Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bir grande punto hikayesi

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Standart Bir grande punto hikayesi

onu ilk defa 2005 yılının sonunda bir televizyon reklamında kıpkırmızı elbisesiyle büyük bir cam parçasının içinden hızla geçerken gördüm
    offf dedim içimden ne kadar güzel bir araba bu
    sonra ilerleyen günlerde tekrar tekrar reklamlarda görmeye başladım
    sanırım aşık oluyordum
    eşime döndüm kesinlikle bu arabadan alıcam dedim eşimde içini çekerek
    inşalah diye cevap verdi
    aradan 1,5 yıl kadar geçtikten sonra bravomu satmıştım
    fellik fellik grande punto aramaya başladım bütçem gereği 16 -17 bin liranın üstüne çıkamıyordum
    2 ay boyunca oto pazarlarını galerileri interneti araştırdım ama o fiyatlara punto bulmak imkansızdı yavaş yavaş umutlarımızı kaybetmeye başladık
    derken bostancıda bir reno megane hatcback buldum
    2005 model beyaz çelik jantlı 40 bin km de 16,500 tl idi
    gittim aracı inceledim pazarlığını yaptık satıcısıyla 15,850 tl anlaştık
    o gün ona 150 tl kapora verdim ertesi gün noterde satış yapmak için buluşmak üzere ayrıldık
    ben eve otobüs ile dönerken kartal da ışıklarda yanımıza kırmızı bir grande punto geldi durdu o an içim cız etti
    düşünüyordum nasıl yapmalıydım bilmiyordum ama puntoyu muhakkak almalıydım eve geldiğimde eşime renonun sahibiyle anlaştığımı yarın arabayı alacağımı söyledim peşindende ekledim biraz önce yanımızda duran puntoyu anlattım çok üzüldüğümü söyledim oda üzülüyordu ama bana belli etmemek için olsun ilerde alırız inşallah diyordu
    yemekten sonra ben tekrar bilgisayarın başına oturdum oyun oynamaya başladım yine şeytan dürttü sahibindene girdim tekrar
    düşünsenize araba almışım sevinmiyorum sevinemiyorum hala internette puntolara bakıyorum derken birden daha ilanı yeni koyulmuş benim
    arizona yıldızıyla karşılaştım
    o anda bu arabanın sanki benim olacağı içime doğdu 2007 model daha 3 aylık sıfır gibi karşımda duruyordu 20,750 tl fiyat biçmişler
    hemen aradım pazarlık için konuştum ama 20 bin liranın altına inmediler
    sabah geleceğimi söyleyerek adreslerini aldım ve erkenden kalktım gittim
    durumumu tüm açıklığıyla anlattım ve çok zorlasam bankadan kredi alarak aracı 19,000 tl ye alabileceğimi söyledim adamın eşinin baskısı sonucu
    adamı zor bela razı ettik kaporasını verip kredi işlemlerine başladım bir gün içinde kredi onaylandı ve nihayet hayallerimin aracına kavuştum
    ilk bindiğim gün hala inanamıyordum bu araba benim miydi diye
    durup dururken dolaşmaya çıkıyor kasıla kasıla dolaşıyordum o zamanlar şimdiki kadar punto yoktu çok nadir görebiliyordunuz ve bunlardan bir tanesinin sahibide bendim
    ilk günlerde gece yarısı kalkıp camdan arabamı seyrediyordum sanki bakmaya doyamıyordum
    yaklaşık aradan üç sene geçti ne ben onu üzdüm ne o beni üzdü
    dün akşam yine balkondan ona bakarken aklıma geldi dedim 3 yıl geçti yavaş yavaş yaşlanıyor daha dün bebekti şimdi 3 yaşında ve 53 bin km de
    içimi hüzün kapladı baya bir üzüldüm oda günün birinde eskiycek ve ayrılmak zorunda kalacağız ama inanın bana dün akşam eşimede söyledim
    bundan sonra alacağım aracı bunun kadar sevebilecekmiyim yada bunun kadar sahip olmayı isteyeceğim bir araba olacakmı
    nasıl unutabilirimki puntoyla gezmelerimden tutunda forum buluşmaları gptr forumu bir sürü bana arkadaş dost kazandıran arabayı
    belki o gün renoyu alsaydım hiç birinizle tanışamıyacaktım
    kim ne derse desin ben grande puntoyu seviyorum
    o yaşlanıyor ben kahroluyorum ama yinede sonuna dek onu seviyorum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

valla ne yazmışsın çoşkun abi... hikaye gibi.. bende çok severek almıştım... aldığım ilk günü hatırlattın... yüreğine sağlık..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serkan İşler
    gNeLL srkn15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 69

abi güzel yazmışsın gerçekten.

punto sevdası farklı...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat Öztürk
    bbya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Plaka
    34 BMK 08
    Edilen teşekkür: 33

Coşkun bey anlattıklarınızda inanın kendimi gördüm bende topkapıya golf almaya giderken sattığım starjeti gördüm ve onu almaya karar verdim.2008 yılında aldım iki yıl severek kullandım sattığımda neredeyse ağlamışstım.İnsan bu arabaları neredeyse kendi çocuğu yerine koyuyor öyle seviyor.Şimdi yeni evomu bekliyorum inşallah onuda öyle severim.Ağustosun ilk haftasında elimde olacak sanıyorum.Paylaşımınız tşklr.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA YILDIRIR
    PLaTiNuN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 884

Ellerine sağlık abi bu kadar içten anlatılabilirdi bu sevgi...Benimde hiç aklımda yoktu grande punto...aslında çok beğeniyordum ama beni aşar diyordum öyleydi böyleydi derken şimdi grande punto sahibiyim iyi ki de almışım...
    Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Güzel Bir Hikaye Allah Sizi Aracınızdan Ayırmasın İnş. Kazasız Belasız Sürüşler Dilerim...

11. Bu mesajı için 2 kişi SRDR KRKC'ye teşekkür etti:

İlyas Şentürk
    Loading... sawyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 282

Bir Garip Aşk İşte Abi Bu Bizim ki
    Ölmek için doğmuştur ya insan; O yüzden her yağmur sonrası toprak kokusunu sever

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA TACALOGLU
    Ulş.Er silentscream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Plaka
    FJ 7600
    Edilen teşekkür: 187

2008 de arac almaya karar verdiğimde aynı sınıfdaki diger araclara baktım.Ama Zincirlikuyu Birmotta GP yi görünce " bu arac benim ruh ikizim dedim" Hırcın duruyordu iri gözleriyle meraklı bakıyordu hadi gitmiyormuyuz diye soracak gibiydi..Keşke ilk buraya gelseymişim dedim. Hele Gürses Oto da asansörün kapıları açıldıgında gözlerim kamaştı kıpkırmızı yanıyordu...

Benzin fiyatları dayanılmaz hale geldiğinden dolayı kendisiyle vedalaştım.Ama alan kişi en az benim kadar titiz ona eminim..O yüzden için rahat.Hatta arkadaşım gecenlerde trafikte görmüş beni aradı ilk sorduğum şey sağında solunda vuruk ezik varmı? oldu..Sanki hala benim arabam

Saygılar..
    Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. "Mustafa Kemal ATATÜRK"

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

tolga sana hemen bir dizel ya gp yada evo alalım
    yoksa için içini yer günden güne

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS

tam bir sene GP almayı bekledim.. ilk bakmaya gittiğim zaman param yetişmemişti.. sonra tam 11 ay sonra GP yi alırken en yakın arkadaşlarıma hiç söylemiştim..

aldığım günün akşamı hepsini teker teker dolaştım arabamı gösterdim.. Herkes şok olmuştu.. ben havalardayım tabiki...

Çoşkun abi iyi ki böyle bir konu açtın... anlarımızı depreştirdin.. sanki hala ilk aldığım günü heyacanı var hala.. Hala GP mu çok seviyorum..

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA YILDIRIR
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Abi konunu kirletiyoruz belki ama affına sığınırak depreşen anıları yazıyoruz...
    2 yıl önce araba almaya karar verdiğimde en fazla 15 binlirayı gözden çıkarabiliyordum eski kasa polo,fiesta veya 206 olabilirdi 5-6 ay gibi bir süre hem araştırdım hemde para biriktiriyordum..grande punto mu? Sadece yanımdan geçip giderken bakıyordum..beğeniyordum ama nafile çünkü fiyatlar beni aşıyordu..Neden sonra kendimde bir cesaretlenme hissettim baktım ki active model puntolar var 17 bin'e biraz zorlarsam 16 ya alırım falan derken tam da en sevdiğim renk vals mavi puntoyu sahibinden de gördüm hem de bizim semtten...aradım sahibini geldi aracı inceliyorum ama içim kıpır kıpır sanki alıcakmışım gibi...ama tüm tuş takımları silinmiş beyazlaşmış...torpido kapağı yamulmuş tam kapanmıyo o zamanlar active nedir dynamic nedir bilmem..araba active idi direksiyon ve vites yıpranmıştı bunlar sadece içinde gördüklerimdi..Dışına baktığımdaysa arka tamponda delik vardı vurulmuş çizilmiş bazı yerler sürtülmüş ama ben nasıl vurulduysam karar vermiştim alıcaktım üzerinde sadece 4 çelik jant vardı ve ben bunu avantaj olarak görüyordum saçmalığa bakın onca hasar vaken ben jantları kar görüyodum Kredim çıkmamıştı kefil gerekliydi tatile de gidecektim ama arabanın sahibi beni beklemezdi daha o zaman çok isteyen var diyordu zaten bende üstelemedim sat madem öyle seni bekletemem dedim o yine de bana 1 hafta zaman tanımıştı saolsun...Tatile gitmeden öncede şu an ki arabamı sahibinden de görüp beğenmiştim 20 bin liraydı dynamic modeli ve akdeniz mavi rengi resmen yanıyordu gıcır gıcırdı éé noldu vals mavi söndü birden iyi ki de sönmüş tatilden dönmeme bikaç gün kala tekrardan ilanı incelediğimde baktım ki şimdiki aracımın sahibi fiyatı düşürmüş 19 bin liraya...Bu arada diğer taraftan vals mavinin sahibi arıyor aracı bugün görmeye gelcekler alıp gidecekler diyordu hayırlısı olsun dedim...İstanbul'a döndüm ama aklımda hep akdeniz mavi...Kredim çıktı ama halen yeterli param yoktu napsam diyordum...derken hesabımın olduğu başka bir banka kredim onaylandığı için otomatikman 3 binlira kredimin çıktığını istersem kullanabileceğimi söylediler istemez miyim koşa koşa gittim parayı aldım ilk iş aracın sahibini aradım ve fazla bekleyemedim akşamı gidip arabayı gördüm pazarlığımı yaptım kaporamı verdim 1 gün sonrada üzerime aldım..Her işte bir hayır vardır derler ya gerçekten doğrudur..
    Coşkun abi konuyu açtığın için tekrar teşekkür ederim...
    Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...

20. Bu mesajı için 2 kişi PLaTiNuN'ye teşekkür etti:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Ne reno ne pejo ne audi,

cokta umrumda bu dunya,

duysun alem boyle aski,

bu alemde kral PUNTO...

22. Bu mesajı için 4 kişi smartmavi'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ne demek konuyu kirletmek tolga herkez gönlünden puntoyla ilgili anılarını yazabilir
    önemli olan paylaşarak birbirimizin hikayelerini ve punto sevdasını öğrenmek değil mi
    bakalım daha ne hikayeler gelecek

TOLGA YILDIRIR
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

O zaman başlığı değiştirelim binbir grande punto hikayesi

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Seninki de çok ayrı bir sevdaymış be coşkun abi.Arabayı çok sevdiğin zaten her zaman belli oluyor.Allah bozmasın...

Bu da benden gelsin...

Ehliyetimi aldığımdan beridir bir araba sevdasıdır gidiyor.Arabaları çok sevdiğimden kendimin de yakın zamanda bir arabamın olmasını istiyordum.O zamanlar Opel Vectra'ya hasta oluyordum.Babamın arabasını alma düşüncesindeydim.3 sene boyunca Vectra benzinli ve dizelleri araştırıyordum.Buna alternatif olarak Astra alayım düşüncesindeydim.Ancak 3 senenin sonunda araç almaktan vazgeçtim.Yakıtını nasıl karşılayacaktım ve diğer harcamaları toplu taşıma kullanmaktan pahalıya gelecekti(Sabancı Üniversitesi'nin kampüsünün nerede olduğunu bilmeyenler için,İstanbul Park pistine çok yakın bir yerde,otoyolda Ankara'dan İstanbul yönüne giderken Şekerpınar gişelerinden sonra İstanbul il sınır tabelasından hemen sonra sağda).Yılbaşı için Ankara'ya gittiğimde annemler bana araba almayı düşündüklerini söyleyince sevinçten uyuyamamıştım.O dönemde Punto'ların nasıl olduğunu bilmediğim için araştırmaya Opel Corsa'dan başlamıştım.Ancak 17 ocak akşamı bir Punto'nun içerisinde yaşadığım talihsiz ancak maddi hasarlı bir trafik kazasından sonra fikrim değişti ve Punto almaya karar verdim.Babamla uzun tartışmalar sonrasında şu andaki aracımı sahibinden üzerinde tam olarak 3 günlük bir araştırma sonucunda buldum.İlk bakışta bu araba benim olmalı düşüncesindeydim.15 Mart 2010 tarihinde aracı satın aldım ve ilk haftada uzun bir yol yapmak zorunda kaldım ruhsat işlemleri için.Fakat o kadar güzel bir araçmış ki ikinci günde ben bu arabaya aşık oldum dedim kendime.Ve bu aşkı olabildiğince devam ettirme düşüncesindeyim.Bu kadar aracı sevmeseydim onu kullananları da,buradaki insanları da sevmeyebilirdim...Her şey için kapımın önünde duran gümüş kurşunuma(ya da Orçun abimin dediği gibi, puntişime) teşekkürlerimi sunarım.O olmasaydı böyle bir yeri görmemiş olacak,şu ana kadar tanıdığım güzide ve muhabbetine doyum olmayan insanları tanımamış olacaktım.

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

26. Bu mesajı için 4 kişi farukileri'ye teşekkür etti:

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

sene 2006 haziran, bende 1980 model 131 var arabanın amortisörlerini değiştirmek için bizim korkutelindeki yaşar ustanın yanına gittim orda bi tane hafif önden vurmalı bi tane grande punto vardı. araba gri renkte idi. içini açtım oturdum dreksiyonuna vay be dedim millet neasıl arabalara biniyor dedim kendimce. acaba biz böyle bi araba alırda binebilirmiyiz dedim kendimce
    ama yıllar sonra bundan 6 ay önce yine şahin brodwaylara bakerken, bizim hanım sende hep eski arabalara bakıyorsun yeni bişey al dedi ve o an web sitesinde bi tane grande punto vardı. puntoyu göstererek bunu al dedi. parada yok. ama içimdede kaldı, korkutelindeki yaşar ustanın dükkanındaki araba aklıma geldi. kendime"ulan mustafa el senden iyimi biniyor" dedim kredi çektim siyah bi punto ile anlaştım ama ben istanbula gelinceye kadar araba satılmış 2. bi araba daha vardı gri renke idi o o biraz pahalı olunca alamıyordum, sonra adama tel açtım adam başladı telde fiyat inmeye, nasip olacak ya, yanına geliyorum dedim ve adamın yanına gittim biraz daha pazarlıkla istediğim fiyata hatta o siyahtan daha ucuza aldım şuan memnunum çok şükür azda yakıyor eskişehir antalya ayda bi gelip gidiyoruz.bende sahibinden.comdan almıştım.

28. Bu mesajı için 2 kişi aslam0740'ye teşekkür etti:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

OLm sabah sabah içme hüzün çöktürdün biraz sonra arabama bakmaya gelecekler kısmetse uu yolcu bugün

adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

coşkun kardeş öyle bir anlatmışın ki imrendim vallahi leyle mecnun hikayesi gibi helal yani arabana bu kadar aşık olmuşun.

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

çok güzel anlatmışsın coşkun abi ağlayasım geldi

2006 senesinde puntodan önce honda civic VTI vardı yaklaşık 250 hp civarındaydı antalyada oturuyoruz bir gün gazlarken antalya kemerde önümüze bir polo çıkıyor ve ona arkadan vurup poloyu ön cama kadar alıyoruz sonra araç pert oluyor hayliyle tabi beygiri yüksek olduğu için kasko yapılabilmesi için yüksek fiyat istediklerinden kasko yapılamıyordu neyse öyle böyle derken arabanın hurdasına 7500 lira para verdiler aldık parayı aradan 1 veya 1.5 hafta geçti daha reklamlar yeni çıkmış vay be diyoruz tabi hasta olduk alıcaz bundan antalya birmota gidip grande punto baktık ellerinde olmadığını ama siparişle alabilceğimizi söylediler tabi evdekiler benzinli araç aldırmıyorlar mecbur dizel olucak baktık beğendik 1 ay sonra araba gelmiş aradılar birmota gittik daha kimsede yok içeriye girdik araba nerde diyoruz artık meraktan çatlıyoruz satış sorumlusu arabanınz burada telaşlanmayın sonra köşede kırmızı peluşla kapalı bir araba vardı herşeyi hallettikten sonra adam kırmızı peluşu bir çekti amanın o benim aracımdı biz orda araca bakarken istanbul beylikdüzü birmottan plakalar geldi takıldı araç teslim edildi ve çıktık tabi önceki araca göre bas bas gitmiyor sonradan yavaş yavaş alıştık ve punto hastalığıda oradan geliyor

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OLm sabah sabah içme hüzün çöktürdün biraz sonra arabama bakmaya gelecekler kısmetse uu yolcu bugün
    hayırlı olsun Mehmet satıyormusun arabanı.. şimdi ne alacaksın..

Sayfa 1/2 12 SonSon