95 lik evom ile uzun yol yakıt tüketimi
Arkadaşlar Kastamonu Merkez den önce Afyon a oradan da Denizli, Pamukkale, Denizli tekrar Pamukkale ve Kale (denizli) ilçesinde birkaç tur attıktan sonra Muğla Merkezine varmak şartıyla toplam katettiğim yol 945 km Muğla girişindeki opete vardığımda ise yeniden fulledim ancak Muğla Ula yol ayrımından Muğla merkez arasındaki o dağları aşarken o kadar stresliydim ki çünkü yakıt bitti bitecek gibiydi ve hiçbir yakıt istasyonu yoktu,
Bu km yi yaparken aracı % 90 hız sabitleyici kullanarak ve de yanımda eşim ve bagajda ise tüm valiz ve eşyalarımız vardı, genel olarak hızım 90 sabit idi ancak 300 km civarını değişken hızlarda yaptım örn:110 da vardı 130 da vardı veya bir ara deneyeyim diye 70 de vardı :) +100 :) klima ise bütün yolun sadece 100 km sini açmışımdır yani klima ihtiyacı hissetmedim skydome ile idare ettim , yola akşam üzeri 4 te çıktım sadece Afyonda bekledim (bu arada afyonda şehir içinde birkaç tur atmak zorunda kaldım konaklama yerini bulana kadar)
Muğla Opet e vardığımda ort yakıt tüketimi : 4.4, gidilen yol ise 945 gösterdi sizce bu değerler nasıl ? Sonradan yeniden depoyu doldurduğumda klimalı açıkken ve 110 km hızda sabitken yakıt tüketimi 5,1- 5,4 arasında değişti
Yorumlarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler...