Bir arkadaşımla kalkış yarışı yapacağız iki ışık arası tahmini 300-400m olacak.Focus 2000 model 1.6 otomatik lpg li punto da 1.4 8v kim kazanır ? not:konuyu yanlış yere açtıysam düzeltirseniz sevinirim.
Printable View
Bir arkadaşımla kalkış yarışı yapacağız iki ışık arası tahmini 300-400m olacak.Focus 2000 model 1.6 otomatik lpg li punto da 1.4 8v kim kazanır ? not:konuyu yanlış yere açtıysam düzeltirseniz sevinirim.
Hic sansin yok dizel olsa 130a kadar yuruyebilirsin, 130dan sonra yine focus alip gidecektir.
Edit: Peder beyin 1.6 otomatik sedan (lpg yok) focusu ile evo ilk geldiginde yurutmustum tartisma cikmamasi icin yazma geregi duydum.
otomatik olması kalkışta hantallaştırmazmı ? mesafenin de kısa olmasına güveniyorum
focus 100ps 16v otomatik olanlar 4 ileri olmasina ramen dusundugunuz gibi hantal bir arac degil.
sonucu merakla bekliyorum:)
focus alır
Mesafenin kısa olması Puntonun avantajı, ilk kalkış için Fire motor iyi.
Focus otmoatik vites için vites değiştirme performansı nasıldır bilmiyorum, yorum yapamayacağım, kalkış için dezavantaj olabilir.
Otomatik aracta kalkarken ayak frenden cekilip gaza basilmaz bir ayakla gaz verilirken (4000dd civarinda) oteki ayakla fren yapilir, start aninda frenden ayak cekilerek topuklanir bu durum normal kullanimdaki hantallik olarak dusunulen durumu ortadan kaldirir.
hacı ne yaptın ya focus tabikide focusu t-jetle kaldır o zaman geçersin yoksa şansın yok arabada yol tutuş var ayırır gider puntoda kaça kadar çıkabilicen?
2 roll 2 drag denemistik, isin asli kmye sizin soylediginiz sekilde bakmadim beni beni ezip gectigi hiz 125-130km arasinda, dragda kalkista one geciyorsun ama arada sizin dusundugunuz gibi bir fark olmuyor hiz artikca puntonunda isi bitiyor,50km ile roll de focus direk alip yuruyor.
anladım mesafe kısa olduğu için 0-100 ü daha çabuk ulaşabilirm diye düşünüyodum otomatik focusun teknik verilerini bulamadım
aslında hiç denemeyip rezil olmasammı ki :/ yada denemekten zarar gelmez acemilik yapar flan alırım belki
rezillikle alakası yok sonuçta eğlenmek amaçlı yapıyorsunuz biraz makara yaparlar susarlar o kadar :D
Benim arabayı bacanak kullanırken otomatik viteste yaptı o hareketi, nasıl balata koktu anlatamam :)
Şaka maka, 1.4 Fire otomatik vites kalkışta bayağı iyi. ASR falan da olunca patinaj çekmiyor, vites zaten hazırda bekliyor. Kırmızı ışıklarda ilk kalkışta normal kullanımda bile ilk kalkan araçlardan biri oluyor, ama sonrası kötü.
Baya bi iddalı konuştu bende geri vites yapmadım 5-6 kişiye yemek ısmarlamakta var işin ucunda :D