Bakalım ne olacak?
Reuters: Türk tankları Kuzey Irak'ta en son haber
Printable View
Bakalım ne olacak?
Reuters: Türk tankları Kuzey Irak'ta en son haber
Demin de forumda Çukurca harekatı bitti diye bir şey okudum. Kafam karıştı. Ama sanırım Reuters doğru söylüyor. 5 günde çekilecek değiliz ya.
Bu tür haberlerde daha çok yurtdışına inanırım. Pislik pkknın sitesinde de yazıyor
Evet bende akşam haberlerinde gördüm tanklar kuzey ıraka girmişler haftanine doğru yola koyulmuşlar.. ama bazı arkadaşlarımız çıkmışlar yine atıp tutuyolar operasyon bitti diye..
Kardeşim o atıp tutmaların sonu gelmiyor inan.Birisi çıkıp gerçek şehit sayısı 87 diyor.Sonra kesin rakamın 24 olduğunu öğreniyoruz.Diğeri depremi 6.6 dediler aslında 7.3 falan olması lazım diyor.Devlet sigorta şirketleri batmasın diye yalan söylüyor diyor.Sonra 7.2 olarak açıklanıyor.Diğeri operasyonlar bugün bitti diyor k.ırak a tankların girdiğini öğreniyoruz.Bu arkadaşların hepsine cevap yazsak pc başından kalkmayız herhalde.Bir fırsat bulsak da hükümeti nasıl eleştirsek diye sürekli tetikte bekleyen arkadaşlar var.
Bırı gırdı dıyor bırı cıktı dıyor anlamadım gırdıkmı cıktıkmı çıktıysak YUHHH gırdıysek HELAL OLSUN kökünü bitirene kadar çıkmayız inşallah.
Bu arada İbrahim ben bu reutersin haberlerı doğrumu gercelmi bilmiyorum bu deyyyuzlar halen pkk ya hiç bir haberinde terör örgütü demeyip gerilla deyip hainleri destekleyen bir tavrı var .
En iyisi TSK dan haberleri tyakip etmek ama Tsk operasyon bitti demişti
Feyyaz kafamızdan uydurmuyoruz haberlerdenögreniyoruz operasyonun bıttıgını
okursan sende görürsün arkadasım.
LİNK:
https://gundem.milliyet.com.tr/cukur...htm?ref=fblike
Feyyaz Lütfen Dilimizi Sivriltmeden Yorum Yapalım Arkadaşım Atıp Tuttuğumuz Bir Şey Yok Haberleri Takip Edersen Her Duyduğuna Değil gördüğüne İnanırsın. Çukurca Operasyonu Bitti Dedik Iraka Operasyon Bitti Demedik Önce İyi Oku Sonrasındada Yorum Yap, Kırıcı Olmadan Yorum Yapalım...
Allah Askerimizin yar ve yardımcısı olsun...
Yeni Genel Kurmay Başkanımız iyiye benziyor maşallah. Daha önce operasyonu bizzat yerine gidip de yöneten olmadı. Bugünkü açıklamasında 270 itin öldürüldüğünü ve bu sayının daha fazla olduğunu söyledi. İnşallah oraya da girmişlerdir.Reuters operasyonlar başladığında da duyurmuştu ve doğruydu.Bu da doğrudur...
Peki bu operasyonun çukurcayla bi ilgisi yokmu yani? hani şunu mu diyosun bu operasyon kuzey ıraka yapılmış olan terörist tarama operasyonudur, çukurcanın intikamını içeren bir operasyon değildir? yani bu operasyonları birbirinden ayırdınız ya pes diyorum.. beni yanlış okudu göstermek için durumu iki farklı operasyona getirdin ya daha da bişey demiyorum
Ne Bilim Kardeşim Seninde Sorduğun Soruya Bak Sanki Genel Kurmayın İstihbaratını Ben Tutuyorum. Genel Kurmay Başkanının Açıklamaları Var Çukurca Operasyonu İle İlgili Bugünki Haberlede Zahmet Olmazsa Aç Oku Bana Ne Soruyorsun. Birbirinden Ayrı Olmasa Çukurca Operasyonu Sona Erdi Diye Niye Açıklama Yapsın Genel Kurmay Peslik Birşey Yok Herşey Ortada. Ben Seni Durumu Yanlış Okudun Manasına Felan Getirdiğim Yok Benim Sana Olan Tepkim Hemen Atıp Tutuyorlar Demen Yanlış. Ben Veya Arkadaşlar Birşey Atıp Tutmuyor. Bizde Basından Takip Etitğimiz Bilgilerle Konuşuyoruz Senin Basından Daha İyi Bildiğin Şeyler Varsa Açıkla Bizde Bilelim Bizide Aydınlat.
Feyyaz bu haberı okudugunda ne dusunursun peki
''HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde, 24 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından Kazan vadisinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sona erdi ve askerler birliklerine dönmeye başladı.''
Operasyon bitmiştir diye düşünürsünüz ve haklı olarak bu kadar kısa surmesınden dolayı canınız sıkılır ve tepkınızı yansıtırsınız.
Yarın bu haberı tvlerde ızleseydın ve tankaları bılmeseydın sende bızım gıbı dusunurdun degılmı bızımde dusundugumuzde buydu ama sonra ögrendıkkı opersyon bitmemıs ya sag gosterıp sol vurmus bızımkıler yada stratejık olarak bıttı deyıp tanklarla gırmısler.
Biz muhalefet yapıyorsak sızde toz kondurmuorsunuz ama hepızın ıstedıgı ortak nokta bu itlerin soyunu kurutmak degılmı
Kardeşim Hükümete Veryansın Felan Ettiğimiz Yok O Bölge Şimdi Temizlendimi Yani Teröristlerden Bunu Merak Ediyoruz. Bittimi Tamamen Çukurcada Daha Saldırı Olmucakmı Ki Umarım Allahtan Olmaz. 5 Günde Bitecek Birşey Olduğuna Sen Kanaat Getiriyormusun.
Biz Türk Milleti Olarak 280 390 Leş Görmek İstemiyoruz Bunların Başındaki İti Köpeği Vursunlar Koysunlar Milletin Önüne Resmini İçimiz Rahat Etsin Bunu İstiyoruz ? Kuzey Irak Operasyon Haberine Gelince O Başlık Açıldığında Öyle Bir Haber Yoktu 5 10 Dakika Sonrasında Servis Edilen Bir Haber.
Ayrıca Celallanerim Valla Feyyaz Hemde Çok Cellallenirim Bende Şehit Yakınıyım Hemde 87 De Bu Acıların İlkini Yaşayanlardan Biriyim. Kusura Bakma Bu Terör Artık Bitmeli Hükümet Bir Çok Yol Denedi Cesaret Edilemeyeni Yaptı Açılımına Kadar Masa Başında Konuşmaya KAdar Yaptı Ama Bunlar Anladıkki Bunları Hak Etmiyor. Bu Şerefsizleri Kürtler Değil Başkaları yönlendiriyor. Onun İçin Artık Topyekün Mücadele İle Bir Defeda Son Defada Bitirmeliyiz. Artık Ne Verilecekse Ne Bedel Ödenecekse Ödensin Ve Bitirlmeden Dönülmesin İstiyoruz. Beni Anladığını Düşünüyorum. Bu Hükümet Değil Başka Bir Hükümette Olsa Ben Bu Tepkiyi Gösteririm. Vatan Evlatları Kolay Yetişmiyor. Kalleşlikse Kalleşlik Karşılığını Vermeliyiz Ve Bitirmeliyiz Bunu ....
arkadaşlar birbirinizi kırmadan fazla ikili diyolaglara girmeden yorum yapmanız daha iyi olur... gereksiz tartışmalara girmeyin...
kesinlikle öyle bunların başlarını yakalayıp öldürmemiz gerekiyor ama bu ** sürülerini öyle 3-5 senede bitiremeyiz. Ben illaki bu hükümete karşı söylediğiniz sözlerden dolayı sizle tartışmıyorum bu başka bir hükümette olabilirdi demek istediğim böyle günlerde hep birlikte olmamız gerekirken çıkıp hükümete yüklenmek yanlış, Hani uyan türkiye gibi laflar biraz şaibeli laflar tahrik olanı var olmayanı var
Ya Feyyaz haberın dogru olup olmadıgına kanaat getırmeden dıyorsun haberi yapan yer arka mahalle basını degıl arkadasım
Milliyet
Hürriyet
HaberTürk ...............................................
ülkede ciddi trajı olan ve yenı olmayan koklu gazeteler bunlarda yalan haber yapacak degılya Üstelık ajanslara DHA-CHA-AA nın geçtiği haber bunlar bunlardamı yalan haber yapıyor .Özel ve Devletın ajanslarınada inanmayalım
Uyan Türkiye Değil, Uyuma Türkiye Terör Hala Ayakta Yanlış Birşey Yok Sende Yanlış anlama Bence İnsanlarımızı Galeyana Getirmek Gibi Bir Çabam Olamazda Olmazda Sadece Gözümüzün Açık Olmasını İsteyen Bir İfadedir. Ben Vatanseverim Ülke İnsanını Galeyana Getirmek Gibi Bir Düşüncem Olamaz Dış Ülkelerdeki Düşmanlarımıza Ülkemi Yem Ettirmem. Senin İçin Rahat Olsun. Bu Ülke İçin Can Vermesinide Biliriz Güzel Kardeşim.
neyse daha fazla yorum yapmaya gerek yok.. hepimiz allaha şükür ülkemiz için can veririz ;) siyasi görüşlerimiz farklı olduğu için bu konu hakkında ne kadar konuşursak konuşalım frekanslar yine bi yerde çakışıcak
işte bu ya inş. devamıda gelir.inş zaiyat verdikten sonra değilde önceden saldırırız...
ya ne kadar tartışmaya meyillisiniz .. iğneleyici yazılar yazdınızda ne oldu operasyon yenidenmi basladı yada hükümetimi kurtardınız birbirinizi kırmaktan başka bişi bilmiyorsunuz.. yakında forumda siyasetle ilgili tüm konular yasaklanırsa şaşmam daha doğru dürüst yorum bile yapamıyoruz... biraz daha sakin ve allttan alallım konuya ilgili yorum yapalım lütfen.
Arkadaşlar desenize Kuzey Irakta ve Bizim sınır bölgelerimizdeki birliklerden Allah Allah nidalarıyla topçu ateşleri yükseliyor, kork PKK kork Türk Askerinden, ölümün soğuk rüzgarını ensende değil, şakağında hisset, ölümün artık kaçınılmaz...
1400 PKK'lı öldürüldü | Mynet Haber
böle bi haber var ne diosunuz ?
Deprem ve 24 sehıdımızden sonra yuzumu gulduren en guzel haber bu
1400 terörist öldürüldü Kuzey Irak'ta şiddetli çatışmalar yaşanıyor. PKK'ya vurulan darbenin büyük olduğu belirtiliyor. BBC muhabirinin geçtiği habere göre 1400 PKK'lı öldürüldü.
K. Irak'taki Bamerni ve Kanimasi'de konuşlu iki Türk üssü genişletilecek. Bamerni'de helikopterler konuşlandırılacak. Kanimasi'ye ise bordo bereli komando takviyesi yapılacak.
1400 PKK'lı öldürüldü mü?
BBC'nin Iraktaki özel temsilcisinin haberine göre Türkiye'nin Hava Harekatı ve Bordo Bereli Özel Timi tarafından Kuzey Irak'ta PKK'nın Kandil ve Hakurk kamplarına yönelik yapılan sınır ötesi operasyonda 1400 PKK militanı öldürüldüğü söylendi
AK Parti hükümetinin terör ile mücadelede kararlı olduğunu söyleyen BBC muhabiri Thorpe bu operasyolar ile PKK terörünün biteceğini söyledi. Edinilen bilgi bölgesel kürt yönetiminin resmi yazılı yayın kuruluşları tarafından da kabul edildi.
Ancak haber BBC'nin Türkçe servisi ve resmi sitesinde görülmüyor. Bahsi edilen muhabirin BBC'de görev yaptığı doğru ama, Türkiye'deki irili ufaklı tüm internet sitelerinde yer alan habere rağmen henüz bir doğrulama ya da yalanlama gelmemesi kafaları karıştırıyor...
Kuzey Irak'a yönelik karar harekatının ayrıntıları belli oluyor. Sabah gazetesinde Özgür Cebe imzalı haberde çarpıcı detaylar yer aldı.
İKİ ÜS AKTİF HALE GETİRİLİYOR
Devam eden operasyonların yanı sıra Kuzey Irak'ta konuşlu iki Türk birliğinin görev kapsamının genişletilebileceği değerlendiriliyor. Taarruz helikopterleri Kobra'ların olası sınır sızmalarında daha çabuk devreye girmesi için Bamerni'deki Türk birliğinin modernleştirilmesi gündemde. Keşif ve gözetleme yapan birliğin hava üssüne dönüştürülerek Kobra ve personel taşıcıyı Sikorsky helikopterlerinin konuşlandırılması planlanıyor.
Akıncılar olarak bilinen, Kanimasi'de konuşlu birliğinin de daha aktif hale getirileceği öğrenildi. Sınırın 5 kilometre içinde kurulan birlik teröristlerin geçişlerini kontrol, keşif ve gözetleme için oluşturulmuştu. Yeni tank ve mühimmatların sevk edileceği birliğin operasyona çıkan Kanimasi'ye bordo berelilerden oluşan birkaç timin de takviye edilebileceği ifade edildi.
HEZİL ÇAYI ÜZERİNDEN GEÇTİLER
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22 tabur 10 bin askerle Irak'ın Kuzeyindeki 5 ayrı bölgede başlattığı kara harekatı devam ederken, Silopi-Irak sınınının sıfır noktasındaki Siyahkaya karakolundan Kuzey Irak'a giden 20 tank ve 30 zırhlı aracın hedefi, PKK'nın Haftanin kampı. Dün sabah erken saatlerden itibaren bölgedeki sınır birliklerinden 20 paletli tank ile 30 adet Reo adı verilen zırhlı araç Siyahkaya karakoluna geldi. Bir yandan da Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Hezil Çayı üzerine çelik asma köprüler kuruldu. Daha sonra olası mayınlı saldırılara karşı sinyal kesici araçlar eşliğinde önce tanklar tek sıra halinde Hezil çayı üzerinden Irak topraklarına girdi.
KOBRALAR ZAP'I BOMBALADI
Ardından Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetlerden oluşan birlikleri taşıyan 30 adet Reo adı verilen zırhlı araçlar Kuzey Irak'a giriş yaptı. Tanklar, örgütün Türkiye'ye geçiş yolu olarak kullandığı Haftanin kampına yöneldi. Zırhlı birliklerden bazıları da Irak toprakları içinde yer alan Sinaht Vadisine girdi. Yine bu bölgeye yakın olan Kanimasi bölgesinde ise iletişimi
sağlayan telefon şebekelerinin kesildiği bildirilirken, dün akşam saatlerinden itibaren Kobra helikopterler büyük Zap ve küçük Zap'ı yoğun biçimde bombaladı. Kuzey Irak'taki Kanimasi bölgesindeki Yekmal ve Tırvaniş köylerine yakın noktalarda yer alan PKK kampları ile Çukurca'nın karşısındaki Metina kampının karşısında yer alan Kırmızı Tepe bölgesi de F-16'lar tarafından yoğun bombardımana tutuldu. Operasyonların yoğunlaştığı bölgeler sivillere kapatılarak, seyyar peşmerge kontrol noktaları kuruldu.
kaynak:
1400 terrist ldrld
Ya öyle bir durum oldu ki , forumu takip ediyorum, bakıyorum da gerçek şehit sayımız 87 diye haber var, kimi doğru diyor kimi yalan diyor, şimdi birde 1400 terörist öldürülmesi haberi var , en iyisi mi haberi devletin resmi kanallarından takip etmek :(
1 2 gün önce 250 300 pkk lı öldü demişlerde 1 2 günde 1400 kişi denio ne kadar doğru aceba ?
başbakan da açıkladı yok öyle bir şey dedi.