Tartışmaya katılmak istemiyorum o yüzden sadece düşüncemi belli edeyim.
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
arkadaşında dediği gibi bunu demek faşistlikse sonuna kadar Faşistim.
Allah ıslah etsin .... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Bir arkadaş demiş,kendi çocuğuna yapmazsan namertsin diye. Nasıl bir şey bu acep. Melih Gökçek mi gelmiş buraya?
Benim düşüncem,kimliklerde dinin yazması,gayrimüslümlerin kendini bu ülkede rahat hissetmemesine sebep oluyor. Bir kısım arkadaşım bu sorundan muzdarip.
Misal,ben bunu değiştirmek için,evvelinde muhtarlığa,sonrasında müdürlüğe gittiğim zaman adam bana bön bön bakarsa(ki ben de çekinirim toplum baskısından,ruh halidir bu,engel olunmaz) ben bu işi yapamam? Rahat olamam?
Bir istişarede ben düşüncemi söylediğimde dahi Allah'sız olarak nitelendirilip,hakarete,kötü muameleye maruz kalıyorsam,gidip bunu nasıl yaparım? Döverler diye korkarım yahu?..
Sonuç olarak,forum içerisinde "sen çocuğuna yaptırmazsan,namertsin" demek,düşünce ifadesi olmadığı gibi,hakarettir..
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
ben kürt olsam her sabah bana zorla ''ne mutlu türküm diyene'' dedirtilmesini istemezdim,,,, aslında bunun tartışılıcak bir şeyi yok,bu ve bunun gibi halkları birbirine düşman eden yanlışlıklar elbette teker teker düzeltilecek,,,, almanyada da okullar var, orda da her sabah çocuklara '' ne mutlu almanım diyene'' gibi bir terane söylettiriyorlar mı acaba,veya başka bir yerde
arkadaş türkiyede yaşıyorlar ceplerinde türk kimliği bu ülkenin nimetlerinden faydalanıyorlar ha la daha beğenmiyorlar bu namkörlük değilde nedir? YA SEV YA TERKET
Türklük,her etnik kesimin kabul edebileceği,şerefli,erdemli bir kimliktir. Ben Türklüğü ırk olarak görmüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene diyen çok sayıda Kürt arkadaşımız,Türkiye'nin haklarını savunan çok sayıda Kürt kardeşlerimiz var. Onlar Türk kimliğini benimsemiş insanlar. Kürt asıllı Türk'üm demek zor değil. Durum da bu zaten. Ama gelip te ülkenin doğusunda kürdistan kurmak isteyen gerizekalılar da bunu hak olarak bellemesinler bir zahmet..
Kurtuluş Savaşı'nda kürtler de savaştı. Onlar da bu topraklar için kan döktüler. Neden? Türklüğü ve Türkiye'yi kurtarmak için. Burası kürt,alevi,sunni,musluman,gayrimusluman,kendini Türk hisseden,Türkiye'yi seven herkesin toprağı. Ötekileştirilerek yaşamamızı isteyen kişiler(kim olduğunu söylememe gerek var mı?) Güya ırk ayrımı yapmazlar,kürt,Türk,Alevi,Sünni vs. Kardeştir derler. Ama şu aralar gündemde Cemevleri,aleviler vs var. Yarın kürtler olacak(geçmişte olduğu gibi) .. Bu "Kürt Sorunu" olarak nitelendirilen,devlet büyüklerinin ağzından düşmeyen durumun adı aslında "ırkçılık sorunu" olmalıydı.
Andımız bence kaldırılmamalı. Türk'lüğün bir ırk değil,bir kimlik olduğunu gençlere,çocuklara aşılamak lazım. Ama onun yapacak eğitim sistemi bizde malesef yok. Sbs,lys,kpss,ales derken,yaşam,insani değerler,kardeşlik namına çok değer kaybediliyor.
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Amerikalıyım dersin usta.Ben de amerikada yaşasam Amerikalıyım derim.Ben Ankaralıyım mesela, Ankara'da yaşıyorum.Türkiyeliyim.
Ama ben kalkıp Amerikanım diyemem.Türkiyeliyim dersem kabul, etnik köken değil çünkü bu.
Kürt kişi de ben Kürt'üm, Türkiyeliyim diyebilir ancak.Kürdistan yok, olmayacağına da göre kendimi ifade etmiş olduğumu düşünüyorum.
Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.
Çok mu önemli türklük, kürtlük, rumluk, acemlik? İnsanız önce.. sallayın gerisini. Herkes istediğini dilediğini yaşar. İstediğini giyer. İsteyen inancı gereği çarşafta giyer. isteyen mini etekte. Bu kadar basit. hazımsızlığın lüzumu yok. Ya sev ya terket lafları da ortaçağdan bugüne kalmış bir söylem. Birlikte yaşamayı, keyif almayı, yarınlara bir şeyler bırakmak için çabalamamız gerekiyor. Bu topraklarda yaşayan; Türkler, kürtler, rumlar, ermeniler, lazlar, v.d kardeştir. Andımızda kimsenin türküm deme zorunluluğu yoktur. Kaldırılmalı ve insanlara saygı duyulmalıdır. İnsanların sınırlarına, giyim kuşamlarına laf eden arkaşlara sözüm yaptığınzı ayıp, doğru değil. Faşizm sadece milliyetçilik değil sizin yaptığınızda faşizm. Mini etekliye yapılan baskı varsa oda faşizm.
Kimsenin cebinde türk kimliği yok. Ulus devleti öğrenmelisiniz önce. benim cebimde ırksal bir kimlik yok. Ben türkiyeliyim ve türküm. Başkasıda türkiyeli ve kürt, rum, ermeni olabilir. Babanızın malı mı bu ülke? ben safkan türk olmama rağmen bunları söylüyorum duyurulur...
Dağları denizleri geçtik tükümde takıldık çok daha önemli şeyler var. bu tarz tartışmalar diğer önemli konuları görmemize engel olmak için her safhada önümüze sunulacaktır. Bizde bunu yemeye devam edeceğiz.
Ne mutlu Türk'üm diyene... bunu demekten rahatsız oluyorsan / olan varsa söylemesin. Türk olmadığı halde bütün sosyal sorumluluklarını yerine getiren bir vatandaş olabilir, iyi bir dost, iyi bir insan olabilir. Her Türkçe konuşan, her türkiye'de doğan bununla övünmek zorunda değil. Ben söylemekten rahatsız değilim hiçbir zaman da olmayacağım ama sabahın 7'sinde soğukda söylemezsem de bir eksiklik hissetmemHepimiz okullardan mezun olduk artık sabahları andımızı okumuyoruz. Ne oldu ? Atatürk'ün davasından vazgeçen oldu mu ? olmadı olmayacakda...
Bunlar küçük ayrıntılar, bunlara takılmayın çok zoruna giden varsa ne mutlu Türk'üm diyene demesin, bırakın o ayrıcalık onu diyenlere kalsın....
Burası Türkiye Cumhuriyetiunutan varsa hatırlatın.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Çorlu Gıda Müfrezesi'nden selamlar![]()
biz gp'yi çok sevdik
Bu daha başlangıç, yakında milli marşımızıda kaldırmaya çaılışacaklar.Siyasi olacak ama demokratikleşme paketi adı altında yerel yönetimleri güçlendirme ibaresi var. Yani her il bir devlet gibi olacak. Sonumuz hayrola.
Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü...
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
Bu bayrak altında yaşayacaksan ediceksin kardeşim..Bu Ülkeyi neden ve nasıl kuruldugunu bilmiyor gibi konuşma..Bende donyalı olarak geçiyorum ama bu Ülke adına askerlik yaptım gerekirse ölürüm..Tekbir bayrak tek bir millet..Cumhuriyet olmanın özüdür..Birlik ve beraberlik ruhu ile Türkiye ve Atatürkün yolunda ilerlemek zorundasın..Yurt dışında kime istiyorsan ona armağan et varlğını...Yahu bu topraklarda yaşayıp bunları nasıl yazabiliyorsunuz şaşıyorum..Ve kınıyorum..
Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
Düşün Altındaki binlerce kefensiz yatanı
Sen şehit oğlusun incitme yazıktır Atanı
verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı...!!!
Konu fotobelit tarafından (14/09/2013 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir.
ırkımız ne olursa olsun hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız bence konu ırk konusuna gelince burada ayrımcılık oluyor türklük te bir ırktır ve kimse ırkıyla ilgili aşşğılanamaz ve hor görülemez. Atatürk ve silah arkadaşları da mücadelelerini ben türküm sen kürtsün yada çerkezsin diye yapmadılar tek istekleri kimseye bağlı olmayan hak ve özlükler içinde yaşayabileceğimiz bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetini kurmaktı.bizde böyle birbirimizle aslında kırıcı olarak konuşarak sadece zamanında bu ülke için kanlarını döken insanların kemiklerini sızlatıyoruz.provakasyonlar tarih boyunca her milletin içerisinde olmuştur önemli olan vatandaş olarak hak ve sorumluluklarımızı bilmemiz ve ona göre istek ve şikayette bulunmamızdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri