Arkadaşlar aramıza siyah araç kullanan ve çok iyi bakanlar olduğu ve siyahların bakımı da zor olduğu için bakımdaki püf noktalar paylaşalım istedim...
İlk öneri Mert'ten :D
Printable View
Arkadaşlar aramıza siyah araç kullanan ve çok iyi bakanlar olduğu ve siyahların bakımı da zor olduğu için bakımdaki püf noktalar paylaşalım istedim...
İlk öneri Mert'ten :D
öncelikle yoğurdu alıyorsunuz bir kaşık zeytin yağ koyup iyice karıştırıp bir sünger yardımıyla arabaya napıyoruz sürmüyoruz şaka bir yana böyle birşey yapmayın :D:D:D
öbür mesajada yazmıştım burayada yazayim görmeyenlere yardımcı olsun
hangisinden başlasamki :D herhangi bir hiper aktif markete gidip pronto toz al alıyorsunuz arabayı yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çok sıkmadan ama bir kapıya 2 fıst yeter(fazlasını yediremessiniz yağlı kalır) sıkıp microfiber bezle iyice yediriyorsunuz sonra o bezin nasıl kayganlaştığını anlicaksınız
şimdilik aklımda bu var gelince gene yazarım
tertemiz siyahlardan biri de fırat'ta, onda da vardır bazı püf noktaları...
evet fırat abi sendende bekliyoruz başka önerileri olanlarıda bekliyoruz buyrun aklınıza geleni yazın bilimsel olması gerekmez kendiniz deneyip memnun kaldığınız şeylerde olabilir
benim araç 40 günlük falan genede pislikten çizikten geçilmiyor çıldırıcam valla hayır garajdan başka yerede parketmiyorrum rüzgarmı çiziyor naapıyor :D:D
Şu erkeklerin temizlik konusunda en titiz oldukları konu sadece arabaları sanırım.
olur mu öyle şey Eylül hanım :) erkekler titizdir ancak yaptıkları pek görülmez :) neyse;
-
cila uygulayın bol bol. su damlası ne kadar az durursa üzerinde o kadar az su lekesi olur.
yapacak pek birşey yok aslında malesef siyah araç çok leke gösteriyor :) gösterişi güzel ayrı konu
önce kipadan mavi toz alma püskülü alıyorsunuz(2tl):D arabayı yıkadığınız ertesi günü etkilidir. çok toz kapmadan biraz üfleme biraz püskülleme:D o gunde arabanız gıcır gıcır..3. gün devreye microfiber eldiven girer.oda kipadan.:D(5lira) 2 adet alın hafta sonu arabayı yıkarken biri ıslak olarak kullanılır ve arabayı köpürterek yıkamak sadece 3dk.nı alır cok pratıktir..devamı reklamlardan sonra:D
@eylül: temiz titiz bi insanım ama evet haklısın inkar etmiyorum arabam konu olunca.........:)
bayanların zoruna gidiyo arabaya gösterdiğimiz özen ve titizlik:D
bi güzel yıkayıp kuruladıktan sonra polisaj makinası ile autoglym super resin polish arkasından da mf bez ile autoglym extra gloss protection. sonraki yıkamalarda ara ara egp, 3 ayda bir de tekrar srp+egp :)
6 ayda bir meguiars boya koruma+normal yıkamalarda meguiars nxt şampuan meguiars yıkama eldiveni ile...araç sabunluyken kil ile üzerinden geçiniz..meguiars all wheels cleaner ı jantlara sıkıyoruz fırçalıyoruz sonra hemen suyla yıkayıp kuruluyoruz..adams bez ile aracı kurulama..adams cam bezi ile camları silme....lastiklere meguiars endurance parlatıcı jel(20 gün kalıcı su bile değse)...ardından nxt 2.0 wax..sonra tozlansa bile meguiars quik detailer ı sıkıp mikrofiberle üstünden geçince müthiş oluyo temizlik parlaklık korunmuş oluyo..çizikler için aracın boya kodunda rötüş boyam var fiatın onu kullanıyorum+vernikli..ufak çizikler için meguiars scratch x kullanalım..arada sağlam cila istiyosanız poorboys black hole glaze cila ayna gibi yapar arabanızı..bide kapalı garajınız varsa yaşadınız.. =)
yeterlimi :D
ertuğ baya döktürmüşsün sağol ama benim için en önemlisi şu rötüş boyanı nerden buldun ve ne kadara patlıo bu iş? ayrıca uygulama şeklinden de bahsetsen... bende de sağlam çizikler var da...
boya kodunu bir türlü bulamadım puntonun, sanayide göz kararı yaptırdık rötüş boyasını 100 ml 12 tl verdim.
siyah aracı da minik çizikleri glaze ile doldurup kapatarak cila ile koruma altına almak lazım ama fırça/sünger ile yıkamaya/yıkatmaya devam edersek pek de bir anlamı kalmıyor yapılan bakımın. çift kova yöntemi veya fırçasız yıkama şart bence :)
benim araba da siyah ama ben bunları yapamam.. yani alışkın degilim..bir gün yapsam 3 ay unuturum.. 3 ayda bir pasta cila yaptırsak olmaz mı?
Paylaşımlar süper arkadaşlar...
Hiç bakım görmemiş araca kil+pasta+glaze+cila sonrasındaki 2-3 ayda bir cila(katı olması tavsiye edilir). 6 ayda bir autogylm srp veya glaze ile yeni oluşan hafif çizikleri giderme. sonraki 6. ayda yani ilk pastadan 1 yıl sonra da yine kil+pasta(polish)+glaze+cila(wax veya sealant, hatta sealant üstüne de wax). bu döngü böyle gider :)
Tabi aradaki yıkamalar sonrası hızlı cila kullanırsanız alttaki katı cilanın ömrüne katkı sağlarsınız.
kil olayını hiç denemedim ama sayenizde deneyip öğrenmiş olucaz bakalım etkisi olucakmı :)
bence olucak ben de ilk defa cila aldığımda kil de aldım köksal abi'den ve bu konularda hiç bilgim yoktu saatlerce de uğraştım canım çıktı :D
ama kil farkettiriyo ben çok anlamasam da kili beraber kullandığım kişinin arabasında sonradan boyanan yerler böle pütür pütür olmuş ve onları tamamen aldı...
yagmurlu havalar için ne önerirsiniz mert bey yagmur damlasi koruyucu ürünleri felan var mi :D:D
Faydalı olabilirsem ne mutlu bana :)
Bu ara krom ve metal yüzeyler için henkelin metal pastasını aldım eski musluklarda deniyorum, sonucu resimli paylaşırım :D
Bir de plastikler için yenileyici bir ürün aldım onu da torpido kapağının iç kısmında denicem fırsat bulursam :)
Evet aynı firma :)
Hatta silikon glaze adında bir ürünü de mevcut.
Biraz reklam gibi olacak ama aşağıdaki sitede çok detaylı bilgiler (örnekli, videolu) mevcut :
Detailing World - A world for detailers by detailers.
Mertçim namını ve katoluğundaki yorumları okudum ama amway cilasını hiç kullanmadım... Nasıl tatbik ediyorsun.. Anladığım kadarıyla memnunsun... İhtiyacı olan üyelere satışını yapabilirim ben üyeyim.. :D Hemen bende bir tane alıp deniyeyim bari :D:D
bence kullan abi tavsiye ederim kullanırken arabaya sür bi 20 dk bekle iyice kurusun sonra microfiber bezle yedir yada kurumasını beklemedende yapabilirsin abi tavsiye ederim ilk uygulamadan sonra 15 günde bir veya ayda 1 ayway atarsanız kışın arabanızla çok mutlu olursunuz :)
aynen abi yapalım benim bu aralar bi düşüncem var ama pasta almam lazım, kıştan önce bi korumaya alsam mı diyodum...
yapın valla zevkli oluyor biz alışveriş merkezlerin kapalı otoparklarını tercih ediyoruz rahat oluyor görenler manyak diyor ama banane :D:D
ya benim çalıştığım yerin kapalı otoparkı var ve görücen millet porsche'lerini mercedes'lerini bırakıp gidiyo yani yedek araç niyetine Cayenne almış bi arkadaş daha sıfır ve günlerce haftalarca yatıyo burda araç :D
neyse kapalı otopark sıkıntım yok çok şükür(ama sadece işte)...
Kış öncesi en azından cila ile koruma altına almak lazım araçları. 2.kat cilanın aslında extra bir koruması yok, faydası ilk cilada unuttuğunuz yer varsa onu kapatması. Bildiğim bütün cilaların uygulanışı aynı, çok çok ince sür, kuruyunca sil. yıkama, cila sürme, kuruması, silmesi 1,5 saatinizi ayırsanız yeterli cila için :)
DW forum zaten bu işlerin dünyadaki lider forumudur. Studio bölümüne girmeyin, çıkamazsınız :D