Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 21 ile 27 arası

Konu: bizim milletimiz niye sabırsız arkadaşlar ne yapmam lazım

fikret gümüş
    fiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34 GH 55
    Edilen teşekkür: 447

Alıntı sundown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşim gereği günümün büyük bir kısmı araç kullanarak geçiyor. İstanbul'da sakin bir şekilde araç kullanmak çok zor. Özellikle taşımacılık yapan ticari araçların çok büyük bir kısmı trafik kurallarını fazlasıyla ihmal eder. Bir indi bindi parasını insanın canından ve güvenliğinden daha önemli gördükleri için, Taksi, minibüs, şirket servisleri, otobüsler ve kamyonlara daha bir dikkatli olmak gerek. Bu işi yapan herkese bunu söylemiyorum ama İstanbul trafiğinin en büyük derdidir bunlar. Müşteri almak için hızlı akan bir yolda aniden önünüzde durarak 60-70km hızla ani fren yapmak durumunda kalırsınız ve nitekimde başlarsınız saymaya... Heleki minibüsler en dikkat edilmesi grup içinde yer alırla. Onlar trafiğin tek kural koyucularıdır. Onlara göre yollar onlar için tahsis edilmiştir. Belli bir noktaya kadar sabit 20-30km hızla gider, bir nokta sonrasında da trafik canavarlığının tüm niteliklerini yerine getirmek için özellikle uğraş verirler. Normal bir hızla, güvenli bir şekilde seyir halindeyken tamponuna yanaşıp azimle korna çalıp, uzun far ve sisleri gözlerinin içine sokarlar. Tabi bu durumda gel de sakin ol.
    Normal hayatımda gayet sakin biri olan ben, aracımda kocaman bir haydar sopam var ve bir gün kullanılmayı beklemektedir. O sopanın kullanılmamasıda zayıf bir ihtimal bu şartlar altında.
    Hoşgörüsüzlüğün ve tahammülsüzlüğün toplumumuzun bir gerçeği olduğu bir ortamda özellikle büyükşehir trafiklerinin güvenliğinin en alt limitlerinde olduğu gerçeğiyle özellikle acemi ve bayan sürücü arkadaşlar için de oldukça riskli hale gelmiştir. Tavsiyem iyice araç kullanımı konusunda yoğrulmadan trafiğe girmemeleri...
    söylediklerin ticari arackonusunda belli oranda doğru olabilir yalnız bir ticari aracın kazaya karışması ona çok şey kaybettirir o yüzden bence daha dikkatli ve seri olmaya çalışır fakat renk sarı olduğu için göze batar dediğiniz gibi hoşgörüsüzlüğün ,tahammülsüzlüğün olmadığı ortamda trafik herkes için tehlike oluşturur.aracın üzerine binip kişiliğini kaybeden ler malesef işin kolayına kacıp sucu başka yerde arar TRAFİĞİN TİCARİSİ ,ÖZELİ ,SERVİSİ OLMAZ KURALLAR HERKES İÇİNDİR beklediğiniz hoşgörüyü siz niye vermiyorsunuz ,benim aracımda hç bir şey yok .................

canay karadeniz
    cnykrdnz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 26

hafiften müziğin sesini aç yoluna hakim ol hafiften aynaları kes arabanın zevkini çıkarmaya çalış kendini ve diğer trafiktekileri tehlikeye atma yeter yoksa kafaya takarsan sinir hastası olursun bkz. babam adam yıllarca trafikte direksiyon salladı şimdi en ufak bişeyde sinirlerine hakim olamıyor

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

en iyisi kafaya takmamaya çalışmak yoksa işiniz zor

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

kafaya takma ama dikkat et
    geçen hanıma verdim aracı verdim vermez olaydım, sağ koltukta etmediğim küfür kalmadı
    adamlar 60 la gidiyoz diye önümüze direksiyon kırıyorlar, koskoca belediye otobüsü hem korna basıp hem sıkıştırdı ama ışıklarda yakaladım şeeeerfsizleri...
    neyse sen sana tavsiyem sadece önüne bak... kolay gelsin..

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ercan ne hıkmetse bende cokk sınırlıyım trafıkte normalde oldukca sessızımdır ama ne hıkmetse trafıkte evrım gecırıyorum gercı benı vetrafıgı tehlıkeye sokan ınsanlara karsı boyleyım yoksa ısıkta kalkamamıs ,panık yapmıs ınsanlara karsı ıyım nede olsa bızde acemıydık
    Yaw Zeynel'cim sen hiç 120km hız yaptınmı..?

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

Sadece acemiler mi bu sikintiyi yasiyor acaba, yanlis ! Arabasi yapili olanlar daha fazla maruz kaliyor bilesiniz Ben hicbir zaman Buca'dan Karsiyaka'ya yada Bornova'ya kadar sakin gidemedim. Mutlaka bulasirlar salca olurlar. Ancak motosiklet kullanmaya basladiktan sonra daha sakin oldum diyebilirim.
    GP in mirror is faster than they appear !

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

dün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle....Ankarada bir AVM nin önünde çift ışık var ve bu ışıklar arasında en fazla 30-40 mt gibi bir mesafe var...bir bayan yeni kasa polo'sunun içinde gayet şen şakrak şekilde ışığı beklerken nihayet ışık yandı ve hanımefendi aracı kaldıramadı stop ettirdi....açıkçası arkadan kornaya basan saygısız insanlara rağmen hiç istifimi bozmadım ve bayan arabayı çalıştırdı bu sefer başarılı bir kalkış yaptı ancak yeşil ışık yanmasına rağmen 3 mt sonra yolun ortasında (yol 2 şerit) araç geçmeyecek şekilde durdu ve el frenini çekti başladı beklemeye.....işte o anda benimde şalterlerim attı....böyle saçma şeyler olmadığı sürece hızınıza bağlı şeritte kendinizi güvende hissettiğiniz şekilde dikkatle aracınızı kullanın....
    Kazasız belasız sürüşler

Sayfa 2/2 İlkİlk 12