2009 ggrande punto dualogic şanzıman boşa geçiyor
arkadaşlar herkese merhaba. 2009 model grande punto dualogic 1.4 fire aracım 60000km.ye yaklaştı. geçtiğimiz 2-3 aylık dönemde aracın şanzımanı yolda giderken kendi kendine (N) moda yani boşa geçiyor ve araç duruyor. tekrar frene basıp (A) moda alıp devam edebiliyorum ancak bu durum canımı sıkmaya başladı. ayrıca şanzımandan vites geçişlerinde daha fazla ses geliyor.bu gibi bir durum başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. son olarak şanzımanın herhangi bir yıllık yada km. bakımı varmı? sanki 60000km.de bir kontrolü yada bakımı varmış gibi hatırlıyorum. şimdiden herkese çok tşk.ler ve iyi forumlar...
Ce: 2009 ggrande punto dualogic şanzıman boşa geçiyor
Alıntı:
Yavuzsamur Nickli Üyeden Alıntı
boşa atma sorunu ve mikili17 arkadasimizin sorunu da hepsi robot yaginin bitmesi ile alakalı baskı balata ile ilgili bir durum soz konusu degil
sanziman robotunuzun yagini mutlaka kontrol ettirin cunku yag akitiyor o robot cogu aracta
benimki tamamen bitmisti o nedenle sorun yaratiyordu ve bi yerden sonra hic vites degistirmemeye baslamisti ve yaginin bittigini ogrendim sorun cozuldu ancak su an yag akıtıyor arada sırada yagini dolduruyorum mecburen
servis bana biraz uzakta kalıyor, sanayiye gidip yağ değişmi yapmak istiyorum ama burada hangi marka ve cins yağ konulur muhtemelen bilen çıkmayacak, siz biliyor musunuz?
birde bu yağ nereden değişir bunu biliyor musunuz?
Alıntı:
fatihz Nickli Üyeden Alıntı
birde bu yağ nereden değişir bunu biliyor musunuz?
Artı Gürbüz Enerji Ekipmanları Petrol Ürünleri İnş. San. ve Tic Ltd. Şti.
bu işinizi görür servisler'de bunu kullanıyor ör:haliç oto
yağı şunun için değiştirmek istiyorum, araç bazen seyrek de olsa mesela 3 haftada bir durduk yere 2-3 viteslerden birinde boşa atıyor, yağdan olabilirmi? bilgisayara bağlandı birkere anlık hata mı neymiş, usta önemli değil dedi, buradakiler zaten araba saat gibi deyip gönderiyor, yalvarıyorum abi arabada hata var çözelim diye takan yok....
Merhaba arkadaşlar 1 den 2 ye geçerken Boşa atma sorunu ve kalkışta vitese geçmeme sorunu bende de vardı baskı balata değiştirdim Boşa atma sorunu ortadan kalktı bir ay sonra vitese geçmeme sorunu baş göstermeye başladı sanayide ki usta robot pompasından dedi Parça değiştirmeden Yaparım ben dedi yalnız arabayı bırakmam Lazım mış bende bırakmadım 4 aydır falan ara sıra başlangıçta vitese Geçmiyor ötüp duruyor bende 30 saniye falan beklediğimde vitese geçiyor yolda da herhangi bir problem yaşatmıyor
Arkadaşlar peki bu vitese geçmeyince ya da boşa alınca ekranda vites kutunuzu kontrol ettirin falan yazmıyor mu?ben öyle uyarı alıyorum çünkü