Anlayamadığım nokta daha az yakıt kullanarak düşük devirlerde torkun nasıl arttığı ve tüm başlığı okudum. Genel olarak okumaktan üşenmem, mübalağasız net 21 yıl fiilen aralıksız okul okumuşluğum var.![]()
Anlayamadığım nokta daha az yakıt kullanarak düşük devirlerde torkun nasıl arttığı ve tüm başlığı okudum. Genel olarak okumaktan üşenmem, mübalağasız net 21 yıl fiilen aralıksız okul okumuşluğum var.![]()
Motorların ateşleme/püskürtme zamanlamaları vardır fabrikada beyinlere yüklerler. Rakamları tamamen atıyorum şu anda, piston yukarı çıkarken max tepe noktasına gelmeden 3mm önce buji ateşlediğini farz et, sen gidip onu tune ettiririp 2mm önce ateşlicek şekilde çalışmasını sağlayabilrisin. Bu şekilde en basitinden fabrikanın belirttiği sıkıştırma oranlarını değiştirerek ekstra güç ve hatta az biraz yakıt ekonomisi bile kazanmak mümkün.
Belirtildiği gibi fabrika en uzun ömür nasıl olur o konumlarda çalışmasını ister ama gene belirtildiği gibi 500.000km yerine 350.000 yada 400.000 'e düşse ömrü ne değişir, bu sizin verceğiniz bir karar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri