Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: İlkokulda Andımız Kaldırılsın Eylemi...

Koray Gül
    japon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 75

Tartışmaya katılmak istemiyorum o yüzden sadece düşüncemi belli edeyim.
    Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
    arkadaşında dediği gibi bunu demek faşistlikse sonuna kadar Faşistim.

2. Bu mesajı için 2 kişi japon07'ye teşekkür etti:

kadir özkan
    brembo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 59

Standart Ynt: İlkokulda Andımız Kaldırılsın Eylemi...

Allah ıslah etsin .... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

4. Bu mesajı için 2 kişi brembo1'ye teşekkür etti:

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Bir arkadaş demiş,kendi çocuğuna yapmazsan namertsin diye. Nasıl bir şey bu acep. Melih Gökçek mi gelmiş buraya?

Benim düşüncem,kimliklerde dinin yazması,gayrimüslümlerin kendini bu ülkede rahat hissetmemesine sebep oluyor. Bir kısım arkadaşım bu sorundan muzdarip.

Misal,ben bunu değiştirmek için,evvelinde muhtarlığa,sonrasında müdürlüğe gittiğim zaman adam bana bön bön bakarsa(ki ben de çekinirim toplum baskısından,ruh halidir bu,engel olunmaz) ben bu işi yapamam? Rahat olamam?

Bir istişarede ben düşüncemi söylediğimde dahi Allah'sız olarak nitelendirilip,hakarete,kötü muameleye maruz kalıyorsam,gidip bunu nasıl yaparım? Döverler diye korkarım yahu?..

Sonuç olarak,forum içerisinde "sen çocuğuna yaptırmazsan,namertsin" demek,düşünce ifadesi olmadığı gibi,hakarettir..

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

ben kürt olsam her sabah bana zorla ''ne mutlu türküm diyene'' dedirtilmesini istemezdim,,,, aslında bunun tartışılıcak bir şeyi yok,bu ve bunun gibi halkları birbirine düşman eden yanlışlıklar elbette teker teker düzeltilecek,,,, almanyada da okullar var, orda da her sabah çocuklara '' ne mutlu almanım diyene'' gibi bir terane söylettiriyorlar mı acaba,veya başka bir yerde

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ahmet sayal
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. sayal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    45 EA 925
    Edilen teşekkür: 47

arkadaş türkiyede yaşıyorlar ceplerinde türk kimliği bu ülkenin nimetlerinden faydalanıyorlar ha la daha beğenmiyorlar bu namkörlük değilde nedir? YA SEV YA TERKET

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Türklük,her etnik kesimin kabul edebileceği,şerefli,erdemli bir kimliktir. Ben Türklüğü ırk olarak görmüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene diyen çok sayıda Kürt arkadaşımız,Türkiye'nin haklarını savunan çok sayıda Kürt kardeşlerimiz var. Onlar Türk kimliğini benimsemiş insanlar. Kürt asıllı Türk'üm demek zor değil. Durum da bu zaten. Ama gelip te ülkenin doğusunda kürdistan kurmak isteyen gerizekalılar da bunu hak olarak bellemesinler bir zahmet..

Kurtuluş Savaşı'nda kürtler de savaştı. Onlar da bu topraklar için kan döktüler. Neden? Türklüğü ve Türkiye'yi kurtarmak için. Burası kürt,alevi,sunni,musluman,gayrimusluman,kendini Türk hisseden,Türkiye'yi seven herkesin toprağı. Ötekileştirilerek yaşamamızı isteyen kişiler(kim olduğunu söylememe gerek var mı?) Güya ırk ayrımı yapmazlar,kürt,Türk,Alevi,Sünni vs. Kardeştir derler. Ama şu aralar gündemde Cemevleri,aleviler vs var. Yarın kürtler olacak(geçmişte olduğu gibi) .. Bu "Kürt Sorunu" olarak nitelendirilen,devlet büyüklerinin ağzından düşmeyen durumun adı aslında "ırkçılık sorunu" olmalıydı.

Andımız bence kaldırılmamalı. Türk'lüğün bir ırk değil,bir kimlik olduğunu gençlere,çocuklara aşılamak lazım. Ama onun yapacak eğitim sistemi bizde malesef yok. Sbs,lys,kpss,ales derken,yaşam,insani değerler,kardeşlik namına çok değer kaybediliyor.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

10. Bu mesajı için 3 kişi cdogu'ye teşekkür etti:

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Amerikalıyım dersin usta.Ben de amerikada yaşasam Amerikalıyım derim.Ben Ankaralıyım mesela, Ankara'da yaşıyorum.Türkiyeliyim.

Ama ben kalkıp Amerikanım diyemem.Türkiyeliyim dersem kabul, etnik köken değil çünkü bu.

Kürt kişi de ben Kürt'üm, Türkiyeliyim diyebilir ancak.Kürdistan yok, olmayacağına da göre kendimi ifade etmiş olduğumu düşünüyorum.

Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.

gokhan yardim
    stilo67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı messi78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendi ülkemde Ne Mutlu Türküm Diyene! deyip faşist damgası yiyorsam sonuna kadar faşistim !

HTC One cihazımdan 2 ile gönderildi

İlyas Şanver
    ilyas87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    34 SUH 68
    Edilen teşekkür: 27

Çok mu önemli türklük, kürtlük, rumluk, acemlik? İnsanız önce.. sallayın gerisini. Herkes istediğini dilediğini yaşar. İstediğini giyer. İsteyen inancı gereği çarşafta giyer. isteyen mini etekte. Bu kadar basit. hazımsızlığın lüzumu yok. Ya sev ya terket lafları da ortaçağdan bugüne kalmış bir söylem. Birlikte yaşamayı, keyif almayı, yarınlara bir şeyler bırakmak için çabalamamız gerekiyor. Bu topraklarda yaşayan; Türkler, kürtler, rumlar, ermeniler, lazlar, v.d kardeştir. Andımızda kimsenin türküm deme zorunluluğu yoktur. Kaldırılmalı ve insanlara saygı duyulmalıdır. İnsanların sınırlarına, giyim kuşamlarına laf eden arkaşlara sözüm yaptığınzı ayıp, doğru değil. Faşizm sadece milliyetçilik değil sizin yaptığınızda faşizm. Mini etekliye yapılan baskı varsa oda faşizm.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İlyas Şanver
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    34 SUH 68

Alıntı sayal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaş türkiyede yaşıyorlar ceplerinde türk kimliği bu ülkenin nimetlerinden faydalanıyorlar ha la daha beğenmiyorlar bu namkörlük değilde nedir? YA SEV YA TERKET
    Kimsenin cebinde türk kimliği yok. Ulus devleti öğrenmelisiniz önce. benim cebimde ırksal bir kimlik yok. Ben türkiyeliyim ve türküm. Başkasıda türkiyeli ve kürt, rum, ermeni olabilir. Babanızın malı mı bu ülke? ben safkan türk olmama rağmen bunları söylüyorum duyurulur...

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Dağları denizleri geçtik tükümde takıldık çok daha önemli şeyler var. bu tarz tartışmalar diğer önemli konuları görmemize engel olmak için her safhada önümüze sunulacaktır. Bizde bunu yemeye devam edeceğiz.

Yağız Karadeniz
    CoachK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 68

Ne mutlu Türk'üm diyene... bunu demekten rahatsız oluyorsan / olan varsa söylemesin. Türk olmadığı halde bütün sosyal sorumluluklarını yerine getiren bir vatandaş olabilir, iyi bir dost, iyi bir insan olabilir. Her Türkçe konuşan, her türkiye'de doğan bununla övünmek zorunda değil. Ben söylemekten rahatsız değilim hiçbir zaman da olmayacağım ama sabahın 7'sinde soğukda söylemezsem de bir eksiklik hissetmem Hepimiz okullardan mezun olduk artık sabahları andımızı okumuyoruz. Ne oldu ? Atatürk'ün davasından vazgeçen oldu mu ? olmadı olmayacakda...

Bunlar küçük ayrıntılar, bunlara takılmayın çok zoruna giden varsa ne mutlu Türk'üm diyene demesin, bırakın o ayrıcalık onu diyenlere kalsın....

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Burası Türkiye Cumhuriyeti unutan varsa hatırlatın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çorlu Gıda Müfrezesi'nden selamlar
    biz gp'yi çok sevdik

20. Bu mesajı için 3 kişi cihankardes'ye teşekkür etti:

Elcapitol -
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene.. ceb_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Kızgın

Bu daha başlangıç, yakında milli marşımızıda kaldırmaya çaılışacaklar.Siyasi olacak ama demokratikleşme paketi adı altında yerel yönetimleri güçlendirme ibaresi var. Yani her il bir devlet gibi olacak. Sonumuz hayrola.

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü...
    " Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı Gorky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cemaatcileri desteklemiyorum, zaten müslüman değilim.
    ama bende andımız'ın kaldırılmasından yanayım.
    tek bir siyasi fikre ve ideolojiye odaklanmış bu metni her sabah binlerce öğrenciye okutmak, faşizmdir.
    herkes atatürkçü olmak zorunda değil , herkes türk değil , herkes türk olmak zorunda değil.
    müslüman olmadığı için çocuğun din dersine girmesini istemiyorsun ama çocuğa atatürk'un yolunda yürüyeceğine yemin ettiriyorsun. çelişki var.
    ulusalcılar da en az ampülcüler kadar faşist. bir taraf dini dayatıyor , öbür taraf milliyetçiliği.
    kürtler, ermeniler, araplar, rumlar, çerkezler , lazlar varlıklarını neden türk varlığına armağan etsin ki?
    Bu bayrak altında yaşayacaksan ediceksin kardeşim..Bu Ülkeyi neden ve nasıl kuruldugunu bilmiyor gibi konuşma..Bende donyalı olarak geçiyorum ama bu Ülke adına askerlik yaptım gerekirse ölürüm..Tekbir bayrak tek bir millet..Cumhuriyet olmanın özüdür..Birlik ve beraberlik ruhu ile Türkiye ve Atatürkün yolunda ilerlemek zorundasın..Yurt dışında kime istiyorsan ona armağan et varlğını...Yahu bu topraklarda yaşayıp bunları nasıl yazabiliyorsunuz şaşıyorum..Ve kınıyorum..

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
    Düşün Altındaki binlerce kefensiz yatanı
    Sen şehit oğlusun incitme yazıktır Atanı
    verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı...!!!
    Konu fotobelit tarafından (14/09/2013 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir.

24. Bu mesajı için 2 kişi fotobelit'ye teşekkür etti:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu bayrak altında yaşayacaksan ediceksin kardeşim..Bu Ülkeyi neden ve nasıl kuruldugunu bilmiyor gibi konuşma..Bende donyalı olarak geçiyorum ama bu Ülke adına askerlik yaptım gerekirse ölürüm..Tekbir bayrak tek bir millet..Cumhuriyet olmanın özüdür..Birlik ve beraberlik ruhu ile Türkiye ve Atatürkün yolunda ilerlemek zorundasın..Yurt dışında kime istiyorsan ona armağan et varlğını...Yahu bu topraklarda yaşayıp bunları nasıl yazabiliyorsunuz şaşıyorum..Ve kınıyorum..

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
    Düşün Altındaki binlerce kefensiz yatanı
    Sen şehit oğlusun incitme yazıktır Atanı
    verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı...!!!

İnsan oğlu nankör olmasın...
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

serhan O.
    otobroker serhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    JU
    Edilen teşekkür: 7

ırkımız ne olursa olsun hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız bence konu ırk konusuna gelince burada ayrımcılık oluyor türklük te bir ırktır ve kimse ırkıyla ilgili aşşğılanamaz ve hor görülemez. Atatürk ve silah arkadaşları da mücadelelerini ben türküm sen kürtsün yada çerkezsin diye yapmadılar tek istekleri kimseye bağlı olmayan hak ve özlükler içinde yaşayabileceğimiz bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetini kurmaktı.bizde böyle birbirimizle aslında kırıcı olarak konuşarak sadece zamanında bu ülke için kanlarını döken insanların kemiklerini sızlatıyoruz.provakasyonlar tarih boyunca her milletin içerisinde olmuştur önemli olan vatandaş olarak hak ve sorumluluklarımızı bilmemiz ve ona göre istek ve şikayette bulunmamızdır.

ahmet sayal
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. sayal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    45 EA 925

Alıntı ilyas87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimsenin cebinde türk kimliği yok. Ulus devleti öğrenmelisiniz önce. benim cebimde ırksal bir kimlik yok. Ben türkiyeliyim ve türküm. Başkasıda türkiyeli ve kürt, rum, ermeni olabilir. Babanızın malı mı bu ülke? ben safkan türk olmama rağmen bunları söylüyorum duyurulur...
    Babamın malı ne olacak sen ve senin gibiler yüzünden insan ayrımı başladı bu ülkede çok biliyorsunuz ya herşeyi senin nereden bilelim safkan olduğunu diyelimki öylesin diğer insanlar .............. Mı cahilsin daha biraz daha büyü

İlyas Şanver
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    34 SUH 68

Alıntı sayal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babamın malı ne olacak sen ve senin gibiler yüzünden insan ayrımı başladı bu ülkede çok biliyorsunuz ya herşeyi senin nereden bilelim safkan olduğunu diyelimki öylesin diğer insanlar .............. Mı cahilsin daha biraz daha büyü
    sana yorum bile yapamayacağım. aynı seviyeye düşmek istemem sayın il başkanı. nerenin! il başkanıysan artık.

ahmet sayal
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    45 EA 925

Alıntı ilyas87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana yorum bile yapamayacağım. aynı seviyeye düşmek istemem sayın il başkanı. nerenin! il başkanıysan artık.
    ben sana ne yazdım büyüde gel çocuksun daha ayrıca büyüklerinle konuşmasını öğren fazla terbiyesizlik yapma forumun huzurunu kaçırma

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon