Alıntı mustafaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arap Tavası



MALZEMELER

2 yemek kaşığı margarin
250 gr. kıyma
6 adet domates
2 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
15 diş sarmısak

HAZIRLANIŞI

Kıymayı ve margarini tencereye koyup karıştırın. Kıyma suyunu çekince zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. Tuz, karabiber atıp kıymayı kavurun. Kavrulan kıymayı fırına dayanaklı bir cam kaba alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Yeşil biberleri de halka şeklinde doğrayın. Sarmısakları ilave edin, hepsini elinizle karıştırıp, yayın. 175 derecelik fırında 25 dakika susuz pişirin.


bunu kesınlıkle tavsıye ederım.cok basıt ve lezzetlı bır yemek oluyor.hele bekarlar ıcın 40 dk. da hazır.yanına bır makarna, bırde salata tamamdır
ben karadenizliyim fakat arap tavayı iskenderun lu bir arkadaşım yapmıştı çok beğendiğim için 2,sini beraber yaptık bak buda başka bir yöntem seninkinden daha kolay olacağına eminim en azından çok uğraşmıyorsun 250 grlık kıyma ise 200 gr dana 50 gr kuzu kıyması olması gerekir ve kıymanın baharatlarını istediğin gibi ekleyebilirsin(çok fazla sarımsak koyma tadını değiştirme) fırın tepsisine düzle üzerine elips (başka nedenir bilmiyorum ) şeklinde kesilmiş patatesleri domatesleri biberleride ekle 180 derecede 30-35 dakkika

bu arada osmaniye çorbasının tarifesini vermişsin fakat dövme demişsin ne oluyo??