Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 21 ile 33 arası

Konu: İtinayla kefil olunur !

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı zafermutlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ademcim saol kardeşim çökmeye gerek kalmayacak büyük ihtimal. herşey karısının üzerineymiş.telefonda ikna ettim ben.. bu parayı senden almasam madem karımın diyosun bende karından alırım dedim o anladı beni yarın gelirim konuşuruz sinirlenme dedi.
    inşallah hallolur abi sende bu yükten kurtulursun

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BARIS UCAR
    suvari_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BD 1257
    Edilen teşekkür: 153

geçmiş olsun zafer. kefil olup iyilik yapmışsın ama sonucu bu olmuş mağlesef borç çok muydu ki?

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur Yılmazer
    Kafa biDüny@ evolodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35½
    Edilen teşekkür: 742

zafer abi büyük geçmiş olsun umarim kisa sürede atlatilir sorunsuz bir şekilde.Türkiye'deki hukuk sistemi maalesef saçma firmalar parasini ödemez peşinden koşarsin icraya gidersin adam malini mülkünü baskasinin üstüne yapar kaziklandiginla kalirsin nasil bir mantiksa artik
    Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

zafer geçmiş olsun, evet arkadaşlar kefil olmam diyorlar ama öyle yakınların talep ediyorki kıramayacağın insanlar bazen,tabi birazda yufka yürekliysen benim gibi,biyere kaçamazsın. birkaç sene ünv. de okuyan kardeşime babam kefil olmamış kredi kartı için, abisi olarak benden ekkart istedi,bende çıkardım, çoğu zaman borçlarını ödeyemediği için bankadan uyarı aldım. 10000 tl olan limitini 1500 tlye çektim diye aylarca bana küs gezdi, hala borcunu gününde ödemeyip beni sıkıntıya sokuyor. yani bu kefil olma olayı iki ucu b..klu deyneğe benziyor ,olursan uykularn kaçıyor olmazsan bana güvenmiyormusun diye tavır yapılıyor...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

Alıntı operatormurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zafer geçmiş olsun, evet arkadaşlar kefil olmam diyorlar ama öyle yakınların talep ediyorki kıramayacağın insanlar bazen,tabi birazda yufka yürekliysen benim gibi,biyere kaçamazsın. birkaç sene ünv. de okuyan kardeşime babam kefil olmamış kredi kartı için, abisi olarak benden ekkart istedi,bende çıkardım, çoğu zaman borçlarını ödeyemediği için bankadan uyarı aldım. 10000 tl olan limitini 1500 tlye çektim diye aylarca bana küs gezdi, hala borcunu gününde ödemeyip beni sıkıntıya sokuyor. yani bu kefil olma olayı iki ucu b..klu deyneğe benziyor ,olursan uykularn kaçıyor olmazsan bana güvenmiyormusun diye tavır yapılıyor...
    murat abi 10 yıl önce falan çocukluk arkadaşım dediki bana bi kefil olbeyaz eşya alcam dedi buzdolap çam. mak. bul. mak. vırt zırt yani bende dedim ki kardeşi kusuruma bakma ben bu işte yeminliyim kefil olamam yeminim olmasa inanki olurdum dedim kibarca işi bitirdim arkadaşım bana küstü ortak bir arkadaşımız vardı onu kefil yaptı ilk 2 taksiti ödedi sonrasını kefil ödedi. ve bu arkadaşlarımın ikiside küsmüştü bana yardımcı olmadın diye kefil olan sonra geldi yanıma kusura bakma sen doğrusunu yapmışın dedi o yüzden hiç gerek yok abicim verip kötü olacağına verme kötü ol maddi kaybın olmasın..

10. Bu mesajı için 2 kişi ademtahir'ye teşekkür etti:

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

ahhhhh ademciğim ah bir hayır diyebilsem.

Tamer İNSEL
    PROTOS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 102

Okurken çileden çıktım, yaşasam ne hale gelirim. Çok geçmiş olsun, inşaallah hayırlı bir şekilde bu musibetten kurtulursunuz.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Okan KÖYLÜ
    CesSpOoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 135

Alıntı zafermutlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir iylik yap deyip kefil oldugum kişilerden ikisi borcunu ödemiyor. dün ve bugun icraya gelindi. avukat hanım bana sordu ödeyecekmisiniz yoksa icra işlemi için yazmaya başlayalım mı diye. yazın dedim. sonra peki borçluya gittiniz mi yok dediler. nasıl yani dedim siz parayı alana gitmiyorsunuz direk bana geliyorsunuz. bu nasıl iş ? siz ödeyin ondan tahsil edersiniz dediler. ya dedim devlet tahsil edemiyorsa ben adamı döveyim mi nasıl alayım böyle bir mantık varmı beni zorla suç işlemeye zorluyorsunuz. neyse icra memuru malları yazmayalım . sözünü alalım borçluya gidelim dedi. bakalım ne olacak...

Zafer abi sözünü almak demek taahhüt almaktır, yeni kanunda seni borcundna dolayı içeri alamazlar fakat icra ceza mahkemeleri taahhüdü ihlal davalarından hapis kararı çıkartabilmektedir umarım taahhüt vermemişindir, ödemeye zorunlu kalman maalesef mümkün, ve yine maalesef sistem bu şekilde borçlu ödemeyince ilk senin kapını çalabiliyorlar ya da varsa ikinci kefilin, asıl borçlu arkadaşı uyarmak gerek. çok büyük geçmiş olsun, umarım en sıkıntısız şekilde çözülür.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

abi geçmiş olsun,
    umarım öder o vatandaş ve sorun büyümez.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Alp
    faithless1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 43

merak ettim şimdi ne yaptınız ?

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Çok can sıkıcı bir durum. İnşallah hallolur..

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

geçmiş olsun.. paran çoksa kefil ol..... işin çoksa şahit ol demişler... zor bir durum...

çok çok geçmiş olsun... bende kefil olmamayı tercih etmiyorum..

yıllar önce fabrikadan bir arkadaş telefon alaıcam kefil ol dedi. bende kabul ettim.. akşam çarşıda buluşup telefon alacaktık... sonra buluşma yerine gelmedi.. bende ertesi gğün işte kızdım niye beni beklettin diye.. 10 gün sonra sırra kadem bastı.. fabrikada en az 100 kişiye taktı.. ben ucuz yırttım...

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ZAFER MUTLU
    zafermutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Alıntı faithless1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merak ettim şimdi ne yaptınız ?
    şimdilik benle alakası kalmadı olayın borçlu ödeyecegini tahahüt etti.. ödemezse yine aynı sorunlar başlayacak. benim kızdıgım devlet ödemesini saglayamıyor ben saglıyorum. niye bu güzel ülkede orman kanunları hüküm sürsün vede devlet buna göz yumsun..

Sayfa 2/2 İlkİlk 12