Kaldıki dynonometre üzerinde bile çıkacak değerlerde ufak bir hareketle değişiklik yapabiliyorsunuz !!!
hiçbir cihaz motorun gucunu ole soketıne takıp olcemez.
dynoda, aracın tekerleklerı sılındırden bır duzenegın ustune konur ve aracın motoru o duzenektekı jenarator yardımıyla elektrık uretır
bu uretılen elektırık KW cınsınden olculur ve motorun yere ılettıgı guc olculur.
aracın krakta ve tekerlekte urettıgı gucler farklıdır.
krankda 120 hp bı arac yere 95 hp guc verebılır...
bu oran onden, arkadan ve 4 ceker sıstemıne gore degıısır.
1 KW(Kilowatt) yaklaşık 1.36 HP(HorsePower)'a eşittir.
Kaldıki dynonometre üzerinde bile çıkacak değerlerde ufak bir hareketle değişiklik yapabiliyorsunuz !!!
Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi
SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE
Sen de haklısın.Vites oranlarıyla da yere uygulanan tork arttırılabilir ya da azaltılabilir.Basit bir örnek :
Aracın torku 100nm ise 1. Vites oranı : 4.00 ise yere uygulanan güç 400nm olarak hissedilir ya da 1. Vites oranı : 3.00 ise bu durumda da 300nm elde edilir..
Biliyorum Alper de ben dinoda oluşabilecek farklılıklardan bahsetmek istemiştim Aynı araç farklı vites oranlarında farklı değerler verebilir.Wadinin dedikleri yanlış demedim ki ekleme yaptım zaten kızma canımBir de krankta oluşan esas değer döndürme momenti yani torktur...
Yaw o zaman niye durmadan Wadi şunu dedi bunu dedi diyorsun8W
CELOX PERFORMANCE
+25 HP Dizel Chip Modül
HEMDE 160 YTL CİVARI ......BEDAVA NERDEYSE
bize uyarmı?????
https://urun.gittigidiyor.com/25-HP-...0QQidZZ4842968
aşağıda açıklama veriyorum
Konu intro1 tarafından (19/05/2007 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir.
#
Çok basit bir şekilde tamirciye ihtiyaç duymadan sadece 5 dk. da aracınıza monte edebilirsiniz.
#
Baştan sona talimatı ile birlikte.
#
Modül basitçe aracınızın IAT (hava) sensörüne bağlanıyor. Bu sayede aracınızın beynine (ECU) yeni sinyaller vererek aracınıza ekstra güç sağlıyor.
#
Tamamiyle güvenli, garantiyi bozmaz ve aracınıza hiçbir şekilde zarar vermez. Çünkü aracınızda bulunan IAT sensör bu sinyaleri zaten normalde de beyine iletiyor. Bu chip sinyalleri düzenleyerek gaza bastığınızda ani tepki meydana getiriyor. Dolayısıyla aracın hızlanması artıyor.
#
Ayrıca aracınızın km. ibresindeki son sürati görmenizi de sağlıyor.
#
Kolayca monte edildiği gibi istediğiniz zaman hemen çıkartabilirsiniz.
![]()
Yakıt sarfiyatını arttıracağı kesin..Yaptığı değişiklik optimum AFR yi bozuyor çünki..Gerektiğinden daha fazla zengin karışım fazla tüketim demek..
Aynı ürünün E-Bay fiyatına bakarsanız daha ekonomik olduğunu görürsünüz..
aracın her viteste yere vereceği tork (döndürme momenti) farklıdır. Fakat güç (beygirgücü) zaten tork ve hızın çarpımıdır neticede. bu çerçevede bir dinamometrede eğer torku düzgün ölçebiliyor ve devride ölçebiliyorsak gücü hesaplamamız mümkün.
Bülent beyin dediği gibi dinoda çıkacak ölçümlerde manipülasyona açıktır örneğin tork çarpanıyla yapılacak %5 lik bir oynama(tabi ki dalgınlıkla) 100 beygirlik aracı 105 beygir veya 95 beygir yapabilir.
motordan tekerleğe gelene kadar pek çok kaybımız var bu arada debriyaj vites kutusu aks rulmanları ve lastiklerdeki sürtünme bunların hepsini hesaba katmak gereki tam hesabı yapmak için
Fire Active 1.4 8V 77Bg.
127 hp nin 0-100 derecesini öğrenemedik.bekliyoruz..9 sn rahat çıkar heralde..
ya bu konuda bende bırşeyler yapmayı düşünüyorum ama bakalım araştıröa içerisindeyım
https://www.youtube.com/watch?v=o2yH_chvPG0
200KM RAHAT Bİ ŞEKİLDE SEYİR EDİYORUZ MODÜL VARDI ARABADA AMA YİNEDE ÇARTTIRDM BEN CHİPTEN ÇOK MEMNUNUM.....SUPERCHIPS.....
Konu demirhan tarafından (12/06/2007 Saat 14:53 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri