Ben gecenlerde Next 708 aldim, oldukca memnunum, IGO8 + Basarsoft haritasi var uzerinde, harita guncellemeleri 2013'e kadar ucretsiz.
Fotograftan navigasyon diye bir ozelligi var, navigasyon bilgisiyle kaydedilmis bir resim yuklediginizde, resimdeki hedefe otomatik rota ciziyor; 708'in dijital kamera ozelligi yok, ama yine de fotograftan navigasyon yapilabiliyor, bir ust model resim cekip koordinat bilgisi ekleyebiliyor. Mesela Gaziantep Asina Restoran'a geldiniz, navigasyon cihazi ile restoranin fotografini cekip arkadasiniza gonderiyorsunuz, o da kendi cihazina bu fotografi yukluyor ve alet Asina Restoran'a bir rota ciziyor.
Next 708'in bir suru ozelligi var, ekrani 4.3 inc, mp3 calma/video gosterimi, uydulari cok kisa surede buluyor, 16GB'a kadar hafiza kartlarini destekliyor vs. vs. Olmayan ozellikleri bluetooth, kamera ve de rengi pek guzel degil (deniz mavisi), bu eksiklikler bir ust modelinde yok ama o da 400TL kadar daha pahali.
Bu cihazin en iyi ozelligi de saniyorum Turkiye'de en iyi desteklenen navigasyon cihazi olmasi; Next firmasi (sanirim) yoneticisi Bulent Tekcan adinda bir bey var, cesitli forumlarda surekli aktif, gozledigim kadariyla isini iyi yapan bir firma.
Asagidaki forumda navigasyon ile ilgili hersey var (forum Next firmasi taraan yonetiliyor):
GPS Navigasyon Sistemleri Hakkında Herşey (PDA ,PNA, PND vs.) - TurkeyForum Community
Yer imleri