Alıntı as-5-as Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bilmiyorum fiesta kullandınmı ? burda amaç fiesta ile puntoyu karşılaştırma değil yoksa bu cevaplar alıp başını gider fiestanın yeni kasaları (yani bir aralar bendeki) 1.4 16 v duratoq motoru var vites aralığına gelince 3 ncü viteste 5500 devir diyorum 3 ncü vites katsayılarının bi hayli üzeri bu araç 6250 devir de elektirik keser biliyosunuzdur ben bu araçla 190 gördüm. yüksek valfteki araçlar düşük devirlerde performans vermezler yüksek devirlerde aracın altınızdan kaydığını hissedersiniz performansı 2500- ve 4000 ddk alırsınız yani accent dersenin 1300 cc 12 v 85 bg kasası hafif olsa dediğiniz doğru düşük değerlerde motordan randuman alamazsınız clioda motor seçenekleri çok 1.4 8 v 75 bg 1.4 16 v 98 bg ve 1.6 16 v 110 bg 75 bg fark atarsınız 98 bg kullanıma bağlı olarak kafa kafaya gidiyosunuz ben bizim araçları kötülemek için söylemiyorum sonuçta hepimiz bilerek aldık puntoyu 3000 ddk sürat 95 4000 ddk da 110 diye gidiyor sizinkiler nasıl gidiyor onu bilmiyorum
benim kendi aracım araba dolu iken 140'ı geçmiyor tek sevdiğim yanı torq'unun yüksek olması ve rampalarda bayılmaması
devlet ve fiat hk. görüşlerinize katılıyorum
Fiesta yı kullandım Ali (Senin de sahip olduğun modeli ve 1.4TDCİ) Önceden de belirttiğim gibi performans olarak sınıf standartlarının biraz altında.Tabi bunun sebebi sadece 80bg lik 1.4 benzinli seçeneğinin olması.Rakipleri gibi 1.4 100bg lik makinelerle başetmesi gerçekten zor.Accent in yeni 1.4 ü ve Clio nun 1.4 16v lik makineleriyle başedemez.Tabi araçların durumu ve sürüş çok önemli.Sen aracını iyi tanıdığın için max. verimde kullanabilmişsin.Ancak inan seninki kadar iyi bir sürüşle B sınıfı 1.4 16v lilerin hepsi performans olarak Fiestadan üstün...