106 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Komutanlar istifa etti!

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #14
    Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27/03/2011
    Mesajlar
    866
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

    Mutlu

    Alıntı Fuzuli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kişileri işlemedikleri suçarla itham edip daha sonra yeni yetişecek dz.k.k. pesonelinin onların tecrübelerinden yararlanamamalarını sağlamak tahmin ettiğinizden çok büyük tahribata yol açar...
    Yorumunuz için teşekkürler. Ancak bu ülkedeki darbeleri ve darbe dönemi zulümlerini çöp toplama görevlileri değil, bahsettiğiniz kişiler yaptı biliyorsunuz. Henüz sonuçlanmamış bir dava için "işlemedikleri suçlarla itham etmek" deyimi kullanmak doğru değildir diye düşünüyorum. Suç işlemediğini nereden biliyoruz ? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinde komutanlara şantaj çetesi ortaya çıkmamış mıdır mesela ? Hayır diyorsanız benim 1.dereceden akrabam bu şantajın kurbanı oldu ve Tuğamirallikten istifa etti.. Yanısıra bu şahısların gizli dinlemeye takılmış telefon görüşmeleri ve ses kayıtları var. Tüm bunları inkar ederek suçsuzluk atfında bulunmak bence doğru bir yaklaşım olmaz.

    Elbette ki işini bilen bir subay kolay yetişmişyor. Ancak her ne olursa olsun, makamı ve mevkii ne olursa olsun, toplumsal suçlara dayanak teşkil eden davranışları sergileyen, bunlarla ilgili planlar yapan ve suça iştirak etmiş kişilerin meslekten tecriti ve cezalandırılması gerekir. Eğer siz suç ve ceza mekanizmasını işletmezseniz, bugüne kadar olduğu gibi vatandaşınızın devlete karşı olan güvenini tesis edemezsiniz. Daha bundan 10 sene önceye kadar bir vatandaş polise ve askere dava açmaya korkardı, türlü yollardan başına birçok olay gelir veya hayatı zindana çevrilirdi. Bugün korkulmuyorsa, bu bizim demokrasi alanında aldığımız mesafenin ve herkesin yerini bilmesinin oturmaya başlamasındandır.

    Bu tatsız olayların yaşanmasını hiç kimse istemiyor, ancak halk üzerinde komplolar kurarak mevcut otoritesi üzerinden faşizan uygulamaları da kimse istemiyor. Artık Türkiye'nin değiştiğini kabul etmek gerekir..

    Bu sadece askerler için geçerli değil. Devlet kademelerindeki herkes için geçerlidir ve geçerli olmalıdır. Bugün TSK mensuplarının bu kadar mercek altına alınmasındaki sebep esasen iddia edildiği gibi akıldışı TSK'nın tasfiyesi değil, TSK'nın modernizasyonu projesinin bir parçası olması ve 1940 model yöneticilerin değişmeye karşı direncidir.

    Yukarıdaki örneği bu yüzden vermiştim. Özellikle silah kullanımına izin vermiş kolluk kuvvetlerinin, değişime direnmesi bu topraklarda yeni bir durum değildir. Osmanlı döneminde de Bektaşi Ocağı ve Yeniçeriler ordunun modernize edilmesine sürekli karşı çıkmışlardır. Sürekli ayaklanarak yenilikçi ve modernlik yanlısı yöneticileri linç etmişlerdir. Hatta günümüzde "isyan" anlamında kullanılan "kazan kaldırma" deyimi buradan gelmektedir. Nizam-ı Cedid ve Asakir-i Mansure-i Muhammediyye girişimlerine bakarsanız bu konunun en şiddetli örneklerini görebilirsiniz.

    Sonuç itibarıyle bu, modern ve yeni bir ordu teşkilatının doğum sancılarıdır. Eski bir zihniyetin tasfiyesidir diye düşünüyorum. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    Amerika Türkiye Ordusu'nu zaten istediği gibi yönetiyor. Yani TSK buna karşı bir direnç gösteriyor gibi bir iddia yanlış bir yaklaşımdır. Özellikle 27 Mayıs ve 12 Eylül Askeri Darbesi'nde bunu gayet net bir biçimde gördü Türkiye.

    Saygılar.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman istifa etti.
    murat17 tarafından Spor forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 24
    Son Mesaj: 25/12/2012, 22:18
  2. Trabzon İnteri mağlup etti.
    ibrahim06 tarafından Spor forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 16
    Son Mesaj: 16/09/2011, 00:48
  3. 10 kadını perişan etti..!
    Don Vito Puntoleone tarafından Geyik forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 05/01/2010, 22:11
  4. GM'in CEO'su istifa etti
    Haberci tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02/12/2009, 13:40
  5. konya baskanlıgından istifa etmek istiyorum
    pdr42 tarafından İstek, Öneri, Şikayet forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 21
    Son Mesaj: 01/07/2007, 12:25

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Komutanlar istifa etti! Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com