Bir Astra Classic III deneyimi ve Evo'ya teşekkür
Merhabalar,
Dün arkadaşımın 2011 model 1.3 dizel otomatik Astra'sını birkaç saat kadar kullanma fırsatı buldum. Yılbaşında 1.3 dizel otomatik Evo'mu almadan önce acaba aynı fiyata Astra mı alsam diye çok düşünmüştüm, fakat şimdi anlıyorum ki dünyanın en doğru tercihini yapmışım :) Bilgi vermesi açısından, sürüş deneyimimi paylaşmak istedim. Aynı ikilemde kalan arkadaşlara bir nebze olsun yardımı olur belki.
Görsellikle ilgili yorum yazmayacağım, çünkü bu göreceli bir kavram. Bana göre Astra, tasarımda Evo'nun yanına bile yaklaşamaz fakat bunu beğenenler de vardır elbette.
Notlarım şu şekilde :
- Direksiyon o kadar sert ki, yolculuk sonunda kollarımın ağrıdığını hissettim. Virajları tek elle dönmek imkansız, ikinci elden destek almak gerekiyor. City mode'un nasıl bir nimet olduğunu daha iyi anlıyorum şimdi.
- İlk hızlanma çok başarısız. Araçta toplam üç kişi olmamıza rağmen, çok yavaş bir ivmeye sahipti. İleri viteslerde ise gaz pedalına verdiği tepkiler yetersiz. Evo'nun ataklığını bulamadım (Sport mode kapalıydı, fakat Evo'da da böyle bir mode olmadığı için bu şekilde karşılaştırıyorum).
- Garip çalışan bir turbosu var, beklemediğiniz bir anda devreye girdiği için aracın kontrolüne tam olarak hakim olamıyorsunuz. Her an kaçıp kontrolden çıkacak gibi hissettiriyor.
- Yüksek hızlarda bile ayağı gazdan çektiğinizde, "tak" diye bir ses çıkıyor ve sanki araç şaha kalkmışken birden yere düşüyormuş hissi veriyor. Bu birkaç kez olmadı, ayağımı gazdan her çektiğimde aynı durum oluştu.
- Motor sesini içeri çok fazla veriyor. Bir süre sonra baş ağrısı yapmaya başlıyor.