Motor yağ basıncı düşük uyarısı
Arkadaşlar. Ara ara başıma geliyor. klima açıkken ve biraz zorlanacağı yerde mesela evimin önünde alçak kaldırama çıkartırken bu uyarıyı veriyor bazen stop ediyor. Sanırım az gaz veridiğimde oluyor. Ben buna bağlıyorum. Ama mesaj şekli ilginç geldi. "motor yağ basıncı düşünk lütfen motoru durdurun " 1.5 sene de nerde ise 4 defa başıma geldi. Az gazdan dolayı stop etmekye yaklaşan araç tan bu uyarı ile alakayı kuramadım. Meraktan soruyorum. Başka bir şey olabilirmi yoksa böyle durumlardan doğan normal bir mesajmı ne yapmam lazım bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: Motor yağ basıncı düşük uyarısı
Konuyu hortlatayım dedim. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşım varmı. Bende bu uyarıyı ara sıra geceden arabayı bırakıp 16 saat sonra çalıştırırken yapıyor. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca uyarı vermiyor. Haftada bir iki defa yapıyor. Gün içerisinde yapmıyor.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu hortlatayım dedim. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşım varmı. Bende bu uyarıyı ara sıra geceden arabayı bırakıp 16 saat sonra çalıştırırken yapıyor. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca uyarı vermiyor. Haftada bir iki defa yapıyor. Gün içerisinde yapmıyor.
Linea da bunu yasayan cok var.
Bakimin hemen ardindan sonra veya bir sure sonra..
Sorun yag filitresinden genelde..
Sahte veya dusuk kalite vs..
Ben hepsini yeni değiştirdim biliosunuz. Değişimden öncede yapıyordu bugün sabah yine yaptı. 1 aydır böyle.
Aracı PC ye bağlatın, orada yağ değişim periyod sayısı kaç gösteriyor ona dikkat edin ( 3-5-7) her ne ise. Servis bakım km kaç gösteriyor.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
Süleyman bey, yağ basınçı düşük uyarısını yazılı olarak alıyor musunuz?
Evet mptoru kapatın yazıyor. Kapatıp tekrar açınca sorun yok
Alıntı:
Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı
Süleyman bey, yağ basınçı düşük uyarısını yazılı olarak alıyor musunuz?
Baktırayım buna.
Bu arada dusuk yag basinci ve
Motor yagini degistirin uyarisini karistirmamak gerekir..
Farkli seylerdir..
Degisim uyarisi, yag degisiminde resetlenmediginden her sey tamam olsa da uyari vermeye devam edebilir vs..
Servis km reset haricinde dpf li modellerde yag degisimi reset de var..
(benzin dizel.. cogu aracta yag degisimi periyodik bakim km sinden ayri,daha gercekci sartlara gore, uyari ile degisimi belirleniyor bazi pazarlarda.... Bakim tablosunda yag degisimi belirtilen km olarak yok, uyari ile, yil veya bazen motorun calisma suresine gore degerlendiriliyor.. uyari lambasi da bir cok veriyi degerlendirerek degisim gerektigni belirliyor)
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...kaz-isigi.html
https://uploads.-cdn.com/20170802/0e...12095bf075.jpg