Erzurum.
Tatar böreği.
Gliko.
Hengel.
Kadayıf Dolması.,
Favorim tatar böreğidir.
yasemin bici bici genellikle yazın tüketilir,malum içinde bol miktarda buz var.
kerebiç önceden ramazan'a has bir tatlıydı,ramazan boyunca hemen hemen bütün pastane ve tatlıcılar yapardı,şimdi mersinde 4-5 yer var sürekli yapıyor. valla ne yalan söyleyim bi oturuşta yarım kilo yediğimi biliyorum.
mersin birazda istanbula benzer,kültürel olarak çok çeşitlilik arzeder,buda haliyle yemek kültürünede yansımıştır.G.Antep,Ş.Urfa,Adana,Adıyaman,Hatay,Ma rdin,Siirt yani güney ve Güneydoğu Anadolunun bir sentezidir.
bu arada kerebiçi evde yapabilirsin ama kaymağını yapman biraz zor olur.genelde eved yapanlar kaymağını hazır alıyor.
isterseniz size kerebiç ikram edebiliriz.kargo veya elden ulaştırabiliriz
ilker Askerliğimi Pasinlerde yaptım ;kadayıf dolması yedim ama diğerlerini tatmak kımet olmadı.
Konu JASMINE tarafından (17/03/2010 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
Kerebiç için mersinde bayaa turlamıştım eve 1 kğ götürebilmek için.
Osmaniye de kışladan terhis oldugum pazar günü mersine gittim akşam da adanadan uçaga binip ver elini istanbulama kerebiçsiz olmazdı aradım mersinde en iyi yapan yerden 1 kg alıp getirmiştim hiç unutmam...
Yemeklerden kayseri mantısını tek geçerim o yüzden 100 kg olduk zaten![]()
Hakan, internetten kerebiçin tarifini aldım. Dediğin gibi yapımı konusunda bir sorun yok. Oldukça basit ancak kaymağı-köpüğü çövenotundan yapılıyormuş ki esas özellik orada. Onu buralarda bulmak zor olacak. Normal kaymak ile tadı nasıl olur denemek lazım. Bu arada kargo ile gönderme teklifi içinde çok teşekkür ederim. Olmadı destek talebinde bulunacağım
Ancak bir konuda sitem etmeden geçemeyeceğim. Tam yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde yediklerime dikkat edeyim derken açtığın konu ile sürekli yemek düşünür oldum![]()
![]()
YALOVA
Selanik göçmenleri...
popara
tepere
çılbır
yemek deyince doğu ve güneydoğu mutfağının üstüne tanımam.hayatımda yediğim en lezzetli yemeği Elazığ da yedim.tepside güveç.odun fırınında pişmiş.offfff offff.
Konu ik77 tarafından (18/03/2010 Saat 12:30 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar Eskişehir e yolunuz düşerse mutlak Çiğbörek yemeden ayrılmayın.
ayrıca Büyük markalara kafa tutan çok ünlü (ESKİŞEHİR de) bir hamburgercimiz pino adında mutlaka deneyin.
forumda ki en sakıncalı konu bulmuş okudukça acıktım![]()
İzmir kumrusu tek geçerim
Birde boyoz![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
şakşuka
enginar dolması
kalamar dolması
kuzu dolması
zeytinyağlı yaprak sarması
izmir köfte
hiçbirini bulamazsak domates , salatalık , zeytin , peynir![]()
Biraz da karadeniz lezzetlerinden bahsedelim.Kaygana,karalahana dolması ve ezmesi,hamsinin binbir hali ve kuymak bunlardan bazıları.Ben şahsen kuymak yemeden dönmem gittiğim zaman.Sizlere de tavsiye ederim.Hele bir de hamsiköy sütlaç yerseniz üstüne ,gel keyfim gel.Yaşamak için beslenmek lazım ama ben yemek için yaşayanlardanım. Oy oy oy sabahlar olmasın...
1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO
Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.
vallahi acım zaten tüm yazılar kuşbaşı kebap gibi görünüyor üzerinede bi dondurmabu saatte bu konu içimizi kabartıyor varmı hayrına yemek yapıp çağıracak
![]()
yasemin valla onun köpüğü kendine has,diğer kaymaklara benzemiyor evde yapman çok zor, kivamini bile her pastane tutturamiyor,sana sözüm olsun izmir'e ilk giden arkadaşla sana ulaştirayim.
Ama bak uyariyorum günah benden gider sonra senin yüzünden kilo aldim falan dersen hiç karişmam.
Burhancim mersin şurdan şura,atla puntona gel.
önce güzel bi çift lavaş biftek tantuni,yanina şalgam,sonra künefeye de vurdukmu,ordan k.maraşa geçeriz üzrinede dondurmamizi yeriz.
Abow iyiki ramazanda değiliz ha.
Ah kafam ah nerden açtim bu konuyu,arkadaşlar hepinizden çok özür diliyorum.
Konu JASMINE tarafından (18/03/2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
şeftali kebabı - kıbrıs
molehiya - kıbrıs
kolakas - kıbrıs
Konu KaMiKaZe tarafından (18/03/2010 Saat 12:21 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri