bilmiyorum ama dediğin gibi yol tutuş arasında çok fark var lastikte önemli tabii ama sen frene basarken o gazada basabilir :) tabii burda kalkıştan daha farklı etkenler var cesaret ve arabayı tanımak gibi.
Printable View
puntonun yol tutuşu nasıl ?
kötü bir yol tutuşu var yüksek hızlarda ama. ben konuyu dağıtacam biraz kusura bakmayın ama bu sorum için konu açmayayım dedim. 1.3 90 5 ileri gp & 1.4 97 5 ileri getz arasında roll, kalkış sonuç ne olur ?? denemek istiyoruz arkadaş sıfır aldı da. ağırlıklar kağıt üzerinde aynı 1150 kg... Bu arada focus o kadar da rahat alamaz ben 1.3 ile 1.6 tdci focusun 160a kadar peşindeyim 300 m de bilemem ne olur benzinli de.
getz ile gp arasındaki çekişmede iş şoförde ve deneyimde biter. hyundailer genel olarak seri araçlar bunu kabul etmek lazım fakat GP'de motor devri/turboyu doğru kullanırsan getz'i geçersin..
iyi tmm o zaman kalkabilirim getzle :D maksat eğlence olsun bizimkisi sonuç önemli değil yani. yalnız ben bir şeyi anlayamıyorum. piyasa da 1.3 mjt diye o kadar küçümsüyorlar ki araçlarımızı, sanki atla deve ya arada kaç beygir var focusla veya başka bir araçla. kalkın arkadaşlar korkmayın :D kötülüğe teşvik etmiş olmayayım öyle anlaşılmasın :)
getz i kullanan arkadaş doğru vites atarsa mümkün değil geçemezsiniz olacağı en fazla kafa kafaya bitirmek olur... 1.4 era yı ben 75 ile geçemiyorum doğru düzgün.
daha doğrusu geçtiğimi sanıyorum ama geçemiyorum. ilk başta punto kafayı öne atıyor sonra benzinli araba arkadan kapanıyor ve geçiyor. geçtiğimi sanmamın nedeni hyundai 12 sn de 0-100 tamamlıyor ben 13 sn de tamamlıyorum. ilk başta öne geçmenin şeysi ile aa bak geçtim gibi bir his oluyor. sizin içinde aynısı olacaktır.
Küçümseyen adamın ne kullandığına bağlı, adamda 200 Compressor, BMW 3.28 vardır tabii ki kalkış için seni ciddiye almaz. Ama Focus falan bunlar boşa konuşurlar. Zaten MJET alan adam uzun yola adapte ve ekonomiyi seven insandır..
Benim bundan önceki araçlarım, Mercedes 380SE Sport, BMW 5.20i, BMW 5.20i, WV Bora Comfortline.. Şu anda 90BG Mjet 6 İleri Punto var. Ben diğer araçları da kullanmış biri olarak bu aracı kullanarak birçoğu ile kalkarım. Ama mantık çerçevesinde. Örneğin Renault 1.5 DCI veya 1.9D araçlar deli gibi gider bunlarla boy ölçüşemezsin.
Sizin aracınız 75ps arkadaş 90ps araçtan bahsediyor. Geçen gün 3 araçla kalktık, 2 boy fark attım diğerlerine. Araçlar Honda Civic, Corsa CDTI, Renault Clio ve Ben.. Benim aracım bastığında uzuyor, sizinkini bilemem..Alıntı:
getz i kullanan arkadaş doğru vites atarsa mümkün değil geçemezsiniz olacağı en fazla kafa kafaya bitirmek olur... 1.4 era yı ben 75 ile geçemiyorum doğru düzgün.
O mantikla baykmiyorum zaten, birincisi benim aracim 16v sizinki 8v en buyuk fark burda 1.2 16v fiestam (yil 2001)varken 1.4 8v cliolarla top gibi oynardim bazi seyleri kabullenmek gerekli kucuk 8v stock motor yurumez yapilis amacina aykiri birkere, bir arkadasim gelsin yuruyelim demiz aksaray, nevsehir taraflarina yolunuz duserse nesine isterseniz memnuniyetle yururum sizinle. 0532 773 30 40 telefon numaram gelmeden once ararsaniz memnun olurum. :)
getz in son hızı 170 km/s olarak hatırlıyorum sizin aracın ise 175 km/s. punto son hızda geçecektir. ancak sizin aracın 0-100 değeri 11.9 getzin 11.2 sn. dediğim gibi düzgün yol ve düzgün şöförlükle en fazla kafa kafaya gider. benim aracımda dizel, koltuğa yapıştırınca uçuyor hissi veriyor ama herşey 3000 devire kadar :)
arkadaşın arabası 90 hp lik olduğunu biliyorum. corsa ve clio neysede civic ya otomatiktir yada sahibi vites atamamıştır :) civic otomatikse zaten kalkmanın bir anlamı yok. civic bende olsun her türlü dizel punto ile anahtarına kalkarım :)Alıntı:
Sizin aracınız 75ps arkadaş 90ps araçtan bahsediyor. Geçen gün 3 araçla kalktık, 2 boy fark attım diğerlerine. Araçlar Honda Civic, Corsa CDTI, Renault Clio ve Ben.. Benim aracım bastığında uzuyor, sizinkini bilemem..
yukarıda bahsettiğim gibi iş kalkmakla bitmiyor. 0 - 400 mt ve 0 - 1000 mt verileri önemli olan. dizel tork avantajı ile ilk 3 viteste öne atar kendini.
ha şunuda söyleyeyim civic 1.4 ise kafa kafaya gitme garantiside veririm. 1.6 ise şansınız yok.
Evet sanırım 1.6 eski kasa Civic ama sanırım LPG vardı araçta emin değilim çünkü aynadan gördüm kendisini ;)
Olayın esas can alıcı noktası gerçekten bu. Motor modifikasyonu olmayan araçlarda 16v - 8v konusu en belirleyici unsur oluyor.. 1.2, 1.4, 1.6 olması ikinci aşamada önemli oluyor..
1.4 ile de biraz zor çünkü araç 1025 kg. civic'ten bahsediyorum.
Valla herkes deli gibi bastı, CIVIC ilk kalkışta yarım burun 30 mt. kadar ileride girdi fakat sonra vites kaçırmış olabilir bilemiyorum. Benim araba 2.viteste 3000 devirde müthiş uzuyor.. hatta ben benim arabanın ilk kez siyah duman attığını gördüm :)
Bilmiyorum, ben aracı aldığımda full modifikasyon vardı belki yaptırmıştır eski sahibi. Çünkü spor yay falan yaptırmış, angeller, led stoplar, ıvır zıvır vs. Garaj'da White Evil 666 diye bakarsanız aracı görebilirsiniz..
Olabilir, çünkü 30 mt falan yarım burun farkıyla gidiyordu benim turbo max çekince ve araç uzayınca geriye düştü hepsi. Vites kaçırmış olabilir... İşin ilginç tarafı bu işlerin piri bir şoför olduğumu da düşünmüyorum açıkçası..
Ne deyim doğrudur artık gözle görmeden inanması zor geliyor insana yanlış anlamayın :)
Tabii düşüncenize saygım var, bizde yalana söyleyecek değiliz durduk yerde :) Ayrıca adam beni geçse ne olur geçmese ne olur o da ayrı bir konu :D