Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Yöresel Yemek Tarifleri

  1. #1
    İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16/12/2006
    Yaş
    47
    Mesajlar
    2.237
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

    Standart Yöresel Yemek Tarifleri

    Forumumuzda bir çok bayan arkadaşımız, hatta benim gibi bekar yaşayan ve yemek yapan erkek arkadaşlarda vardır sanırım.

    Yeni tatlar öğrenmek adına böyle bir konu açayım dedim. Amacım ciddi bir yemek tarifleri konusu oluşturmak aslında.

    Bakalım ne gibi yemek tarifleri gelecek. Şimdiden herkese afiyet olsun

    Umarım, yörelere özel tariflerin yapılaşlarını burada paylaşabiliriz. Hatta evli olan arkadaşların hanımlarını foruma davet için harika bir yöntem aslında. Tüm yengelerden birer tarif alsak süper olur..

    Yemek tarifleri artıkca da en güzel tarif ve yemegede küçük bir süpriz hediye olabilir sanırım.
    Birçok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey Haddimdir...

  2. Bu mesajı için 7 kişi İbrahimKC'ye teşekkür etti:


  3. #2
    Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18/12/2007
    Yaş
    50
    Mesajlar
    434
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

    Standart

    Valla tarifleri 4 gözle bekliyorum.
    Malum iştah açık benim...

  4. #3
    ANIL AKYILDIZ
    Blackevo punto35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/07/2007
    Yaş
    38
    Mesajlar
    1.286
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35KA5290
    Edilen teşekkür: 419

    Standart

    nafiz abi tam sana göre bir konu açılmış

  5. #4
    Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/03/2007
    Yaş
    49
    Mesajlar
    1.762
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

    Standart

    en guzelıı tarıfı veren o yemegı yapsın yıyelım...ne dersınız...
    TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
    SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!

  6. #5
    Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/01/2008
    Mesajlar
    2.644
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

    Standart

    Yalnız yasamanın zorlugunu bılırım Abı bende daha once bu konu yuzunden baska bır foruma uye olmustum sımdı ordan alıntı yaptım bunları

    Batırık (İçel)

    Kullanılacak Malzemeler
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    Tuz, karabiber
    3 çorba kaşığı limon suyu
    4-5 taze soğan
    1 çorba kaşığı salça
    2 orta boy domates
    1,5 su bardağı bulgur
    1,5 su bardağı tahin
    1 orta boy soğan
    1 çay kaşığı kimyon
    1demet maydanoz
    2 çorba kaşığı susam
    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Hazırlanma Şekli

    Kuru soğanı doğrayın, soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgurun üstüne 2 su bardağı kaynar su dökün. Tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika demlendirin. Demlenen bulgurun içine kuru soğan, kimyon, susam, tuz, domates, karabiber, salça, yeşil soğan, maydanoz, kırmızı biber ve tahini karıştırıp hamur gibi yoğurun ve sıvıyağı ve limon suyu ekleyin. Biraz daha yoğurun. Elinizle sıkarak köfte şekli verin. Marul yapraklarının içine koyarak servis yapabilirsiniz. Yanına turşuda koyabilirsiniz.

    NOT: Batırık ismi aynı olsada yörelere göre içindeki malzemeler değişebilir. İçel'de fıstık da konur. Ermenek'te içine dövülmüş ceviz içi konur. Seydişehir'de sade olarak yapılır. Malatya bölgesindeki batırık başka tarifle yapılır. Bu bölgelerde kışın kurutulmuş domatesle yapılır. İçel'de susamın diğer adı KİNCİdir.

    ************************************************** **************************
    Bumbar Dolması

    MALZEMELER
    Iç Malzemesi:
    1 kg bumbar (Koyun Ince barsagi)
    2 su bardagi pirinç
    1 yemek kasigi nane
    1 yemek kasigi biber salçasi
    2 çay kasigi kirmizi pulbiber
    karabiber, tuz
    Terbiye Malzemesi:
    1 yemek kasigi tuz
    5 su bardagi su
    1 yemek kasigi tereyagi
    2 çay kasigi nane

    YAPILIŞ TARİFİ
    Bir kapta pirinç, nane, biber salçasi, pulbiber, karabiber ve tuzu karistirin.
    Ayri bir kapta bumbarlari tuzlu suda ters yüz ederek iyice
    temizleyin.Temizlediginiz bumbarlarin içine hazirladiginiz harci doldurun.
    Bumbarlarin dis yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yikayin. Terbiye
    malzemelerinin hepsini bir tencerede karistirin.Tencerenin içine bumbarlari
    yerlestirin, bir saat pisirin. Sicak servis yapin.

    ************************************************** **************************
    Çakıldaklı (Osmaniye)

    Yarım kg biber
    Yarım kg patlıcan
    Yarım kg fasulye
    Yarım kg domates
    Yarım kg dövme
    Yarım kg nohut
    2 tane patates

    Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.

    ************************************************** **************************
    Çiğ Köfte (Ceyhan Usulü)

    Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 1/2 kg yağsız koyun eti, 1 kg köftelik ince bulgur, 2 adet iri domates (veya 1/2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası), 3 demet taze soğan, 1 demet maydanoz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 3 çay kaşığı tuz.

    Yapılışı: Bulgur iyice yıkanıp, bir kenarda süzülmeye bırakılır. 3 demet taze soğan ayıklanıp yıkanır ve yeşil kısımlarıyla birlikte ince ince kıyılır. Maydanoz yıkanır, ince ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ince ince doğranır. Domates, soğan, maydanoz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz ve yenibahar iyice karıştırılıp bir kenara bırakılır. Bulgur süzüldükten sonra iyice dövülmüş (etin dövüle-mediği durumda iki defa çekilmiş kıyma kullanılır) etle karıştırılır, bu şekilde 10 dakika, domatesli karışım katıldıktan sonra ise 3-4 dakika daha birlikte ovularak yoğundur. Bulgur iyice yumuşayınca küçük parçalar alınıp elde sıkılarak köfte biçimi verilir ve tabaklara dikilir. Çoban salatasıyla servis yapılır.

    ************************************************** **************************
    Ciğer Dürüm (İçel)

    400 gr kuzu ciğeri
    Kuyruk yağı
    Nane, kimyon, kırmızı tozbiber
    4-6 lavaş ekmeği
    Tuz
    Garnitür malzemesi:
    4 domates
    2 soğan
    Yarım demet maydanoz
    Sumak
    Tuz

    1. Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir parça ciğer, bir pparça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin.
    2. Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
    3. Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin. Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin. Ciğerlerin üzerine kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın.

    ************************************************** **************************
    Cigerli Bulgur Pılavı (K.MARAŞ)

    2 su bardağı pilavlık bulgur
    250 gr dana ciğeri
    2 su bardağı su
    1 soğan
    3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz

    1. Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    2. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
    3. Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
    4. Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.

    ************************************************** **************************
    Çökelekli Biber Dolması (ANTALYA)

    10 adet dolmalık biber
    15 yemek kaşığı tepeleme çökelek
    1/2 demet maydanoz
    4 adet domates
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı
    sıvıyağ
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    tuz

    Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur. Domatesler küçük küçük doğranır ve soğana katılır. Domatesler pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Domatesler pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Bu karışıma kıyılmış maydanoz, çökelek, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilir. Dolmalık biberlerin içleri temizlenir ve hazırlanan karışım ile doldurulur. Bir fırın tepsisine dizilir çok az su ilave edilerek fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

    ************************************************** **************************
    Ekşi Aşı (HATAY)

    1 kg. domates
    1,5 çorba kaşığı margarin
    1 kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı şeker
    2 yemek kaşığı un
    2 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı kuru nane
    100 gr. nohut

    Soğan ve sarımsak yağda sarartılır. Domates soyulup, bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisi süzgeçten geçirilir. 100 gr. haşlanmış nohut, şeker, tuz ve 4 bardak su ilave edilerek, oruk köfteleri katılıp kısık ateşte pişirilir.

    ************************************************** **************************
    ADANA ÇORBASI

    Malzeme :
    2000 gr. et suyu (8 bardak)
    200 gr. kıyma
    100 gr. nohut (1/2 bardak)
    1 orta domates
    1 çorba kaşığı salça
    1 kahve fincanı sirke
    2 kahve kaşığı kekik
    Tuz, biber

    Yapılışı :
    Bir tencereye et suyu konur, buna bir gece suda ıslatılmış ve vn muşuncaya kadar haşlanmış 10 gr nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirilerek püre haline getirilmiş bir domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak kavuntılır. Diğer taraftan 200gr kıymaya bir miktar tuz ve karabiber konu rak yoğurulur ve küçük köftecikler yapılır. Bu köfteler nohutlu et suyuna atılarak 20 dakika haşlanmaya bırakılır. Sonra, tencere ateşten alınarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, kekik ilâve edilir. Servis yapılır.

    ************************************************** **************************
    Adana Şiş Köfte

    Malzemeler:
    500 gr. az yagli koyun kiymasi
    150 gr. kuyruk yagi
    3 adet orta boy sogan
    1 demet maydanoz
    2 çay kasigi tuz
    1 çay kasigi kirmizibiber
    1 çay kasigi dovulmus yaprak kirmizibiber

    Yapilisi:
    1) Sogan ve maydanozu ince ince kiyin. Kuyruk yagini da çift biçakla incecik kiyin. Kiyma, tuz ve kirmizibiberi diger gereclerle karistirip iyice yogurun.
    2) Yukarda açikladigimiz gibi, yumurta buyuklugunde parçalara ayirin. Sislerin uzerine avuç arasinda sikistirarak geçirin. Üstlerini yagladiktan sonra, izgara üzerinde çevirerek kizartin. Diger kebablarda oldugu gibi servis yapin.

    ************************************************** **************************
    Adana Usulü İçli Köfte

    İÇ HARCI İÇİN:

    500 gr.orta yağlı dana kıyma
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı bitkisel margarin
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay kaşığı tuz, karabiber. pul biber
    1 demet maydanoz

    DIŞI İÇİN:

    1 su bardağı ince bulgur
    1 adet yumurta
    500 gr yağsız dana kıyma
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
    Tatlı kaşığı kimyon, tuz.

    YAPILIŞI:

    Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Margarini bir tavada eritip üzerine soğan ve kıymayı aktardıktan sonra kıymayı suyunu verip tekrar çekinceye ve tencerenin dibi tutuncaya kadar iyice kavurun. Biber salçasını da ilave ettikten sonra karıştırarak 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ilave ettikten sonra kıyma iyice soğuyuncaya kadar kenerda bekletin.
    Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 10 dk. kadar bekledikten sonra üzerine yağsız kıymayı aktarıp iyice yoğurun. Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurmaya devam ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun. Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın. Hazırladığınız köfteleri büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın. Köfteleri 4-5 dk.haşladıktan sonra bir tel süzgeçten geçirerek tencereden alın ve sıcak sıcak servise sunun.

    ************************************************** **************************
    Ağızlı Kadayıf (Hatay)

    Kullanılacak Malzemeler
    3 su bardağı şeker
    300gr tereyağ
    Ağız lor
    500 gr kadayıf
    2 çorba kaşığı limon suyu

    Hazırlanma Şekli

    Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız, hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur. Kadayıf tereyağı ile ovulur. Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır. Ağız üzerine yayılır. Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır. Çok sıkı bastırılır. Üzerine parça parça tereyağı atılır. Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir. Ters çevrilir. Öbür yüzüde pişirilir. Ilık olarak şerbeti dökülür.

    ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun. 5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın.

    ************************************************** **************************
    Akdeniz Salatası

    MALZEMELER
    2 Adet salatalik
    2 Adet yesil biber
    1 Adet kirmizi sogan
    200 gr beyaz peynir
    1 Kilo domates
    100 gr siyah zeytin
    100 gr yesil zeytin
    Yarim demet maydanoz
    Yarim demet taze nane
    3-4 Çorba kasigi zeytinyagi
    Yarim limon

    YAPILIŞ TARİFİ

    Salataliklari soyup çekirdeklerini çikardiktan sonra iri küpler halinde
    dograyin.
    Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kisimlarini temizledikten sonra küçük
    küçük dograyin.
    Sogani soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
    Beyaz peynir ve domatesleri küp seklinde dograyin.
    Domates, salatalik, biber, sogan halkalarini derin bir kaseye alin.
    Ince kiyilmis maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin.
    Üzerine zeytinyagi gezdirin.
    Peynir ve zeytinleri ekleyip, karistirin.
    Üzerine yarim limon , servis yapin.

    ************************************************** **************************
    Antalya Piyazı

    2 su bardağı kuru fasulye
    1 su bardağı tahin
    3-4 yemek kaşığı sirke
    2 adet soğan
    2 adet yeşil biber
    1 adet limonun suyu
    tuz, pul biber

    Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
    Konu İbrahimKC tarafından (17/11/2008 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yemek İsimlerini Koyu Yaptım..
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

  7. Bu mesajı için 10 kişi mustafaf'ye teşekkür etti:


  8. #6
    Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/01/2007
    Yaş
    45
    Mesajlar
    18.861
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

    Standart

    yuh diyorum mustafa başka bişi demiyorum bu saydığın bütün yemekleri size yemeğe geleceğiz haberin olsun

  9. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  10. #7
    Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/01/2008
    Mesajlar
    2.644
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

    Standart

    gelın abı gelın daha varda ayıp olmasın dıye hepsını yazmadım
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

  11. #8
    anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/04/2007
    Mesajlar
    0
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

    Standart

    yeme de yanında yat. memleketimin gözünü seveyim yaw

  12. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  13. #9
    Erdi YILMAZ
    Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR

    erdiyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16/12/2006
    Mesajlar
    8.454
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 5938

    Standart

    antaLya'nın piyazını, antaLya dışında hiçbir yerde yapamıyorLar. ankarada piyaz diye haşLanmış fasuLye bir iki daL maydonoz koyup getirdiLer, nerde bunun tahini sirkesi yumurtası : )

    bu arada tarifLer güzeL, bekarLık her ne kadar suLtanLık oLsa da, ev işLeri temizLik yemek buLaşık çamaşır uğraştırıyor insanı : )




    FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
    Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com

  14. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  15. #10
    haLiL KOÇAK
    halilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05/12/2007
    Mesajlar
    688
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    33 CDM 54
    Edilen teşekkür: 587

    Standart

    Batırık'a ilave
    Elinizle sıkarak köfte şekli vermeden yeterince su ile karıştırıp servis yapabilirsiniz üstünede lahanayı haşlayıp kıyıp ( kıyma kadar degil ) üzerine serpin.. Özellikle yazın yapın buz gibi su ile mükemmel oluyor.. Şiddetle tavsiye ederim..

    Not : Yapmayı bilmiyorum tercihim genelde yaptırmak oluyor..

  16. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  17. #11
    Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22/10/2008
    Mesajlar
    3.586
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

    Standart

    aman aman fena oldum valla canım çekti hepsini istiyom sende iyi tarifler varmış abi
    06 GTR 52

    -Crossfit-
    Forging Elite Fitness

  18. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  19. #12
    Pinar Cezik
    Pinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20/01/2008
    Mesajlar
    7
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 4

    Standart

    Tebrik ediyorum valla bu kadar tarif bende yok.Mustafa evde kalmamalı

  20. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  21. #13
    Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18/12/2007
    Yaş
    50
    Mesajlar
    434
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

    Standart

    Olm öldürecenizmi siz beni ya.hangisinden başlasam yapmayaa..

  22. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  23. #14
    haLiL KOÇAK
    halilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05/12/2007
    Mesajlar
    688
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    33 CDM 54
    Edilen teşekkür: 587

    Standart

    Alıntı Nafiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olm öldürecenizmi siz beni ya.hangisinden başlasam yapmayaa..
    Tüh.. İzmir bize uzak bizde gelirdik

  24. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  25. #15
    Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/01/2008
    Mesajlar
    2.644
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

    Standart

    Yalancı Patates Püresi


    (6 Porsiyon)

    Malzemeler
    300 gram dondurulmuş karnıbahar
    2 yemek kaşığı ılık süt
    İsteğe bağlı süslemeler:
    Top karabiber, soğan tozu, sarımsak tozu, biberiye, maydanoz.

    Not:
    Tuzlu baharat karışımları veya potasyumlu koruyucular içeren malzemeler kullanmayın. Dondurulmuş karnıbahar kullanın, çünkü tazesinden daha az potasyum içerir.

    Yapılışı
    Karnıbaharlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Mutfak robotunda ya da çırpma teliyle ezin. Sonra ılık sütü ekleyin. İstediğiniz baharatları ekleyin. Sıcak servis yapın.

    İpucu
    Patates püresini çok özlediğiniz zaman bu karnıbahar yemeği harika bir seçenektir. Şaşırtıcı derecede tatmin edici bir lezzeti vardır. Çok kolay bir yemektir ve potasyum içeriği kabul edilebilir derecede düşüktür.

    Çeşitler:
    Tarifteki gibi hazırlayın ama sütü çıkartın. Karışımı hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı permesan peyniri serpin. (Bu peynir porsiyon başına 1 mg. potasyum ve 7 mg. fosfor ekleyecektir.) Fırın ızgarasında altın sarısı olana kadar tutun.


    PRATIK KUMPIR


    MALZEMELER

    Yarım kilo patates

    100 gr bezelye
    100 gr havuç
    Salam
    Sucuk
    500 gr kaşar peyniri


    HAZIRLANIŞI

    Patatesi haşlayıp püre yapın. Fırın tepsisine koyun. Bezelyeyi, havucu, sucuğu ve salamı ekledikten sonra üzerine kaşarı da koyun ve üstü kızarana dek pişirin. Fırından alınca arzuya göre ketçap, mayonez, turşu, yeşil zeytin vs koyarak yiyebilirsiniz.


    Cornflakesli Tavuk


    MALZEMELER

    3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr)
    1 su bardağı süt
    1 çaybardağı zeytinyağı
    1 tatlıkaşığı tuz
    3 avuç ufalanmış cornflakes

    HAZIRLANIŞI

    Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir.)


    Acılı tavuk ve pirinç


    MALZEMELER

    2 su bardağı haşlanmış pirinç
    2 çorba kaşığı soya yağı
    4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı kesilmiş kereviz
    1/2 su bardağı kesilmiş soğan
    1/4 su bardağı taze maydanoz
    Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
    1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
    1 su bardağı domates sosu

    HAZIRLANIŞI

    Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

    Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.


    Fıstıklı Tavuk Sote


    MALZEMELER

    100 gr dolmalık biber
    4 adet taze soğan
    parça tavuk eti (göğüs)
    1 çay fincanı ayçiçekyağ
    2 çay kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı soya sosu
    50 gr amerikan fıstığı
    2 diş sarmısak

    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu küçük parçalara bölün. Nişastayı biraz suyla kanştırın, içine tavuk parçalarını daldırıp üzerine soya sosu gezdirin.Bir tavada yağı kızdırıp, yüksek ateşte karışımı bir süre karıştırarak kızarttıktan sonra tavuğu kevgirle çıkartın. Soğanı ince ince kıyıp, biber, sarmısak ve fıstıklarla yağa atın. Bir tutam tuz katıp 10-15 saniye karıştırıp, tavuğu katın. Biraz daha karıştıp, servis yapın.


    Acılı Pirinç


    MALZEMELER

    2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
    1 yemek kaşığı soya yağı
    1 baş doğranmış orta boy soğan
    1 adet taze doğranmış tere
    2 diş doğranmış sarmısak
    1 adet doğranmış acı biber

    HAZIRLANIŞI

    Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.


    Pirinçli pırasa muskası


    MALZEMELER

    2 adet pırasa
    1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinçi
    1 fincan kuş üzümü
    1 fincan dolmalık fıstık
    1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
    1/4 bağ dereotu
    1 adet kuru soğan
    1 tutam tuz
    1 tutam yeni bahar
    1 adet limon
    1 adet domates

    HAZIRLANIŞI

    Pırasaları ikiye bölüp kaynayan suda haşlayın ve soğuk suya koyun. Daha sonra boylamasına keserek her yaprağı ayırıp tepsiye açın. Ayrı bir tencerede dolma harcı yapıp pırasa yapraklarına muska biçiminde sararak tencerede 10 dakika pişirip limon ve domatesle beraber servis edin. İsteğe göre yoğurt sosla beraber servis edebilirsiniz.


    Karnıbahar Kızartması


    Malzemeler:
    - 1 Adet orta boy karnabahar
    - Tuz ve karabiber
    Harcı için:
    - 3 çorba kaşığı un
    - 1 adet yumurta
    - 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
    - Yarım su bardağı maden suyu
    - Yarım tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı:Daha önceden 7-8 dk. kadar karnıbaharları kızartın. Bir kabın içine maden suyu, un, yumurta koyun ve karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinide koyun. Tencerenin içinde pişirmiş olduğumuz karnıbaharın içine tuz ve karabiber ilave edin. Kabın içine pişirmiş olduğumuz karnıbaharları koyun. Fritözde yağuı iyice kızdırarak içine karnıbaharları koyup kızartın. Yaklaşık 5 dakika sonra fritözde pişirin.


    Sürprizli Patates Topları

    (2 kişilik)

    4 orta boy haşlanmış patates
    250 gr ıspanak
    4 büyük dilim pastırma
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 küçük soğan
    2 domates
    2 çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber
    100 gr kutu krem beyazpeynir
    Alüminyum folyo

    Hazırlanışı
    Patatesleri ortadan kesip bir çay kaşığı ile içlerini oyun. Ispanağı elinizle sıkıp kıyın, 1 kaşık margarini kavurun; tuz, karabiber ve krem peynir ile karıştırın. Patateslerin içini ıspanakla doldurup üst üste kapatın. Etrafına bir dilim pastırma sarın, alüminyum folyo ile kaplayıp 230 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Domateslein kabuğunu soyun, blendırda domates, soğan ve maydanozu püre yapın. Kalan margarin ile 2 dakika pişirin. Tabaklara önce domatesli sos, üzerine patates topları koyup servis yapın.
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

  26. Bu mesajı için 2 kişi mustafaf'ye teşekkür etti:


  27. #16
    recep volkan öner
    byrvo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21/09/2008
    Mesajlar
    376
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 RV 755
    Edilen teşekkür: 71

    Standart

    Şu show tv'deki "yemekteyiz" programında gördüm, Mrdin yöresinin bir tatlısı.. İştar sanırım adı.. Okuduğunuzda itici gelebilir ama ben yaptım gayet lezzetli ve beş dakikada hazırlanıyor..

    Az zeytin yağına yumurta kırıyorsunuz, en ufak ocakta ve en kısık ayarda olacak.. Bi süre sonra çok ince bir katman halinde altı pişiyor, o ara bol pekmez koyup alttaki pişmiş yeri parçalamadan karıştırıyorsunuz. Tamamen pişince üzerine çekilmiş ceviz serperek servis ediyorsunuz..

    Afiyet olsun
    hmmmmmmmm......

    Green

  28. Bu mesajı için 2 kişi byrvo'ye teşekkür etti:


  29. #17
    Ah-MeT
    Ziyaretçi Ah-MeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    En çok bunu merak ediyorum sabah sabah nası canım çekti yapıp kargoya versen bozulurmu acaba

    @ Bumbar Dolması

    MALZEMELER
    Iç Malzemesi:
    1 kg bumbar (Koyun Ince barsagi)
    2 su bardagi pirinç
    1 yemek kasigi nane
    1 yemek kasigi biber salçasi
    2 çay kasigi kirmizi pulbiber
    karabiber, tuz
    Terbiye Malzemesi:
    1 yemek kasigi tuz
    5 su bardagi su
    1 yemek kasigi tereyagi
    2 çay kasigi nane

    YAPILIŞ TARİFİ
    Bir kapta pirinç, nane, biber salçasi, pulbiber, karabiber ve tuzu karistirin.
    Ayri bir kapta bumbarlari tuzlu suda ters yüz ederek iyice
    temizleyin.Temizlediginiz bumbarlarin içine hazirladiginiz harci doldurun.
    Bumbarlarin dis yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yikayin. Terbiye
    malzemelerinin hepsini bir tencerede karistirin.Tencerenin içine bumbarlari
    yerlestirin, bir saat pisirin. Sicak servis yapin.

  30. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  31. #18
    Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/01/2008
    Mesajlar
    2.644
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

    Standart

    merak etmekte haklısın Ahmet.cok super bı tadı var.ama yapabılen bır yerde yemen lazım.yoksa kokusu cok rahatsız eder...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

  32. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  33. #19
    Gky Akkoc
    FeaRLeSsHunTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16/09/2008
    Mesajlar
    366
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 115

    Standart

    mumbar dolması deilmiydi o yahu cok süper bi yemek,hatta harika diyebilrm

  34. #20
    Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/01/2008
    Mesajlar
    2.644
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

    Standart

    Arap Tavası



    MALZEMELER

    2 yemek kaşığı margarin
    250 gr. kıyma
    6 adet domates
    2 adet kuru soğan
    1 adet yeşil biber
    15 diş sarmısak

    HAZIRLANIŞI

    Kıymayı ve margarini tencereye koyup karıştırın. Kıyma suyunu çekince zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. Tuz, karabiber atıp kıymayı kavurun. Kavrulan kıymayı fırına dayanaklı bir cam kaba alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yeşil biberleri de halka şeklinde doğrayın. Sarmısakları ilave edin, hepsini elinizle karıştırıp, yayın. 175 derecelik fırında 25 dakika susuz pişirin.


    bunu kesınlıkle tavsıye ederım.cok basıt ve lezzetlı bır yemek oluyor.hele bekarlar ıcın 40 dk. da hazır.yanına bır makarna, bırde salata tamamdır
    Konu mustafaf tarafından (03/03/2009 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

  35. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. en sevdiğiniz yemek :)
    tayfux tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 72
    Son Mesaj: 02/08/2011, 02:35
  2. Erkek'ten yemek tarifleri :):)
    WiSTaRiA tarafından Geyik forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 29
    Son Mesaj: 13/08/2010, 02:14
  3. Yöresel yiyeceklerimiz
    taneren tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 64
    Son Mesaj: 20/03/2010, 13:53
  4. Önce carting,sonra yemek en son maç (Resimler eklendi)
    ReNoVaTio tarafından Ankara forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 27
    Son Mesaj: 27/08/2008, 14:02
  5. Yemek hazırrrr Buyrun sofrayaaa :D:D
    dagored tarafından Geyik forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 06/04/2007, 10:57

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com