Arkadaşlar şimdiye kadar hiç dizel araç kullanmadıgım için bilmiyorum :S herkes dizel araçların çok atak oldugunu savunuyor ama internnetten baktıgımda 0-100 km hızlanmaları hiç de öyle degil :S Bu nasıl oluyor bir türlü anlamadım :S
Printable View
Arkadaşlar şimdiye kadar hiç dizel araç kullanmadıgım için bilmiyorum :S herkes dizel araçların çok atak oldugunu savunuyor ama internnetten baktıgımda 0-100 km hızlanmaları hiç de öyle degil :S Bu nasıl oluyor bir türlü anlamadım :S
Dizeller turbo ve gelişmiş yakıt besleme sistemleri sonucu ekonomikliklerinin yanında performansa da kavuşmuşlardır.Ancak 1250cc lik küçük bir makineden çok da fazla birşey beklememek gerekir.Zaten sınıf ortalamalarında hatta daha da iyi performansları var...
aslında o ataklık biraz da histen kaynaklanıyo... :)
turbonun devreye girdii zamanda torkun fırlamasındaki his ataklık olarak yorumlanıyo ama bunun yanında benzinlilere de performans olarak gayet de yakınlar... :)
Fena değiller açıkcası ama çok atak birşey istiyorsan t-jet ler daha uygun olabilir.
arda abinin dediklerine bende birseyler eklemek istiyorum.dizel araclarin torkulari yuksek olduklarindan dolayi 1500 devirden itibaran maksimum torku verdikleri icin vites degistirmeden hizlanmayi saglar ve yuksek torklari sayesinde cabuk hizlanirlar ama yuksek devir ceviremedikleri icin hizlanma istekleri uzun surmez kisacasin saman alevi gibilerdir kucuk devirlerde is bitiricilerdir,sehir ici kullanimina cok uygundur...
1248 cc diesel bir motor ve sınıfını düşünürsek performansı bence fazlasıyla yeterli... şunu hiç unutma 1248 cc diesel 1100 kilodan fazlalar... şahinler unolar tipolar palio ların 950 kilo civarı olduğunu düşünürsek aradaki 150-200 kiloluk farka rağmen bu araçların çogu ve benzerleri kafa kafaya zor gider bu motorlarla... zaten bunada hergün hepimiz şahidiz ve yaşıyoruz. bana göre bu motorun en avantajlı yönü ( iki tane ) birisi çok ekonomik olması diğeri ise rampalarda araç doluda olsa çok iyi iş görmesi... daha dün akşam aracın bagajına 50 şer kiloluk iki patates çuvalı (bagajda 100 kilo yük) araçta ben dahil 3 kişi sağlam bir rampada ilerliyorum.. yandaki eniştem motor yemiyo galiba deyince ben duramadım gaza yüklemdim o rampada o yükle bir şahlanışı varki bir çok rc araçlar (benzinli) bunu zor yapar cinsten di..
bu motoru doğru kullandığında 1248 cc lik diesel motor hakkını fazlasıyla veriyor.. bu motordan 2000 cc lik bir motorun gösterdiği bir performansıda beklemek biraz akıl işi olmasa gerek..
ha şunu da söylim.. aracıma binem bazı arkadaşlar sanki bu araç benim 1600 cc benzinli aracımdan daha seri sözlerini birkaç defa duymuşluğum var.. bu duygular hissi de olsa demekki var bişeyler...
yüksek tork sebebiyle o hissiyat oluşuyor insanlarda. Fakat açıklaması şu. Bizim araçlar yüksek torku çok hızlı bir şekilde hissettiriyor fakat o kadar. 2 saniye sonra torkdan eser kalmamaya başlıyor ve beygir zaten yok.
Yani evet turbo dizeller atak ama çok kısa süren atakları var. Ara hızlanmalar için idealler fakat 0-100 ölçümleri veya 0-400 yarışları için memnun etmeyebilir. 1.6 dan aşağısı bu işler için yetersiz. 1.6 dizel + modifikasyon ancak iş görür. Yine de benzin gibi çabuk hızlanma beklemek yanlış.
Ya dogruyu söylemek gerekirse t-jet almak için gittim bende 2003 70 binde albea (1.2. 8v) war ama arabamın hiç bir bakımını kaçırmadım gözüm gibi bakıyorum gelip o arabaya 10.750 ytl vermeleri beni delirtti sonra tamam dedim girdim içeriye işte konuştuk fln bana t-jeti de pahalıya verdi. geri kalan starjet fln da hiç içime sinmiyor ama arabayı da degiştirmek istiyorum :S o yüzden şimdi 2.el gp lere yöneldim onlarda hep dizel :S o yüzden dizel fln diye kafam karışıyor ama ginede hiç içime sinmiyorlar :S ne yapcagımı şaşırdım :S
test sürüşü yapmanı öneririm
anil bey dizell le benzinli arasinda kaldiysaniz eger ben olsam terchimi benzinliden yana kullanirdim.litre fiyatlarida yukselince insanlar dizellere daha bi on yargili bakmaya basladi.dizelle vericegim fazladan parayla benzin koyarim.ayica performans icin benzinli araci secerim.
iki motoruda kullanmış birisi olarak, 1.4 77 hp fire motordan oldukça atak olduğunu söyleyebilirim, ama arkadaşların söylediği gibi 1.3 motordan fazla birşey beklememek gerek
albea 1.2 8v motordan sonra güç ve hız açısından kesinlikle tatmin edici olacaktır.
cihanın dediği gibi t-jet de bi test sürüsünü yapsan iyi olur
Bildiğiniz üzere benim araç 95 HP benzinli. Ağabeyimde de 2008 90 HP dizel var.
Ben dizeli uzun soluklu hiç kullanmamıştım ağabeyim alana kadar. Ağabeyimin arabada iyice test etme şansım oldu. Açıkçası benim benzinliden sonra hiç te öyle muhteşem çekiyo falan filan gibi değil olay.Şahsen ben hiç memnun kalmadım. Yok turbo devereye girecekmiş falanmış filanmış. Gazdan çektimi ayağınızı yığılıp kalıyor araç. 90 böyle ise 75 nasıl gelir bana bilemiyorum. Gaza basıyorum sanki gitmiyor araba. Kendine gelipte torku verene kadar bekle dursun. Kalkışta iyi olabilir ama (gerçi bunada çok katılamıyorum) araç sadece kalkış için kullanılmıyor. Tabi bunlar benim tecrübelerim. Ben arabayı kullanmayı beceremiyorda olabilirim.
walla bu arabamdan önce 1.6 polom vardı o arabamıda çok severdim 75 bg di tepe yukar 4. vitesde bayılırdı, 120 ile düz yolda gitmek için 3000 devir gerkiyordu ve şehir içinde 30-35 şehir dışında 20ykr yakardı ---puntomda 1.3 mtj şehir içi 17ykr yakıyor 120 ile girmek için 2500-2600 devir yetiyor ve yüklü 4vitesde tepe yukarı sollama dahi yapıyorum...
gokhan bey nasil oluyor bu 120 km hiza 2500 devir.fireler 120 de 4000 devir goruyor.
sanziman oranlari demek ki fire den degisikmis.
yok abı orda bı yanlıslık var.120 km. hızda 2500-2600 devır yanlıs bır ızlenım.o devırlerde maxımum 90-100km. hızlarına cıkabılırsınız 5. vıteste.tabı dıslılerle oynamadıysanız...
belki eski kasa olmasındandır güç ağırlık oranı ile ilgili