inşallah hallolur abi sende bu yükten kurtulursun
Printable View
geçmiş olsun zafer. kefil olup iyilik yapmışsın ama sonucu bu olmuş mağlesef:( borç çok muydu ki?
zafer abi büyük geçmiş olsun umarim kisa sürede atlatilir sorunsuz bir şekilde.Türkiye'deki hukuk sistemi maalesef saçma firmalar parasini ödemez peşinden koşarsin icraya gidersin adam malini mülkünü baskasinin üstüne yapar kaziklandiginla kalirsin nasil bir mantiksa artik
zafer geçmiş olsun, evet arkadaşlar kefil olmam diyorlar ama öyle yakınların talep ediyorki kıramayacağın insanlar bazen,tabi birazda yufka yürekliysen benim gibi,biyere kaçamazsın. birkaç sene ünv. de okuyan kardeşime babam kefil olmamış kredi kartı için, abisi olarak benden ekkart istedi,bende çıkardım, çoğu zaman borçlarını ödeyemediği için bankadan uyarı aldım. 10000 tl olan limitini 1500 tlye çektim diye aylarca bana küs gezdi, hala borcunu gününde ödemeyip beni sıkıntıya sokuyor. yani bu kefil olma olayı iki ucu b..klu deyneğe benziyor ,olursan uykularn kaçıyor olmazsan bana güvenmiyormusun diye tavır yapılıyor...
murat abi 10 yıl önce falan çocukluk arkadaşım dediki bana bi kefil olbeyaz eşya alcam dedi buzdolap çam. mak. bul. mak. vırt zırt yani bende dedim ki kardeşi kusuruma bakma ben bu işte yeminliyim kefil olamam yeminim olmasa inanki olurdum dedim kibarca işi bitirdim arkadaşım bana küstü ortak bir arkadaşımız vardı onu kefil yaptı ilk 2 taksiti ödedi sonrasını kefil ödedi. ve bu arkadaşlarımın ikiside küsmüştü bana yardımcı olmadın diye kefil olan sonra geldi yanıma kusura bakma sen doğrusunu yapmışın dedi o yüzden hiç gerek yok abicim verip kötü olacağına verme kötü ol maddi kaybın olmasın..
ahhhhh ademciğim ah bir hayır diyebilsem.
Okurken çileden çıktım, yaşasam ne hale gelirim. Çok geçmiş olsun, inşaallah hayırlı bir şekilde bu musibetten kurtulursunuz.
Zafer abi sözünü almak demek taahhüt almaktır, yeni kanunda seni borcundna dolayı içeri alamazlar fakat icra ceza mahkemeleri taahhüdü ihlal davalarından hapis kararı çıkartabilmektedir umarım taahhüt vermemişindir, ödemeye zorunlu kalman maalesef mümkün, ve yine maalesef sistem bu şekilde borçlu ödemeyince ilk senin kapını çalabiliyorlar ya da varsa ikinci kefilin, asıl borçlu arkadaşı uyarmak gerek. çok büyük geçmiş olsun, umarım en sıkıntısız şekilde çözülür.
abi geçmiş olsun,
umarım öder o vatandaş ve sorun büyümez.
merak ettim şimdi ne yaptınız ?
Çok can sıkıcı bir durum. İnşallah hallolur..
geçmiş olsun.. paran çoksa kefil ol..... işin çoksa şahit ol demişler... zor bir durum...
çok çok geçmiş olsun... bende kefil olmamayı tercih etmiyorum..
yıllar önce fabrikadan bir arkadaş telefon alaıcam kefil ol dedi. bende kabul ettim.. akşam çarşıda buluşup telefon alacaktık... sonra buluşma yerine gelmedi.. bende ertesi gğün işte kızdım niye beni beklettin diye.. 10 gün sonra sırra kadem bastı.. fabrikada en az 100 kişiye taktı.. ben ucuz yırttım...