bir hikayede benden...
zamanında çok rakı içen biri zengin diğeri fakir iki adam varmış...
ikiside her akşam rakı içerlermiş...
bir gün zengin olan yardımcılarına benden fazla rakı içen varmı bulun getirin diye emretmiş.
yardımcılar araştırıp bulmuşlar fakir adamı.
sonunda ikisini karşılıklı bir masaya oturtmuşlar...
zengin olan sen benden fazla rakı içiyormuşsun... hadi başlayalım demiş.
fakir adamda yok canım estağfurullah demiş... ama
rakı içmeden önce bir şeyler yemem lazım karnım aç.
zengin adam ne istiyorsa getirin de yesin başlayalım içmeye
adamda bir çukur tabak ve kuru ekmek isterim demiş.
getirmişler ve adam ekmekleri çukur tabağa doğramış.
sonrada yanındaki bir büyük rakıyı içine boşaltmış ve afiyetle yemiş...
.......
hiç aklımda yoktu,öyle bir anlatmışınız ki,valla canım çekti.ya siz varya siz içmeyen adamı bile baştan çıkarırsınız.
En son yılbaşı akşamı 4 duble içtim ama..ertesi çok kötü oldum... bir de o hallde uzun yolda araç kullandım..ayıkmıştım ama ayıkana kadar..... ertesi gün baş ağrısı olmasa rakı en güzeli....
bahsettiginiz hikaye neyzenle alakalı alkolün yasak döneminde
olan neyzenin yasaga karşı formülü
Sahabiyedekimi ? almerin yanındakını dıyosun dımı ?
I ' m c a p u l i n g . . .
Özkancım hemen... Hazır ve Nazır beklemedeyim..
Sağolun adem bey o sizin insanlığınız.. Trakya halkı helede Tekirdağ halkı gerçekten misafir perver insanlardır... Yolunuz bu tarafa düşer ise herzaman beklerim başımın üstünde yeriniz var... Ama İzmir ile Tekirdağı kıyaslamayın İzmir ayrı bir cennet...
Alışık olmuyan bünyede ertesi sabah baş ağrısı yapar.. Genelde Tekirdağ rakısında bu yaşanmaz.![]()
İçelim ab-ı hayatı neşe saçsın bedene
Allah rahmet eylesin rakıyı icat edene
Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin
Allah kimseyi rakısız yere düşürmesin
Konu atom43 tarafından (24/06/2010 Saat 19:24 ) değiştirilmiştir.
I ♥ Punto
Talasta yukarda evet guzel bır yer var bılıyorum..Nevsehır avanos kozaklı urgup hele on numaradır...Zaten yakında bu dedgıgım yerler..İncesuda arka tarafta gazıno gıbı yer vardı gölün uzerınde..Birde sıvasa gıderken beyazsehır tarafında bı yer vardı...
Kıranardıda ıcerdık bazen arabayı cekerdık uzerıne masa kurar alemcilik yapardık...
I ' m c a p u l i n g . . .
Tekirdağ Saray baba memleketim,
gerçi Hayrabolu ve lüleburgaz(bırgaz) 'ı daha yi bilirim...
Bir kaç ufak hatırlatma da benden...
Rakıyı bardağa koyup hafifçe sallarsanız iyi rakının bardak kenarında yağ gibi kalığını görürsünüz...Yin soğuk su katılmış rakıyı ışığa kaldırırsanız içinde parlak noktacıklar görürsünüz (burcu burcu durur)
Rakıya çok su konmaz, rakı tek başına içilmez mide bozar...
Uzun süre içmek isteyen aralarda bir şeyler yiyerek midesini bastırır...
Son olarak ilk duyduğumda inanamadığım ama deneyince anladığım bir usül;
Tüm gece rakı içmeyi düşünüyorsanız 2-3 saatlik zaman dilimlerinde ara verip aralarda demli çay için...Hem ertesi gün bşağrınız az olacak(ya da olmayacak) hem de daha fazla rakı içebildiğinizi farkedeceksiniz...
Gelelim en önemli noktaya,
EN çok rakı içen EN iyi rakı içen değildir... Herkesin bünyesi farklıdır... Önemli olan içerken muhabbet etmek ve keyif almaktır...
içmeden önce bir yemek kaşığı saf zeytinyağı...veya bolzeytinyağlı mezeler ile içildiğinde ertesi gün mide bulantısı ve benzer rahatsızlıklar yaşamazsınız...test edilmiştir...en iyiside kararınca içmektir tabii...muhabbet ile...![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri