İlkokulda Andımız Kaldırılsın Eylemi...
https://k1309.hizliresim.com/1f/f/snsxy.jpg
Okullardaki 'andımız'a karşı Diyarbakır'da bir eylem yapıldı.
Diyarbakır’da 57 sivil toplum örgütü ’Özgürlüklerin önü açılsın’ sloganıyla, okullarda okutulan ’andımız’ın kaldırılmasını istedi. Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir" dedi.
Tırnak içinde diyorum Ne mutlu türküm diyene ibaresine " Ucube " diyor...
Memiş şöyle konuştu: "Müslüman çocuklara her sabah gün doğumu ile adeta ibadet bilinciyle bu saçma ve şirk kokan sözleri söyletmek gaflet ve ihanet ile özdeştir. 1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir." Grup açıklamanın ardından dağıldı.
Bende bunun üzerine
Ya Sev Ya Terket diyorum
Ynt: İlkokulda Andımız Kaldırılsın Eylemi...
Melih Gökçek yüzü kapalılara terörist der. Bunlara da desin. Madem demokrat birisi..
ha,bu arada 57 Sivil toplumu= 20 kişi. Bir kadrajı doldurmayacak kadar kişi var...
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Andımızın kaldırılması konusunda nötr'üm.Yıllardan beridir söylenir, sabah ayıltır.Asıl soru, yıllardan beridir söylenen şey neden şimdi göze battı?
Geçiyorum, din dersleri.Kendini okulun müdürüymüş gibi gören, el değmeyecek kadar afedersiniz **** kalkmış din kültürü hocaları yüzünden bu dersten nefret ettim.Benim dedem, okulda din dersi anlatan adam/kadınlardan daha iyi anlatırdı bana.Ayrıca, doğduğu anda kimliğine sorgusuz sualsiz İslam ibaresini çakanlardan da nefret ediyorum.O çocuk kendi seçmedi bunu, kendi kabullenmedi.Hiçbirşeyden haberi yok, din nedir bilmez, 3 harf bir araya getirmeden müslüman olur.işte bu , devlet büyüklerimiz tarafından şekillendirilecek yobaz ve açıkgörüşkülükten yoksun insanlar üretmeye çok müsait bir ortam....
Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.
Allah ıslah etsin .... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Bir arkadaş demiş,kendi çocuğuna yapmazsan namertsin diye. Nasıl bir şey bu acep. Melih Gökçek mi gelmiş buraya? :)
Benim düşüncem,kimliklerde dinin yazması,gayrimüslümlerin kendini bu ülkede rahat hissetmemesine sebep oluyor. Bir kısım arkadaşım bu sorundan muzdarip.
Misal,ben bunu değiştirmek için,evvelinde muhtarlığa,sonrasında müdürlüğe gittiğim zaman adam bana bön bön bakarsa(ki ben de çekinirim toplum baskısından,ruh halidir bu,engel olunmaz) ben bu işi yapamam? Rahat olamam?
Bir istişarede ben düşüncemi söylediğimde dahi Allah'sız olarak nitelendirilip,hakarete,kötü muameleye maruz kalıyorsam,gidip bunu nasıl yaparım? Döverler diye korkarım yahu?..
Sonuç olarak,forum içerisinde "sen çocuğuna yaptırmazsan,namertsin" demek,düşünce ifadesi olmadığı gibi,hakarettir..
Türklük,her etnik kesimin kabul edebileceği,şerefli,erdemli bir kimliktir. Ben Türklüğü ırk olarak görmüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene diyen çok sayıda Kürt arkadaşımız,Türkiye'nin haklarını savunan çok sayıda Kürt kardeşlerimiz var. Onlar Türk kimliğini benimsemiş insanlar. Kürt asıllı Türk'üm demek zor değil. Durum da bu zaten. Ama gelip te ülkenin doğusunda kürdistan kurmak isteyen gerizekalılar da bunu hak olarak bellemesinler bir zahmet..
Kurtuluş Savaşı'nda kürtler de savaştı. Onlar da bu topraklar için kan döktüler. Neden? Türklüğü ve Türkiye'yi kurtarmak için. Burası kürt,alevi,sunni,musluman,gayrimusluman,kendini Türk hisseden,Türkiye'yi seven herkesin toprağı. Ötekileştirilerek yaşamamızı isteyen kişiler(kim olduğunu söylememe gerek var mı?) Güya ırk ayrımı yapmazlar,kürt,Türk,Alevi,Sünni vs. Kardeştir derler. Ama şu aralar gündemde Cemevleri,aleviler vs var. Yarın kürtler olacak(geçmişte olduğu gibi) .. Bu "Kürt Sorunu" olarak nitelendirilen,devlet büyüklerinin ağzından düşmeyen durumun adı aslında "ırkçılık sorunu" olmalıydı.
Andımız bence kaldırılmamalı. Türk'lüğün bir ırk değil,bir kimlik olduğunu gençlere,çocuklara aşılamak lazım. Ama onun yapacak eğitim sistemi bizde malesef yok. Sbs,lys,kpss,ales derken,yaşam,insani değerler,kardeşlik namına çok değer kaybediliyor.
Amerikalıyım dersin usta.Ben de amerikada yaşasam Amerikalıyım derim.Ben Ankaralıyım mesela, Ankara'da yaşıyorum.Türkiyeliyim.
Ama ben kalkıp Amerikanım diyemem.Türkiyeliyim dersem kabul, etnik köken değil çünkü bu.
Kürt kişi de ben Kürt'üm, Türkiyeliyim diyebilir ancak.Kürdistan yok, olmayacağına da göre kendimi ifade etmiş olduğumu düşünüyorum.
Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.
Alıntı:
messi78 Nickli Üyeden Alıntı
Ben kendi ülkemde Ne Mutlu Türküm Diyene! deyip faşist damgası yiyorsam sonuna kadar faşistim !
HTC One cihazımdan 2 ile gönderildi