süper bir yazıydı... çok güzeldi....
bende rakının yanında kesinlikle su içmem...
Bu muhabbeti uzun bir süre tadmış biriyimAlkol ile aramın açılma faslı yaklaşık 5 senelik bir mevzu
![]()
Konu SpyHunter33 tarafından (23/06/2010 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.
Artık Fiorinolu
süper bir yazıydı... çok güzeldi....
bende rakının yanında kesinlikle su içmem...
Konu Ser kürsüye taşınmıştır.
o zaman bi yazıda benden size
İçki yasaklanabilir.
Bence mahzuru yok.
Ama rakı asla...
*
Yurt sevgisidir örneğin...
İki tek attın mı, "n’olacak bu memleketin hali?" diye endişelenmezsin aksi olsa!
Tıp bazen çaresizdir...
O ilaçtır.
Gurbete bile iyi gelir.
*
Kontörsüz muhabbettir.
Büst gibi oturan adamın bile çenesini açar, gülümsetir. Kahkahadır. Acısıyla tatlısıyla hatıraları kaydeden hard disk’tir.
*
Botoks’tur bir nevi.
En kaknemi bile bir başka görünür gözüne... Çirkin kadın yoktur, az rakı vardır. İçilir, güzelleşilir.
*
Herkesin gençlik hatası olabilir... Bira içersin.
Sonradan para kazanıp tenise başlayınca, şarap içmeyi matah zannedersin. Amerika’da TIR şoförlerinin içtiği viskinin dublesine Etiler’de TIR parası ödersin, ayrı...
Kürkçü dükkánıdır.
Döner dolaşır, gelirsin.
*
Orhan Gencebay’dır.
Entel barlarda, sosyete kulüplerinde dinlemeye utanırsın... Ama hepimiz biliriz ki, ezbere bilirsin... İstediğin kadar ağız burun kıvır, altın plağı hep o alır.
Tatlıses’tir.
Realite’dir.
*
Çocuktur, ağlarsın.
*
Hele beyaz "p"eynir ile "k"avun olursa sağında solunda... Örgüttür.
PRK...
Ama bölücü değil, birleştirici örgüt.
Türk’ü de içer, Kürt’ü de, Laz’ı da, Çerkez’i de. Sor bak, Ermeni’si de, Rum’u da, Yahudi’si de.
*
AB’cidir...
Çünkü Rum öyle bir meze yapar ki, helali hoş olsun, Kıbrıs’ı veresin gelir!
*
Madem gıcıksın rakıya...
Neden balık avlıyorsun o zaman kardeşim?
Şerbetle mi yiyeceksin lüferi?
Ne anlamı var deniz börülcesinin, rokanın, radikanın, cibezin...
İnek miyiz biz?
*
Yanlış şiir okuyorsun...
Hapse giriyorsun.
(Üstüne, yanlış şair okuyorsun...)
*
Oku bak...
Ne diyor dünya güzeli Orhan Veli:
Şiir yazıyorum
Şiir yazıp eskiler alıyorum
Eskiler verip musikiler alıyorum
Bir de rakı şişesinde balık olsam...
Ölmek için doğmuştur ya insan; O yüzden her yağmur sonrası toprak kokusunu sever
Merhaba arkadaşlar bu konu benim ilgi alanıma giriyor sanırım beni tanıyanlar bilir bunuTek kelime Rakı anlatılmaz Yaşanır Bu muhabet için tüm formdaki arkadaşlara kapım açık bir özel msg atın rakı masasının en kralını kurup muhabete devam edelim Varmı içelim diyen
![]()
Dünayaya geldigin zaman, sen aglarken çevrendekiler gülüyorlardı Öyle bir hayat sürki, öldügünde çevrendekiler aglarken,sen gülümseyerek ahirete gidesin.
şurası iyidi =)
Herkesin gençlik hatası olabilir... Bira içersin.
Sonradan para kazanıp tenise başlayınca, şarap içmeyi matah zannedersin. Amerika’da TIR şoförlerinin içtiği viskinin dublesine Etiler’de TIR parası ödersin, ayrı..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
uyy iyiymiş bu![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Akşamcıların keyfine keyif katan adam..
Daha Tekirdağ diye bir marka yoktu ama Tekirdağ rakısının ünü ülke sınırlarını çoktan aşmıştı. Akşamcılar 03 numaralı rakı şişesinin müptelasıydı
Herkes o rakının peşindeydi, Yüksel Yıldız ise laboratuvarında rakıyı daha da güzelleştirmenin peşinde... 20 yıldır Tekirdağ İçki Fabrikası'nda rakı ustası olan Bulgaristan göçmeni Yüksel Yıldız, "Fabrikada çalışmaya başladıktan sonra rakının tadı daha da güzelleşti. Sonun da da Tekirdağ Rakısı diye bir marka yapmamızı istediler" diyor.
Yüksel Yıldız, aslında profesyonel futbol oyuncusuymuş. Ancak 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiğinde futbol oyunculuğu kadar iyi bildiği bir iş olan rakı ustalığında karar kılmış. Aynı yıl Tekel'in Tekirdağ Rakı Fabrikası'nda çalışmaya başlayan Yüksel Yıldız o günden bu yana sofraları süsleyen rakının beyazlığını, kıvamını, alkol derecesini sürekli inceleyen, rakıya yenilikler getiriyor. Bugüne kadar ürettiği rakıyı toplasak Marmara Denizi'ni doldururmuş.
Yüksel Usta'nın söylediğine göre rakı Bulgaristan'da her evde yapılan bir içki. Vergisini ödediğiniz sürece istenilen aromada rakı üretilebiliyor: "Çocukluğumdan bu yana bizim evlerde rakı yapılırdı ancak çok meşakkatli bir iştir, herkes yapamaz. Hemen hemen her meyveden rakı yapılır ama biz en çok kayısı, üzüm ve erikten yapardık."
Aromalı rakının Türkiye'de yasalara göre rakı tanımında olmadığı için üretilmediğini söylüyor Yüksel Usta. Örnek olarakta Sakız rakısını veriyor: "Sakız rakısı benim en sevdiğim rakıdır. Ancak Tekirdağ'ın sakız rakısını artık üretemiyoruz, piyasada satılanların dışında başka bir yerde bulmak mümkün değil. Sakız aromalı olduğundan rakının tanımına uymadığı için rakı diye satılamadığı gerçeği var."
Sakız rakısını şimdiye kadar beğenerek içenlere Yüksel Usta'nın ufak bir önerisi var: "Tekirdağ rakısının içine hakiki damla sakızı atıp, ağzını kapatarak 3 ay bekletirseniz tam kıvamı olmasada en yakın tadı bulabilirsiniz."
Yüksel Usta, rakının doğru içilmesiyle ilgili büyük bir kargaşa yaşandığını söylüyor. Artık tek bir doğrunun olmadığını ve her yöreye göre farklılık gösterdiğini belirtiyor: "Bulgaristan dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde rakı yemekten önce iştah açıcı olarak içilir. Tabii bizim içtiğimiz rakıda anason yoktur. Ancak burada yemek sırasında içilen bir içki, üstelik de suyla içiliyor. Tabii bu damak zevkiyle ilgili bir durum ama ideal rakı içimi, soğutulmuş sek olanıdır."
20 yıldır Türkiye'nin en çok sevilen rakılarını yapan Yüksel Usta her akşam demlenir mi merak ediyoruz: "Hayatım boyunca hiç sigara içmedim, ancak rakı için aynı şeyi söyleyemem. Ama alkolik değilimdir. Herkes çok içtiğimi sanıyor ama öyle değil. Akşamları bir ihtimal sakız rakısı içiyorum. Ama son zamanlarda o bile kalmadı. Zaten yıllardır rakının içindeyim, koklasam yetecek, o haldeyim."
Futbol takımı da, rakı da küme atladı
Futbol oyunculuğundan rakı ustalığına transfer olan Yüksel Yıldız, Tekel'de çalışmaya başlar başlamaz amatör kümede olan Tekel Spor'da da oynamaya başlıyor. Yıldız burada bir noktayı vurgulamadan edemiyor: "Ben oynamaya başladıktan sonra takım amatör kümeden lige çıktı. Daha da önemlisi rakıların rengi de beyazlaştı, güzelleşti."
Yüksel Usta rakının beyazlaşma hikayesini de şöyle anlatıyor: "Ben geldiğimde Tekel'de 650 kişi çalışıyordu, çok kalabalıktı. Şimdi ortalama 150 kişi var. Rakılarda da sorun vardı, hiç beyazlamıyordu. Buradaki ustalarımla yaptığım çalışmalardan sonra rakının rengi beyazlaştı. O yıllarda Tekel rakıları aynı fabrikadan değil, birbirinden bağımsız birçok fabrikalardan Türkiye'ye dağıtılıyordu. Her fabrikanın numarası şişenin altında yazardı. Bizim fabrikanın numarası da 03'tü. Türkiye'de herkes 03 numaralı rakının peşine düşmüştü. Tekel'in merkezi o kadar sıkılmıştı ki bu durumdan kendi markanızla rakı üretin diye emir verdi ve Tekirdağ Rakısı'nı yapmaya başladık.
Yüksel Usta alkolün bu kadar kötülenmesinden rahatsız olduğunu anlatıyor: "Anadolu topraklarında üretilen rakının en azından 300 yıllık bir geçmişi var. Anason bile kullanmaktan kaçınan insanlar görüyorum, rakı ile anasonu öyle bir bağdaştırmış ki, tek başına anason kullanırsa günaha gireceğini anıyor. Ama anason ısıtıcı, nefes almayı kolaylaştırıcı, ağrı dindirici ve iyileştirici etkileri olan bir bitki."
Yüksel Usta ürettiği rakıların herbirinin 4 yıl garantili olduğunu söylüyor. Şişelenen serinin her birinden örnekleri kilitli dolabında sakladığını ve şikayet olursa karşılaştırmak için çıkardığını belirtiyor: "Ürettiğim rakı ne baş ağrıtır, ne de mide bozar. Onları her türlü testten geçirdim. Üç ay en çok güneş gören çatıya rakıyı koyup beklettim. Bozuldu ama..." (gülüyor)
Meşe fıçılarda 3-4 ay dinleniyor
Tekirdağ Rakısı'nın öyküsü, yapımında kullanılan yüzde yüz yaş üzümle anasonun fabrikaya gelmesiyle başlıyor. Yaş üzümler kesme makinelerinde parçalandıktan sonra su ile tanklara alınıp şıra hazırlanıyor. Tanklara alınan şıra, saf maya ile alkolik fermantasyona dönüşüyor. Daha sonra damıtılan üzüm aromasını taşıyan suma elde ediliyor. Bir dizi işlemden geçirilen suma karışımı bakır imbiklere alınarak anoson ekleniyor. Mey'in rakı eksperleri baş ve son ürünü en doğru seviyede keserek lezzetli orta ürünü, ikinci bir damıtma işleminin ardından 20 gün ile 3-4 ay arasında dinlenmek üzere meşe fıçılara yerleştiriyor. Şişelenmeden önce son kez filtreden geçirilen Tekirdağ Rakısı daha sonra, rakı sofralarındaki yerini almak için yola çıkıyor.
Kadınlar aromalı içkileri sever
Türkiye'de aromalı rakıların olması gerektiğini düşünen Yüksel Usta, yakında bunun gerçekleşmesini umuyor: "Rakı artık tek çeşit üretilmiyor, alkol seviyesi düşük olanları, yumuşak içimlileri var. Artık rakıya en uyumlu olan Boğazkere ya da Öküzgözü üzümünden de rakı yapılabilecek. Kadınların bu rakıları daha çok seveceği kesin. Çünkü aromalı içkileri tercih ediyorlar."
ZEYNEP BAKIR
__._, .
orçun bey
tekirdağ edirne kırklareli
trakya bölgesinin telekominikasyon ihalesini almıştık her yerini gördüm bir çok yerdede kaldım.
ama şöyle bir gerçek var ki asla inkar edilemez öyle bir insanlık öyle bir misafir perverlik türkiyemin hiç bir yerinde yok hayatımın en güzel en eğlenceli yıllarıydı keşke dönmeseydim diye düşünürüm bazen.
ben trakyayı seviyorum eğer bir imkan verip sorsalar nerde yaşamak istersen orda imkanları sağlayacaz deseler 1. trakya 2. izmir güzel izmirinde güzel hatıraları var bende izmirli arkadaşlarada saygılar sevgiler.
Ana yemek rakı sofrasına yakışmaz!
Sofradaki mezelere de yemek gibi davranılmaz.
Mezeler tadımlıktır, muhabbet doyumluktur.
Keyifle ve Kararında İçiniz.
Kulüp Rakı Kaideleri No: 3
Konu imdesign tarafından (24/06/2010 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir.
Bizdende sana saygılar sevgiler..Hiç yasamak ıstemedıgım yerdir belkıde konya![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
Beyler (ademtahir ve Kriminal) Konya'da da yaşadım İzmirde'de ikisininde
kendine özel eğlenceleri vardır. Konya'nın oturak alemi İzmirin Kordon geceleri...
Konu imdesign tarafından (24/06/2010 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.
Rakı içen öldüde şerbet içen ölmedimi....?
GEL YAMACIMA ULAŞ AMACINA....
Napacaz Barajda güneşin alnında 70 lik nasıl
Şaka şaka hele bir gelin başım gözüm üstüne yakışan neyse yaparız.
güneş rakı burcuna girdimi cok keyifli oluyor
arkadaşlarla toplandıgımızda herzaman başımızda bir
büyük olsun isterim afiyet olsun
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri