40 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sokak düğünleri

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

bizim konya'da düğünlerin bir çoğu evin bahçesinde veya sokağında yapılır sokağa 20 adet civarında masa kurulur ve konya pilavı dediğimiz olayı vardır ve bunun tadı bir başka bir şeydir otel düğünü ile kıyas bile edilemez
    gürültü konusunada gelince gece 00:00 kadar hiç bir mahsuru yok benim için çalsınlar oynasınlar zıplasınlar istediklerini yapsınlar bu gayet doğal olması gerekende birşey
    komşumu en mutlu gününde 1 gece idare edemeyeceksem zaten adam değilimdir..
    konvoyda korna yapmaktan bahsedilmişken şunuda belirtiyim kesin ceza yazılmalı çok iğrenç bir gürültü oluyor Edirne'de yaşadığım yıllarda orada böyle bir uygulama vardı ve kimse dat dat diye gezmiyordu

resimi görünce canım çekti düğün olsada gitsek

Umut K.
    Seat İbiza 1.2 TSİ DSG sundown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 242

Bu konu başlığını ve yapılan yorumları okuduktan sonra istemeden tartışmaya dahil olmak durumunda kaldım.
    Konuyu açan arkadaşın fikrine sert cevaplar veren bir onursal üye arkadaşın yaklaşımları açıkcası hoşuma gitmedi ve tahammülsüzlük sezinledim. Bu cevaplarda gereksiz gelenek fedailiği yapılmış.
    Köy veya az nüfuslu mahalle veya kasaba ortamlarında ki sokak düğünleri belki gerçekten eğlenceli etkinliklere dönüşebiliyordur çünkü herkes birbirini tanıyordur ve mutlaka her aileden de temsilciler katılıp bu mutlu günlerine ortak oluyordur ve hatta çok fazla aktivitenin olmadığı bu küçük yerleşim yerlerinde bu tarz düğünler alışılmışın dışında bir eğlence gibi algılanmakta olduğunu düşünüyorum.
    İnsanların toplu yaşadığı birbirinin varlığından bi haber, nüfusun kalabalık olduğu büyük şehirlerde yapılan bu sokak düğünleri bana göre de sakıncalı. Çünkü bu düğün tertip edilirken mahalle veya apartman sakinlerine gidilip sizce bir sakıncası var mıdır diye sorulmuyor. Belki bir sakinin cenazesi vardır ve insanın acısı varken sen aşağıda nasıl mutlu mesut bangır bangır misket havası çalıp oynayabilirsinki? yaşlısınıi kundaktaki bebeğini ve de gerçekten bu işten rahatsız olacak insanların varlığınıda düşünecek olursan evet kardeşim sen burada düğün yapamazsın ! belediyeninde buna müsade etmemesi lazım. Bunun gelenek görenekle alışkanlıkla uzaktan yakından bir alakası yok bence.
    Herkes eğlencesinin sınırını bilmeli.
    Bulunduğu yerdeki trafiği problem haline getiren, oluşan gürültü ile sakinleri gün boyunca rahatsız eden bunca zincir market var iken kurulan mahalle pazarlarını da, trafiğin çilesi, sinirküpü minibüs/dolmuşları da, yerleşim yerlerinde kurulan akaryakıt istasyonlarını da, gsm baz istasyonlarını da vs. tartışmaya açmamaız gerekiyor dahası.
    Tartışalacak, gerekirse toplu olarak haraket edilecek rahatsızlığın dizboyu bir sürü daha konu var.
    Hatta tepki alacağımı bile bile şunu da söyleyim Ramazan davulcularından bile rahatsız oluyorum ben ! Ramazan ayında 4 kez evime gelinsin istemiyorum. Erkeğin olmadığı evde eşimin, annemin ne olduğu belirsiz, kapıyı açmayınca 5 dk zile basan ve gitmeyen insanlarla neden muhatap oluyoruz hala bu devirde? Buda mı gelenek?
    geleneklerin dönemin insanlarının ihtiyacına göre ortaya çıkmış ve gelişmiştir ama artık ihtiyaç yoksa o geleneğin sonlanması kaçınılmazdır.
    Şunu da söyleyim; Sapına Türk'üm ve milli değerlerimize bağlıyım(bu açıdan sorgulanmamam için gereksinim hissettim)

Saygılar
    Konu sundown tarafından (28/01/2011 Saat 19:58 ) değiştirilmiştir.

3. Bu mesajı için 2 kişi sundown'ye teşekkür etti:

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Alıntı sundown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu başlığını ve yapılan yorumları okuduktan sonra istemeden tartışmaya dahil olmak durumunda kaldım.
    Konuyu açan arkadaşın fikrine sert cevaplar veren bir onursal üye arkadaşın yaklaşımlarını açıkcası hoşuma gitmedi ve tahammülsüzlük sezinledim. Bu cevaplarda gereksiz gelenek fedailiği yapılmış.
    Köy veya az nüfuslu mahalle veya kasaba ortamlarında ki sokak düğünleri belki gerçekten eğlenceli etkinliklere dönüşebiliyordur çünkü herkes birbirini tanıyordur ve mutlaka her aileden de temsilciler katılıp bu mutlu günlerine ortak oluyordur ve hatta çok fazla aktivitenin olmadığı bu küçük yerleşim yerlerinde bu tarz düğünler alışılmışın dışında bir eğlence gibi algılanmakta olduğunu düşünüyorum.
    İnsanların toplu yaşadığı birbirinin varlığından bi haber, nüfusun kalabalık olduğu büyük şehirlerde yapılan bu sokak düğünleri bana göre de sakıncalı. Çünkü bu düğün tertip edilirken mahalle veya apartman sakinlerine gidilip sizce bir sakıncası var mıdır diye sorulmuyor. Belki bir sakinin cenazesi vardır ve insanın acısı varken sen aşağıda nasıl mutlu mesut bangır bangır misket havası çalıp oynayabilirsinki? yaşlısınıi kundaktaki bebeğini ve de gerçekten bu işten rahatsız olacak insanların varlığınıda düşünecek olursan evet kardeşim sen burada düğün yapamazsın ! belediyeninde buna müsade etmemesi lazım. Bunun gelenek görenekle alışkanlıkla uzaktan yakından bir alakası yok bence.
    Herkes eğlencesinin sınırını bilmeli.
    Bulunduğu yerdeki trafiği problem haline getiren, oluşan gürültü ile sakinleri gün boyunca rahatsız eden bunca zincir market var iken kurulan mahalle pazarlarını da, trafiğin çilesi, sinirküpü minibüs/dolmuşları da, yerleşim yerlerinde kurulan akaryakıt istasyonlarını da, gsm baz istasyonlarını da vs. tartışmaya açmamaız gerekiyor dahası.
    Tartışalacak, gerekirse toplu olarak haraket edilecek rahatsızlığın dizboyu bir sürü daha konu var.
    Hatta tepki alacağımı bile bile şunu da söyleyim Ramazan davulcularından bile rahatsız oluyorum ben ! Ramazan ayında 4 kez evime gelinsin istemiyorum. Erkeğin olmadığı evde eşimin, annemin ne olduğu belirsiz, kapıyı açmayınca 5 dk zile basan ve gitmeyen insanlarla neden muhatap oluyoruz hala bu devirde? Buda mı gelenek?
    geleneklerin dönemin insanlarının ihtiyacına göre ortaya çıkmış ve gelişmiştir ama artık ihtiyaç yoksa o geleneğin sonlanması kaçınılmazdır.
    Şunu da söyleyim; Sapına Türk'üm ve milli değerlerimize bağlıyım(bu açıdan sorgulanmamam için gereksiniz hissettim)

Saygılar
    Merhabalar Umut Bey;
    Sezgileriniz gerçekten çok yerinde... Evet tahammümülsüzlük sezinlemişsin gerçekten doğru... O gün başka konuda bir tartışma vardı ve bu konuda açılınca tahammül edemedim... Biz gelenek ve görenek fedaisi değiliz ama bazı değerlerimize sahip çıkıyoruz... Sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum ve fazla bişey de diyemiyorum ramazan davulcusuna karşı çıkan biriyle zaten polemiğe giremem... Artı cenaze olayını örnek vermişsiniz... Ben 15 aylık oğlumu kaybettiğimde mahallede kına gecesi vardı... Napmalıydım düğünümü dağıtmalıydım cenazem var benim diye... Onun için herkezin düşüncelerine hareketlerine örf ve adetlerine saygı duyulmalı... Ben böyle bir insanım beni yargılıyacağınıza bana saygı duymalısınız ben size nasıl saygı duyuyorsam ama şunu unutmayınki ramazanda gecenin sessizliğini bir davul sesi ve manilerle bozan birini duyduğum zaman inanınki içim bir tuhaf oluyor...

Saygılarımla...

5. Bu mesajı için 2 kişi WiSTaRiA'ye teşekkür etti: