Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 21 ile 36 arası

Konu: Navigasyon hakkında yardım

mevlüt ....
    fortune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 47

Alıntı zafermutlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adem ikiside boş şeyler. naviyi elektirigi takılı duracak şekilde sabitlenmezse ortalarda kablo oluyor adamın eli kolu takılıyor. cep telefonu bende var gps hiç kullanmadım adama kaza yaptırır. navi ise navitech in var geçen lazım oldu samsunda şarjı bitikmiş..

Şarjı çakmaklığa bağladım tabi kablosunu yaklaşık 1.5 metre daha uzatarak.Navigasyonuda ön cama vakumlu zımbırtısı ile tutturuyorsunuz zaten.O tutturdunuz kısımdan ön canım alt kısımlarından gizleyerek kapı kenarından çakmaklığa kadar getirdim.Bi tanede çakmak soketi çoklayıcı aldım hem mp3 çalar çalışıyor hemde navigasyonu şarj ediyo.Yavaş yavaş ozan gibi olmaya başladım bende
    Puntolojik

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

Adem bey uzun süredir coğrafi bilgi sistemleri üzerine çalışan, yazılımlar geliştiren birisi olarak navigasyon cihazları az sıklıklada kullanıcak olsanız kullanıcağınızda yanınızda olması çok fayda sağlayacak bir ekipman.

Asıl soruya gelince cep telefonumu external gps cihazımı derseniz burda telefonların tek dez avantajı gps antenlerinin daha ufak olması onuda en azından ilk bağlantıda uydulara odaklanmayı gprs bağlantısı ile sağlarsanız telefonun dezavantajı kalkıcak sürekli yanınızda olmasıda bir avantaj olucaktır. Şahsen ben route66 ile samsung i550 kullanıyorum biraz sabır gerektirsede çok yerde işimi görüyor.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

abicim benden tavsiye al bi tane cin malı kullan telefonda navi kullanılmıyor olmuyor tat vermiyor. ben cin malı kullanıyorum aliyyül ala fevkal beser hic dusunme al hicc dusunme e-baydan al hatta
    bu arada sahibinden comda gordugun alet ebayda 50 55 dolara alacagın bir alet ben ugrsamam cin le minle diyosan adam ugrasmıs getrimsi oda ekmek yesin dersen al bu adamdan ilandaki aleti ben kullanıyorum cok memnunum

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adem bey uzun süredir coğrafi bilgi sistemleri üzerine çalışan, yazılımlar geliştiren birisi olarak navigasyon cihazları az sıklıklada kullanıcak olsanız kullanıcağınızda yanınızda olması çok fayda sağlayacak bir ekipman.

Asıl soruya gelince cep telefonumu external gps cihazımı derseniz burda telefonların tek dez avantajı gps antenlerinin daha ufak olması onuda en azından ilk bağlantıda uydulara odaklanmayı gprs bağlantısı ile sağlarsanız telefonun dezavantajı kalkıcak sürekli yanınızda olmasıda bir avantaj olucaktır. Şahsen ben route66 ile samsung i550 kullanıyorum biraz sabır gerektirsede çok yerde işimi görüyor.
    5800 var bende.
    garmin mobile attım mis gibide crack yaptım. sağ olsun o kadar işimi görüyorki. arabaya telefon tutacağı aldım bide. zaten telefonun ekranı büyük ve dahili gps i mevcut. garmin bence bu sektördeki en iyi cihazları ve yazılımları üretiyor ve telefonlada güzel uyum içerisinde çalışıyor.
    dezavantajları:
    - Orhan hocamın dedği gibi gps anteni ufak olduğundan uydu bulurken biraz zaman geçiyor.
    - şarjı çok yiyor. arabada şarj aleti bulundrmak gerekiyor.
    - gps açıkken telefon çalarsa ve bluetooth kulaklık yoksa sıkıntı oluyor.

bence çok güzel iş çıkartmış nokia. 480 liraya cebinizde navigasyon dahil birçok zımbırtı gezdiriyorsunuz. HTC HD2'ye de garmin atıp gps ini kullandım oda çok güzeldi ve ekranı yayla gibi olduğundan navigasyon cihazı gibiydi.

ha navigasyon alacak olursam gidip paraya kıyar iyi bir garmin alırım kesin.
    Konu Du Hast tarafından (19/10/2010 Saat 03:23 ) değiştirilmiştir.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Bu tür cihazlar üzerinde program geliştiriyorum, GPS işi bende hobi gibi bir şey oldu artık.

İş yerinde çalışan bir çok arkadaşım da bu tür oyuncaklardan hoşlanan insanlar.

Öncelikle navigasyon kesinlikle çok yararlı bir cihaz ve verdiğiniz parayı kısa bir sürede kurtarıyor:

- Daha önce hiç gitmediğim şehirlerde bile yol sormaya ihtiyaç duymuyorum, nokta atışı ile hedefime ulaşıyorum
    - Gideceğim yerdeki en yakın otoparkları bulup direk oraya arabamı park edebiliyorum.
    - Sık kullanılan radar noktaları ve trafik kamera bilgilerini düzenli olarak güncellerseniz ceza yemekten kurtarıyor, sadece bu özelliği bile verdiğim parayı çoktan kurtardı. (Alarm verdiği her noktada radar var diye bir şey yok, ama bu güne kadar polis radarı ile karşılaştığım noktalar cihazda kayıtlıydı)
    - Şehirlerarası yollarda bile kullanıyorum, bazen keskin viraj tabelaları yanıltıcı olabiliyor, çok keskin olmayan virajlar tabelalarda abarttılabildiği gibi, tabelasız keskin virajlar da olabiliyor, haritada bunu önceden görebildiğim için hızımı ona göre ayarlayabiliyorum. Daha az fren kullanıyorum dolayısı ile daha az benzin harcıyorum.

'Navigasyonlu telefon mu' sorusunun cevabını ise 'henüz değil' olarak verebilirim. Neden?
    - Antenleri daha küçük ve uydu bulma süreleri daha yüksek.
    - Navigasyon telefonda ek bir enerji harcamaya neden oluyor, telefonun şarjı daha çabuk bitiyor.
    - Telefon arka planda başka programlar da çalıştırdığı için navigasyon programı daha yavaş tepki verebiliyor, kafa karışıklığına neden olabiliyor. Örneğin siz zaten kavşakta haritaya bakıp sağa dönmüş olsanız bile telefondan bir kaç saniye gecikme ile gelen bir 'sağa dön' diyebiliyor.

Navigasyonlu telefonlar iş görüyor, ama tat vermiyor. Bu yüzden işyerinde tanıdığım bazı arkadaşların telefonunda navigasyon olmasına rağmen gidip bir de navigasyon cihazı aldılar.

GPS kullanmanın zorlukları da var:
    - Türkiyede son zamanlarda bol miktarda yol çalışması yapıldı, bu yüzden haritaları sürekli güncellemek gerekiyor.
    - Aletlerin şarjı çok uzun gitmediği için araç çakmağına kablo ile bağlamak gerekiyor, vites değiştirirken falan insanın eline dolanıyor.
    - Cihazın menülerine iyice hakim olmak gerekiyor, ne zaman hangi ayar tercihini kullanacağını iyi bilmek gerekiyor, aksi taktirde sizi kısa mesafeden götürmek için daha dar yollara yönlendirebiliyor, veya cihazın hesapladığı yoldan gitmemeniz durumunda eğer ayarı doğru yapmazsanız yol tarif etmeyi kesebiliyor.
    - Bir süre bildiğiniz yollarda da GPS kullanıp cihazın yol tarif ederken kullandığı dile alışmak lazım. Örneğin sizin 'kavşaktan dümdüz geç' olarak tarif edebileceğiniz yolu GPS 'kavşağa girin ve ikinci sağa dönün' diye anlatabiliyor.

Bir de navigasyon cihazında bluetooth özelliğinden bahsetmek istiyorum. Bluetooth + FM verici özelliği olan cihazlarda telefonun seslerini de araç radyosundan dinleyip araç kiti gibi kullanma imkanı var, böyle bir cihazı hiç denemedim ama deneyen arkadaşlarımın yorumlarını iletiyorum:

"Karşı tarafın sesi çok net bir şekilde arabanın radyosundan duyulabiliyor, bu açıdan çok güzel ama navigasyon cihazının mikrofonu küçük ve uzaktaki sesleri algılamadığı için navigasyon cihazına doğru eğilmek ve bağırmak gerekebiliyor, bu şekilde güvensiz bir sürüştense telefonu alıp direk telefonla konuşmak bile daha güvenli. Bazen de telefon ve navigasyon cihazı arasındaki eşleştirmede problemler yaşanabiliyor"

Umarım açıklamalarım yardımcı olmuştur.

Benim tavsiyem, Çin malı (piyasadaki bütün GPS ler aslında Çin malı, Piranha, Next, Navking vs. Hatta Aselsan bile gördüm, 'Made In China' ) bir GPS alın arabanın torpido gözünde dursun.

Aldığınız cihazda IGO8 yazılımı olursa daha iyi çünkü en detaylı Türkiye haritası onda var. Aynı haritayı Garmin de kullanıyor ama ilk defa GPS alacaksanız Garmin biraz pahalı gelebilir. (Garminin bir çok cihazı da Çin üretimi)

Elimde satılık bir GPS var, ilanlar bölümünde ilanım yayınlanmış, moderatör arkadaşlara teşekkür ederim:

https://forum.grandepuntotr.com/ilan...m-sistemi.html
    Konu Moosty tarafından (19/10/2010 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yayınlanan ilanı görememişim, özür dilerim. İlan linkini ekledim.

10. Bu mesajı için 2 kişi Moosty'ye teşekkür etti:

Onur Yılmazer
    Kafa biDüny@ evolodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35½
    Edilen teşekkür: 742

izmir de şakir var adem abi hani forumda bulusmustuk toshiba da çalişan en iyisini o anlar bence ona daniş
    Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin

adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

gurur abi bu işi uzmanı olarak gereken açıklamayı yapmış tşk ederim abi..
    elindeki cihazın marka model cinsi cibiliyeti nedir abi bilgi verirmisin

Mustafa Özkan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691

Adem Abi ilanın linkini güncelledim:

https://forum.grandepuntotr.com/ilan...m-sistemi.html

Elimde bir de eski GPS cihazım var, küçük ekranlı 3.5 Inch.

1.5 yıl önce Media Market den 199 liraya almıştım, Navking. Onun fazla bir özelliği yok, malzeme kalitesi daha iyi.

Özelliklerini başka bir sitede buldum:
    TEKNOCITY - NAVKING 300 NAVIGATOR MP3+VIDEO+JPEG 512MB 3,5" WİNCE.NET5,0

Burada bahsedilen özeliklerin haricinde SD kartı 2GB yapıp kapasitesini arttırdım. Bir de üzerindeki Route 66 yazılımı ve haritası çok kötüydü, IGO 8 yükleyip kendi yazdığım programla her iki programı da çalışabilir hale getirdim.

Hatta onun görüntüleri de var:
    Picasa Web Albümleri - Mustafa Özkan - GPS Crack

Bu cihaz 2. el, uzun bir süre kullandım herhangi bir arızası yok, bunu da kargo size ait olacak şekilde 90 liraya verebilirim.
    Konu Moosty tarafından (19/10/2010 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekran boyutunu yanlış yazmışım. 4.3 değil 3.5 olacak

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

adem tahiroğlu
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

mustafa maşallah öyle çok şey yazmışınki okurken yoruldum sen yazarken yorulmadınmı
    mantıklı gibime geldi bu cihaz özelden görüşürüz..

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ZAFER MUTLU
    zafermutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 445

navilerde gördügüm sürekli elektirige takılı kalma sorunu dışında birde buna uzaktan kumanda yapsalar iyi olur arabayı ben koltugun en gerisinde kullanırım naviyle aramda ki mesafe ön camdan çok fazla oluyor .bir kumandası olsa iyi olurmuş. ben okurken bile heveslendim ilk bindigim de açacam naviyi

navigasyon aletlerini kullanmak yani benim gibi sadece açmak degil bilinçli kullanmak gerekiyor. benim gibi teknoloji arızası olan bir adam için degil yani. ben daha kullanmayı bilmiyorum. kullanma kılavuzuna bile bakmadım.merakla aldım öyle duruyor arabada. varmı var araç kitide var. o yine işe yarıyor navitechde de blutooth var ama benim teli tanımıyor. zor iş bunlar yani.

sonuç benim gibi kullananlar için gereksiz birşey. ama sadece navi degil ben çok teknolojik ürün almışımdır ama hiçbir özelligini bilmem

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Özkan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691

Alıntı ademtahir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mustafa maşallah öyle çok şey yazmışınki okurken yoruldum sen yazarken yorulmadınmı
    mantıklı gibime geldi bu cihaz özelden görüşürüz..
    Tamamdır Adem Abi ne zaman istersen.

İnsan bütün gününü bilgisayar başında geçirince konuşma hızına yakın bir hızda yazabilir hale geliyor

Abi yanlış yazdığım bir şey farkettim, bendeki eski cihaz 4.3 inch değil, 3.5 inch, gerçi verdiğim linkte 3.5 inch olarak görünüyor, oradaki bilgiyi de düzeltiyorum.

Hepsiburada da biraz araştırdım, aşağıdaki cihaz da uygun görünüyor:
    Hepsiburada.com : Piranha Escalade 4.3 İnç Üç Boyutlu (3D) Navigasyon Sistemi + 81 İl Destekli 2009 Harita | Oto Aksesuar

FM vericisi yok, sadece GPS - 4.3 Inch.

Piranha nın malzeme kalitesi iyidir, en azından 2 yıl garantisi var.
    Next de iyidir, Next in de müşteri hizmetleri için çok iyi diyorlar. Karar vermeden önce piyasayı iyice araştır içine sinen bir şey olsun.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

adem tahiroğlu
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

mustafacım tşk ederim..
    senin cihazı ve bir kaç cihaz daha var inceleyim görüşelim inş.

@zafer senin teknoloji ile aran hep bozuk zaten sana asistan lazım yanında gezsin sürekli sarışın mavi gözlü uzun boylu yakışır sana

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

navilerde gördügüm sürekli elektirige takılı kalma sorunu dışında birde buna uzaktan kumanda yapsalar iyi olur arabayı ben koltugun en gerisinde kullanırım naviyle aramda ki mesafe ön camdan çok fazla oluyor .bir kumandası olsa iyi olurmuş. ben okurken bile heveslendim ilk bindigim de açacam naviyi

navigasyon aletlerini kullanmak yani benim gibi sadece açmak degil bilinçli kullanmak gerekiyor. benim gibi teknoloji arızası olan bir adam için degil yani. ben daha kullanmayı bilmiyorum. kullanma kılavuzuna bile bakmadım.merakla aldım öyle duruyor arabada. varmı var araç kitide var. o yine işe yarıyor navitechde de blutooth var ama benim teli tanımıyor. zor iş bunlar yani.

sonuç benim gibi kullananlar için gereksiz birşey. ama sadece navi degil ben çok teknolojik ürün almışımdır ama hiçbir özelligini bilmem
    ön cama değilde, şöför tarafı önceki minik kelebek camına vantusu yapıştırıp kullanın. hem güzel görünüyor hemde pratik oluyor

ZAFER MUTLU
    zafermutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön cama değilde, şöför tarafı önceki minik kelebek camına vantusu yapıştırıp kullanın. hem güzel görünüyor hemde pratik oluyor
    oraya olmuyor ki bunun vantuzu can kardeşim. bir tane aparat buldum oda cama yapışmıyor dandik bişey. neyle takacam onu oraya?

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

bende ist gezisi öncesi bu konuda baya bi kafa patlattım, araştırma yaptım
    navigasyon+tlf olarak nokia 5800 da karar kılmıştım.
    sonra sadece bu iş için bir navigasyon aleti almaya karar verdim
    navitech in en ucuz modelini aldım
    hayatımda ilk kez ist a gittim
    araç kiraladım ve navigasyon yardımıyla her yere kolayca gittim
    kesinlikle navigasyon cihazını tavsiye ederim.
    geçenlerde başka sebebten dolayı nokia 5800 aldım
    ama navigasyona bağlanmayı başaramadım, muhtemelen tlf u kullanmayı bilmememdendir.
    aslında zaman ayırıp öğrensem
    navitech navigasyon mu yoksa nokia 5800 ın navigasyonumu diye güzel bir karşılaştırma yapmış olurdum.
    tekrar yazıyorum, en güzeli basit, bir navigasyon cihazı almak olacak.
    çok faydasını görürsünüz.

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

oraya olmuyor ki bunun vantuzu can kardeşim. bir tane aparat buldum oda cama yapışmıyor dandik bişey. neyle takacam onu oraya?
    daha küçük vantuslu bir ayak bulmaktan başka çare yok abicim o zaman
    benim 5800 tutturacağı oraya oluyor

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/2 İlkİlk 12