ne hizmeti var? İşi gücü eveleyip geveleyip senin paranı cebinden almak. Hiç bir bankaya güvenmiyorum arkadaşlar. Ziraat bankası hariç.

Kaç kişi maaşını görebiliyor sorarım sizlere. Parayı sanal yaptılar. Şimdi de altını sanal yapıyorlar. Gün gelip lazım olduğunda nerde bulacağız altınlarımızı merak ediyorum.
    Altınları bulmanıza gerek yok aslında Hesabınızdaki para gram olarak saklanır, yani diyelim ki altının gramı 10 lira, hesabınıza da 100 lira yatırdınız, bakiye olarak 10 gram görürsünüz. Vakit geçer, altının gramı 11 lira olursa, hesap bakiyeniz 110 lira olur. Yani fiziken bir altın dönmüyor ortada, altına endeksli bir hesabınız var.

Ayrıca altın hesapları da 50bin TL'ye kadar devlet garantisi altındadır, yani banka batarsa paranızı alırsınız. Diyelim ki 200bin liralık altınınız var ya da bu tutarda altın hesabı açmak istiyorsunuz, bu durumda da paranızın %100'ünü garanti altına almak için 4 bankaya bölebilirsiniz. Zaten onca krizden sonra artık bankalar çok sıkı kontrol altında, ben şu an Türkiye'deki hiçbir bankanın batacağına ihtimal vermiyorum.

Bir de bankalara fiziken altın teslim edilerek açılan hesaplar var ki bu da benzer şekilde işliyor. Altınınızı getiriyorsunuz, eksperler tarafından tartılıyor, kontrol ediliyor ve o anki fiyat üstünden alınarak hesabınız açılıyor. Ancak altınlarınız eritiliyor. Hesabınızda yine gram cinsinden bakiyenizi görüyorsunuz. Fiziken altınınızı geri alamazsınız, ama birikiminiz altına endeksli olarak değer kazanır/kaybeder. Maksat yastık altı altınları ekonomiye kazandırmak.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Arda
    Ardevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı holigan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski sistemde yıllık brüt asgari ücretin maximum %10'una kadar vergiden düşebiliyordunuz.

...

Sizin yukarıda bahsettiğiniz oranlar vergi dilimi oranlarıdır.Yani %35'lik bir vergi iadesi mevcut değil sistemde.Yatırılan katkı payı brüt asgari ücretin yıllık tutarı kadar ise maksimum %10'una kadar düşebilirdiniz...evet vergi dilimine göre artar fakat brüt asgari ücret ve bunun yıllık tutarını aşamazdı.

İyi günler.
    Düzeltmem gereken yerler var. Bahsettiğiniz gibi vergiden düşülen rakam yıllık brüt asgari ücretin %10 u değildi.. İndirim konusu yapılacak BES katkı paylarının toplamı, ödendiği ayda elde edilen brüt ücretin %10 unu ve yıllık olarak da asgari ücretin yıllık brüt tutarını aşamıyordu.
    Oranların vergi dilimi olduğunu bilerek yazdım. Kişinin vergi dilimi o ay %35 te ise %35 vergi iadesi de alabiliyordu. Örnek olarak isterseniz yıllık olarak bordro hazırlayıp gönderebilirim..

Tabi her ay bir kenara atıp 10 yıl boyunca unutacağınız, ihtiyaç duymayacağınız paranız varsa ve getirisi de sizin için önemli değilse eski sistem yeni sistem farketmez üye olunabilir, herkes kendine göre değerlendirmesini yapacaktır. Eski sistem de yenisi de bana uygun değil.. Bu sistemin en büyük kazananı paramızı yönetip yönetim kesintileri adı altında kar elde eden bireysel emeklilik şirketleri. Paramı farklı şekilde değerlendirmeyi tercih ederim..

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Altınları bulmanıza gerek yok aslında Hesabınızdaki para gram olarak saklanır, yani diyelim ki altının gramı 10 lira, hesabınıza da 100 lira yatırdınız, bakiye olarak 10 gram görürsünüz. Vakit geçer, altının gramı 11 lira olursa, hesap bakiyeniz 110 lira olur. Yani fiziken bir altın dönmüyor ortada, altına endeksli bir hesabınız var.

Ayrıca altın hesapları da 50bin TL'ye kadar devlet garantisi altındadır, yani banka batarsa paranızı alırsınız. Diyelim ki 200bin liralık altınınız var ya da bu tutarda altın hesabı açmak istiyorsunuz, bu durumda da paranızın %100'ünü garanti altına almak için 4 bankaya bölebilirsiniz. Zaten onca krizden sonra artık bankalar çok sıkı kontrol altında, ben şu an Türkiye'deki hiçbir bankanın batacağına ihtimal vermiyorum.

Bir de bankalara fiziken altın teslim edilerek açılan hesaplar var ki bu da benzer şekilde işliyor. Altınınızı getiriyorsunuz, eksperler tarafından tartılıyor, kontrol ediliyor ve o anki fiyat üstünden alınarak hesabınız açılıyor. Ancak altınlarınız eritiliyor. Hesabınızda yine gram cinsinden bakiyenizi görüyorsunuz. Fiziken altınınızı geri alamazsınız, ama birikiminiz altına endeksli olarak değer kazanır/kaybeder. Maksat yastık altı altınları ekonomiye kazandırmak.
    Sağolasın Evren abi. Lafım zaten fizikselden sanallaştırılan altınlara. Benimde altın hesabım var yaklaşık 40 gram altın aldım. Savaş olur para kalmaz, bir ülkenin dayanağı madeni altındır.
    Tamamı yabancı sermaye olan bankacılık ve sigortacılık sektörüne güvenim yok demek istedim. Adamlar hiç bir şey üretmiyor (kabul ediyorum hizmet sektörü de hizmet üretir) sadece benim paramı bana satıyor.

Yandaş medya (umarım yine iktidar muhalefet kavgası başlatmayız) yabancı sermaye diye göbek atıyor. Halbüki bu ülke dışardan saman ithal ediyor

Sormak istediğim bir şey var. 100 tl ye 25 tl devletten deniyor ya. Bu 25 tl devletin kasasından hemen bankaya geçiş yapıyor mu?
    biz gp'yi çok sevdik

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Evet Cihan kardeş (soyismin de Kardeş'miş ) katıldığım noktalar var aslında. Yabancı sermaye, bankacılık vs. bunlar çetrefilli konular, ana konuyu çok dağıtmayalım

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet Cihan kardeş (soyismin de Kardeş'miş ) katıldığım noktalar var aslında. Yabancı sermaye, bankacılık vs. bunlar çetrefilli konular, ana konuyu çok dağıtmayalım
    Tamam abi ben sorumun cevabımı aldım tam olarak

Seninde soy adında Cihan varmış abi haklısın konuyu dağıtmayalım çünkü kesin kavga çıkıyor
    biz gp'yi çok sevdik

Mehmet Can
    mehmetcan09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar bireysel emeklilik sisteminden erkenden çıkmayın, zararınız olabilir . bununla birlikte aylık olarak cüzi miktarda para biriktiriyorsunuz esasen hızlıca anında bir sürü para olmasını beklememekte fayda var. hükümet katkısıyla ayda 25 TL kazanıyorsunuz esasen . daha şimdiden 25 tl tam olarak faizi getirisini 4000 liralık mevduatı aylığa bağlarsanız kazanırsınız. Zaten 100 tl ye kazanıyorsunuz. senede 2 kez seçtiğiniz fonu değiştirebilirsiniz. bu fonlarda büyüme amaçlı fonla rısk barındırır fakat borsa 100 ve 30 endexlerine ilişkili olduğundan parada kazandırır. ben faizi birikim istemem diyorsanız köpru ve otoban veya islami bankaların haramdan sayılmayan fonlarını tercih edebilirsiniz. bireysel emeklilik nedir diye hala soranlar oluyor bireyselemeklilikdevletkatkisi.com/bireysel-emeklilik-nedir/şu makaleyi okuyabilirsiniz.
    Konu mehmetcan09 tarafından (01/09/2014 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12