Alıntı onn.off Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
7 tane avrupa ülkesi gezdim yunanistan italya austuria fransa almanya hollanda isveç inanın türkiyedeki gibi polis görmedim üzülerek söylüyorum türkiyede polis = kabadayı
Keşke böyle olmasaydılar
Bundan 3 ay önce ist.mecidiyeköyde kaldırımda böyle rastgele durdurup kimlik soruyorlardı benide durdurdular kimlik verdim elindeki PDA dan tc. No. Kont. Ederken bende niyetim üstüne soru sordum hayırdır memur bey bir olaymı var diye bana kimliğimi uzattı ve defol git dedi tebessümle yüzüne baktım kimliği alıp yola devam ettim.
Almanyada 3 kere kimlik sordular bana inanın öyle bir incelikle soruyorlar ki (bite auswais) lütfen kimliğinizi görebilirmiyim diye . tutup polisi öpesim geliyor, içimden niye bizdekiler insanlara köpek gibi davranıyor dedim .
Şimdi bana defol git diyen o memur acaba neyi elde etti dersiniz (hiç birşey) ama kendine göre düşüncesi bence şöyledir ( işte ben buyum küfürüde basarım sesini çıkartamazssın) diye düşünüyor
Açıkcası ben acıdım o memura ,
Şimdi beni aramak isteyen polise kalkıp belge göster dersem herhalde bana hediye olarak dayak atar kim bilir belki cebimdeki parayada el koyar
Bu tur polıslerın genelı zar zor polıs olabılmıs olmasada hıc bır sey olamayak,kendılerıne verılen kımlık,sılah ıle hayatı ben yarttım dıye bakan ortaokul,lise mezunu genelde kırsal kesımde yetısıp ıtılıp kakılan aılesı tarafından sureklu sen adam olamazsın dıye azarlanan sonrada kendını bırsey sanan ve kendını yetıstırememıs ınsancıklar sadece .
Üniversıte mezunu yada meslek yuksek okulu veya kolej mezunu kendını yetırstırmıs polıslerde bunu gormek zor beyler