Çağın kardeş, genellikle yol tutuşunu arttırmak için amortisörler sertleştirilir, konfor için yumuşattırayım derken, yol tutuşunu azaltıp stabilitesini bozabilirsiniz aracınızın. Ben tavsiye etmem.![]()
Süspansiyon işi yapan bir usta amortisörleri değiştirmeden de yumuşatabildiğini söyledi. Nasıl yaptığını söylemedi ama.. Sonra fazla yumuşamış, yol tutuşu kayboldu diye gelme diye de ekledi..
Arkalar için fiyatı 100 lira. Beğenmezsem eski haline de getirebiliyormuş.
Böyle bir işlem yaptıran var mı aramızda? Konfor artışı sağlanabilir mi?
Çağın kardeş, genellikle yol tutuşunu arttırmak için amortisörler sertleştirilir, konfor için yumuşattırayım derken, yol tutuşunu azaltıp stabilitesini bozabilirsiniz aracınızın. Ben tavsiye etmem.![]()
bizm puntoların yayları çok konforlu bence gerek yok.
Stabilite konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bir de amortisörlerin bir takım işlemlerden geçirilerek (ısıtma, ezme gibi) sertlik dereceleriyle oynanmasını nacizane doğru bulmuyorum. Kimyasal olarak yaylar bozulur mutlaka ve günün birinde sorun çıkarabilir. Amaca uygun ayrı bir amortisör seti almak çok daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Ama bence de daha yumuşak yay almayın![]()
lastik basınçlarını biraz azaltsanız ondan sonra karar verirsiniz..
Lastik basınçlarını düşürmeyi denedim, istediğim kadar iyileşme olmadı.. Arabamdan memnunum, sadece amortisör yüzünden araba değiştirmek istemiyorum, bu yüzden yarın sanayiye gidip bir deneyeceğim bu işi..
Boyle sacma bir islem olmaz sakin gitmeyin denemeyin yeni simmi acicak. Yaginimi incelticek ne yapicak bilmiyorum ama keserek acilicak kaynakla geri kapanacak amortisor falan.. Sakin yaptirmayin yazik orjinal amortisorlerinize.. Sadece get koyucaksa olurda arabanin yol tutusu acayip bozulucak...
Ya bu kilodaki bu segmentteki her araba benzer konforda ne bekliyorsunuz anlayamiyorum...
Bence yaptirmayin, hic gitmeyin denemeyin bile...
Onlarca mühendisin ince hesaplarla ayarladığı bir konuyu sanayide bir ustanın ben yaptım oldu diyerek yapabileceğini sanmıyorum. Yanlış anlamayın, küçümsemek amacıyla yazmıyorum. Sadece usta bir şeyler yapıyor olabilir ama bunun aracın yol tutuşu, aerodinamik yapısı, farklı hava-yol şartlarındaki etkisi vs. türlü türlü ayrıntıyı düşündüğünü sanmıyorum.
Bence servislerle konuşup daha yumuşak ve konforlu yay/amortisör taktırın, eski yayları satarsınız. Cebinizden biraz para çıkar ama risk almamış olursunuz. Diğer türlü, usta süspansiyonun içine ederse, cebinizden çok daha fazlası çıkacak...
Yanağı kalın lastiklere 28 veya 30 hava basıncıyla da denerseniz fark eder arkadaşların dediği gibi...
Cumartesi günü sanayiye gittim. Oradaki genç amortisörü söktü, eliyle bastırmasıyla ben bile anladım ne kadar yumuşak olduğunuO da "bu amortisörü daha fazla yumuşatmak tehlikeli olabilir" dedi. Bunun üstüne vazgeçtim, adam para kazanmak için bile bu işi yapmıyorsa ısrarın anlamı yok.. Adam hem işinin ehli hem de insaflı biriymiş..
Daha sonra elemanla bir sürüş yaptık, bahsettiğim vurmanın lastiklerden kaynaklandığını söyledi. Gerçekten en son lastikleri 33'e çıkarmıştım, kalabalık olacağız diye. Şimdi hepsini 29'a indirdim, biraz daha iyi, ama istediğim kadar değil tabii ki..
Aslında parası neyse verip aracımı mümkün olduğunca konforlu hale getirmek istiyorum. Arabamın diğer özelliklerinden de çok memnunum, bu yüzden değiştirmek istemiyorum. Bu konuyu araştırmaya devam edeceğim..
lastik basıncı önemli. yumuşak karakterli bir lastik takarsın ilerde.. nokian h serisi gibi.. 30 basınçta oldukça konforlular..
amortisör için koni fsd veya coilover araştır.
Fsd nedir bilmiyorumda daha orjinal yaydan konforlu coil gormedim bosuna denemeye gerek yok.. Bence kabullenin arabanin konforunu =)
En konforlu ve stabil orj. Halidir hiç maceraya gerek yok.
Bugün koni için oktaykan power'ı aradım. Ellerinde GP'ye uygun amortisör yokmuş, getirmede de sorun yaşıyorlarmış
Başka önerebileceğiniz marka var mı? Monroe Reflex'i inceledim kendi sitesinde, spor yaylara uygulanır demiş. Bendeki yaylar orijinal.
Bilstein'in bize uygun modeli var mıdır mesela?
Coilover netten anladığım kadarıyla arabanın alçaltılması demek oluyor, benim istediğim bu değil. Yanlış anlamış olabilirim..
Konu culudamar tarafından (15/07/2013 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri