Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ayrıntıları tam bilmiyorum ama kalan arsanız hiçbirşeye yaramayacak şekilde kaldıysa onuda idareye teslim edip onunda parasını alabilirsiniz...
istimlak kanuna aykırı değil...o yüzden siz iyi bir idare avukatıyla konuşup neler yapabileceğinizi öğrenin...
Hocam çok sağolasın...

İstimlak mevzusundan ziyada habersizce talan edilmiş olması üzdü bizi... Eğerki devlet geçerli bir sebep belirtip bize bildirse zaten biz bağışlamaya dahi düşünürüz... Ancak durum şu ki tesadüfen köye gidiyoruz... tesadüfen kepçeyi dozeri evin avlusunda görüyoruz... Demek köydeki taş ev o yol üzerinde olsa evi de direkt yıkacak mıydı... Kalan arsa da artık pek bi işe yarayacak gibi görünmüyor... Evin önünde ince bir kısım arkada parçalanmış bir kısım ve yan tarafında uzun 2-3 metre genişlikte avlu sonuna kadar parçalanmış bir kısım daha... Yani sanki talan edilmiş bir yer gibi olmuş... Bende sizin belirttiğiniz gibi bir avukata danışıp gerekli şeyler neyse onu yapmayı düşünüyorum ancak dededen ebeden kalan manevi değeri olan bu evin bu şekilde perişan edilmesi ansızın habersizce dozerlerin ev avlusunda çalışma yapmaları bence ne belediyecilik kanununda etiktir nede devlet anlayışında... Şimdi dediğim gibi durumun aslı astarı nedir ne değildir ben bunu bir araştırayım ona göre bir karar alırız... Şimdi ne desem sizlere yalan olur sadece gördüğüm durum ve orda çalışan işçi ve sorumlu teknikerden aldığım bilgilere göre konuşabiliyorum... Resmi yetkili kişilerlede görüşeceğiz inşallah...

Tabikide dediğiniz gibi eğerki bir hak varsa hukuki olarak bunu araştırmak doğru olandır...