Ben bölgede askerlik yaptım, çelik yelek giyilerek hiç operasyona çıkıldığını görmedim, çıkanı da duymadım.. O yorumu yazan arkadaşıma katılıyorum. Bu askerlerin komutanları yaptıkları işi bilmiyorlarsa (ki öyle görünüyor) görevden alınsınlar.. Bu kadar basit bir biçimde insan kaybedilmez, bu çocuklar tarlada yetişmiyorlar bunlar ana kuzuları..
Şu olay yurtdışında olsa, ne genelkurmay başkanı kalır ne de komutan, hepsini görevden alırlar emin olun. 2 yıl önce Almanya askerlerinin yanlış komut vermesinden dolayı Afganistan'da siviller öldü, Başbakan Genelkurmay Başkanı'nı direkt olarak görevden aldı, af yok.. Ama bizde öyle değil, adamın emrindeki askerlerin yarısı ölüyor ama adam 3 sene sonra terfi alıyor.. Akıl almaz bir durum..
Göz göre göre çocukları öldürüyor militanlar, neden helikopter kaldırılmıyor diye sorulduğunda dalga geçer gibi sis vardı, toz bulutu vardı gibi saçma sapan açıklamalar yapıyorlar. Artık bu ülkenin vatandaşını keriz yerine koymayı bırakın.. Senin görevin bu çocukları eğitmek, yetiştirmek.. Demek ki biz Amerika ile falan savaşa girsek bu komutanlarla resmen mahvolacağız..
Bir çatışma 5 saat nasıl sürer arkadaş, senin helikopterin, topun tüfeğin, sınırsız mühimmatın var. Ateş edilen yer bölge belli.. İnanılır gibi değil, bu kadar basiretsizlik, bu kadar işbilmezlik çok yazık.. Bilmediğimiz konu da değil, orada neler döndüğünü biliyoruz maalesef olan Anadolu çocuklarının canlarına kanlarına oluyor. Çok çok üzülüyorum
Ha hırsızın hiç mi suçu yok ? Onların ta Allah belasını versin ................................ .......!!
Yer imleri