Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 77bg 1.4 8v

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    çağatay bayraktar
    cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 BC 2556
    Edilen teşekkür: 63

Standart 77bg 1.4 8v

bu aracı aldım, henüz plakası çıkmadı... 8 valf olması ne gibi değişikliklere neden olur? ivmesinde ve süratinde nekadar azalma olur?

2. 06/01/2008, 20:38

Sebep
    Gereksiz mesaj!

savaş ölmez
    savagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 399

1.4 8v 77 bg motor vasat bir motor.çok şeyler beklemen yanlış olur.özellikle yokuş yukarı ve sollamalarda zorlanacaksın.ben daha önceden 1.6 16v 110 bg astra coupe kullandım.arada çok belirgin güç farkı var...

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.6 16v 110hp araç ile 1.4 8v 77hp aracı kıyaslarsan tabi ki belirgin güç farkı hissedersin arkadaşım. 1.4 8v punto torkunu daha düşük devirlerde gösterebilmesi açısından kalkışlarda seni zorlamaz 1. vitesinden memnun kalırsın. fakat içerisi kalabalıkken ve yüksek hızlarda sollamalarda yavaş yavaş hızlanacaktır bu da az torkundan kaynaklanır.

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

bende 1,4 8v kullanıorum. kalkışlarda ve sollamalarda herhangi bir sorun yok (boşken). dolu olduğu zaman da rampalarda ve sollamalarda performansı hissedilecek derecede düşüyor. ama arabada 5 kişiyken ve elma dağına tırmanırken 3. vitesten aşağı düşmedim. boştayken de 4. vites yeterli oluyor.

çağatay bayraktar
    cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 BC 2556
    Edilen teşekkür: 63

yakıtı ileilgli bilgisi olan arkadasımız varsa 8v'lerin paylaşırsa sevinirim.

savaş ölmez
    savagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 399

sakin kullanımda ş.içi 7-7,5 litre civarı...

selcuk temiz
    holigan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

4.depomu aldım 25 kuruş civarında ama son depodan daha umutluyum az trafiğe girdim))

utku çay
    utkucay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 59

1.4 77hp 8v motor zaten performans için değil ekonomi için üretilmiş bir motor. özellikle şehiriçinde düşük yakıt tüketimi sağlamak üzere geliştirilmiş. dolasıyla 1.6 110hp ile kıyaslamak yanlış olur. bence 77hp yeterli bi kullanım sunuyor. yani ralli yapmayacaksanız hayli hayli yeter.
    tüketim değerlerinide arkadaşlar yazmış, oldukça düşük.

eğer amaç ekonomi ise > 1.4 8v 77 hp
    performans ise > 1.4 16x 95 hp
    daha da çok performans > 1.4 tjet 120hp

seçim sizin

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hem ekonomi hem performans ise 75hp multi

melih özönerli
    mehmet1706 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 elp 73
    Edilen teşekkür: 1

8v emiştir arabadaki 16 v emiş 2 katıdır fark tabiki vardır gaza bastığında devir 16 v daha cabuk cevirir

Ender GÜVENAL
    Scorpex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    14EN160
    Edilen teşekkür: 62

600 km de kilometre başı 200 ykr yaktı arkadaşlar bursadan bolu ya bayramda gitmiştim aracımda 4 kişi vardı ben dahil ortalama hız 110-120 yani ve aracı 2007 aralık 17 de aldım 1 hafta bile olmadan ilk uzun yoluma çıkmıştım araç rodajını bile yapmadı yani,
    ama şehir içinde bir depo benzinle kış ayında ancak yaklaşık 350 km yapabiliyorum yaklaşık 300 ile 350 ykr arasında yakıyor km de

Cuneyt kayakıt
    Cnyt01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Plaka
    01 ck 1905
    Edilen teşekkür: 94

walla ozaman benimki iyi yakıormus. 8,0lt/100km sehır ıcı kullanıorm boyle bı ortalama gordum. gayette normal kullanıorm ekonomi fln yapım die ugrasmıoyrum.

Ali ÖZTÜRK
    bahcelili_ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 263

çağatay abi çak bi turbu kafan rahat etsin ozaman kupon araba olur

Baran
    Ziyaretçi Baran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ciddi performans sorunu yaşamıyorum, tabiki kullanırken gücün eksikliğini hissediyorsunuz, benzinli bir arac su anki teknolojide ancak bu kadar az yakıt tuketip bu kadar hızlı gidebilir.

bende sehir içi 7.4 bazende 7.2

Ali SAKAOĞLU
    as-5-as - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 4

arkadaşlar benim bu 3 ncü arabam vede performansı en düşük olanı ilk arabam clio du 1.4 8 v 75 bg. performansı bundan daha iyiydi 2 nci arabam fiesta 1.4 16 v performansı 1.4 olmasına rağmen süperdi ve de yakıtıda bununla aynıydı 1 hafta önce arabada 3 kişi samsuna gittim gidene kadar akla karayı seçtim arabaları zor solluyosun basıyosun gitmiyo gittmide çok yakıyo esasen bu performans konusunda faprikayı suçlamak lazım bu devirde yeni arabaarda 8 v kaldımı biraz rekabeti öğrenmesi lazım fiatın
    Konu as-5-as tarafından (15/03/2008 Saat 14:22 ) değiştirilmiştir.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı as-5-as Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim bu 3 ncü arabam vede performansı en düşük olanı ilk arabam clio du 1.4 8 v 75 bg. performansı bundan daha iyiydi 2 nci arabam fiesta 1.4 16 v performansı 1.4 olmasına rağmen süperdi ve de yakıtıda bununla aynıydı 1 hafta önce arabada 3 kişi samsuna gittim gidene kadar akla karayı seçtim arabaları zor solluyosun basıyosun gitmiyo gittmide çok yakıyo esasen bu performans konusunda faprikayı suçlamak lazım bu devirde yeni arabaarda 8 v kaldımı biraz rekabeti öğrenmesi lazım fiatın
    Ali, eski Clio lar gerçekten hafif ve kısa oranlı ilk vitesleri sayesinde oldukça seriydi.Fiesta ise sanırım 90bg lik Fun modelinden bahsediyorsun gerçekten iyi bir performans sergiliyordu.Ancak güncel 1.4 Fiestalar sınıfın en hantalları arasında maalesef.

Fiat ın 1.4 77bg lik motorunu ise düşük tüketim-güç ve maliyet odaklı düşünmek lazım.Halen VW-Audi-Seat 1.6 8v lik motorunu tüm modellerinde kullanıyor.Fiesta nın 1.4 ü 8v.Mercedesin bile B serisinde 1.7 8v benzinli bir modeli vardı...

Ali SAKAOĞLU
    as-5-as - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali, eski Clio lar gerçekten hafif ve kısa oranlı ilk vitesleri sayesinde oldukça seriydi.Fiesta ise sanırım 90bg lik Fun modelinden bahsediyorsun gerçekten iyi bir performans sergiliyordu.Ancak güncel 1.4 Fiestalar sınıfın en hantalları arasında maalesef.

Fiat ın 1.4 77bg lik motorunu ise düşük tüketim-güç ve maliyet odaklı düşünmek lazım.Halen VW-Audi-Seat 1.6 8v lik motorunu tüm modellerinde kullanıyor.Fiesta nın 1.4 ü 8v.Mercedesin bile B serisinde 1.7 8v benzinli bir modeli vardı...
    bahsettiğim fiesta 2003 yeni kasa idi senin dediğin gibi hantal bir araç değil 1.4 16 v 80 bg 3 ncü viteste 5500 devirde 140 görüyor ivmelenmesi motoruna göre süper 100 km. 5,8 yakıyor hyundai accent ve clio hb ile tüplü haldeyken fark atıyosunuz 8 v punto ekonomi açısından ideal ama düşünün gençlere göre spor süper bi araba yapnışsınız eksik olan sadece güç sınıfının diğer araçları ile karşılaştırdığınızda aradaki fark bariz ortaya çıkıyor

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı as-5-as Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettiğim fiesta 2003 yeni kasa idi senin dediğin gibi hantal bir araç değil 1.4 16 v 80 bg 3 ncü viteste 5500 devirde 140 görüyor ivmelenmesi motoruna göre süper 100 km. 5,8 yakıyor hyundai accent ve clio hb ile tüplü haldeyken fark atıyosunuz 8 v punto ekonomi açısından ideal ama düşünün gençlere göre spor süper bi araba yapnışsınız eksik olan sadece güç sınıfının diğer araçları ile karşılaştırdığınızda aradaki fark bariz ortaya çıkıyor
    Ali, Fiesta 1.4 8v 80bg lik araç gerek son hız gerekse 0-100km/s ve ara hızlanma konusunda maalesef zayıf.Aracı kötülemek için söylemiyorum zaten ekonomi amaçlı üretilmiş bir motor.3. viteste 140km/s e çıkması (GP benzinliler de yaklaşık aynı viteste yaklaşık hızlara çıkar) vites oranlarıyla alakalı.Zaten küçük viteste yüksek hızlara çıkmak vites oranının uzun olduğunu gösterir ki bu da perforrmansı törpüler en azından bg ve torku düşük olan Fiesta için.GP 1.4 77bg ile karşılaştırırsak her türlü disiplinde birbirlerine yakın performans sergilerler.Tabi 95bg lik starjet her zaman önde olacaktır ama Fiesta nın 1.4 80bg i tek opsiyon.Accentin ya da Clio nun 1.4 ü (yaklaşık 100bg ler) Fiesta dan daha seri araçlar.Tabi kullanım çok önemli.
    GP nun 75bg den 180bg e kadar olan motor seçenekleri mevcut.Tabi bunlardan bazıları Tr ye gelemiyor.Bunda da suçlu GP ya da Fiat değil önce Devlet ardından Tofaş

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Barış AÇIL
    baris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 30

arkadaşlar ekonomi için bence süper bir araç, inanın ben daha arabanın şehir içinde 6.7 den yukarı çıktığını görmedim hızımda en fazla 50 km/h. kışın ise inanmayacaksınız ama 100 km de sadece ve sadece 0 lt. Arabayı kış uykusuna yatıyoruz
    GP 1.4 lt 77 hp Dynamic Egzotik kırmızı
    STILO 1.4 lt 95 hp Active Kıyı Mavi

Sayfa 1/3 123 SonSon