Arkadaşlar aracımda 195/55/R16 lastik var.
sağ arka lastiğim kasislere sert girmemden dolayı yanaktan balon yaptı.
mecburen lastik almam gerekiyor fakat kararsız kaldım aynı lastiktenmi alsam yoksa 205/55/R16 mı alsam.
yardımcı olurmusunuz?
Araç GP 1,4 fire
205 çok olur en ideal 195 50 15 veya 55 15 dir 15'' jant üstdüne karşıyım
fabrika takmıyorsa bir sebebi vardır.
Benim merak ettiğim konu fabrika neden kafasına göre çıkarıyor ki ? Aynı araca sahip birkaç arkadaşım var onların 175.65.15 iken benm lastiklerim 185.65.15. Sitede de tabanın 175 oldugu yazıyordu.
Bir diğer konu ise orjinal araçta 185tabanlı lastikler var. Yedek lastiği 175taban koymuşlar![]()
benim aracım orjinal 195- 55 -16 arkadaşlar
o zaman 195/55/16 alın zaten 205 alıp aracı yormaya gerek yok.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
sağol
öncelikle şunu bilmenizi istiyorum arkada bulunan yedek lastik (stepne) her aracta diger dört lastikten bir boy ufaktır , bunun sebebi seni idare etsin simdilik diye yapılmıstır , niye kucuk konusuna gelince seni idare edecek bi lastik bagajda niye fazladan yer kaplasınayrıca hafiftirde , çelik jant değil demir janttır
Gelelim konunun ana temasına , arkadaşlar bende tjet sport var bende 17" takeoff jant var orjinal 205/45/R17 he bunun ne faydası var neden modelden modele değişiyor hepsi 185/65/R15 'te olabilirdi ama şu var sporlar hızlı gideceği için lastik yüz genişliği yani yola temas eden lastik yüzeyi daha geniştir yolu tutsun diye ve çelik janttır ağır olsun savrulma yapmasın diye , 1.4 pop 'larda lastik küçük ve kapaklıdır , bunun sebebide aracın toplamdaki yükünü azaltmak ve şehir içinde çok iyi manevra kabiliyeti sağlamaktır , ilginç olanı şudurki 1.4 pop bi grande punto benim tjet'ten daha fazla iyi dönüş mesafesine sahiptir , lastik küçük olduğu için benim dönüş çapım maksimum 48 derece ise 1.4 pop'taki dönüş çapı 56 derecedir , bu sayede şehir içi kullanımda çok büyük rahatlık sağlarumarım işin detaylarını anlatabilmişimdir , he bide aklıma gelmişken söyleyeyim kapaklı jant candır
çelik jant kırılır kapaklı jant yamulur iki çekişle vurursun düzelir
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri