Turbo multiair diye bir seçenek vartabiki de eklenebilir
1.4 is civicte yapmıştık ilk bu uygulamayı 0,6 barda sorunsuz yürüyor...
Turbo multiair diye bir seçenek vartabiki de eklenebilir
1.4 is civicte yapmıştık ilk bu uygulamayı 0,6 barda sorunsuz yürüyor...
Multiair turbo bravoda var şuan malumunuz evo içinde bekleniyor ama ben pek ihtimal vermiyorum şuanda kii uygulama 1.4 fire için yapılacak...
dizel işlemleri için murat gürakan arkadaşımız ve erhan yücel kardeşimle görüşebilirsiniz isterseniz..onlarda 1.6 mjet bravoya benzer işlemleri yaptılar..ilk oldular diyebilirim hatta..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Aslinda bu gitmeyen 1.4 firelere cok büyük bi cözüm olabilir stock motor 0.5 bar falan bassa ckta güzel olur sakin kullanimda yakitta düşer
Kaming Son
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene
Dumani Üstünde Punto
fıre motora haricen turbo koymak için silindir üst kapak değişmesi gerek bunun yanında manifold değişmeli ayrıca subap sayısı arttırılıp farklı piston kullanılmalı
ve yine bunun yanında blok taşlanıp farklı gömlek çakılmalı
bunun dışında bir işlem ile fıre motoru turbo ile yürütemezsiniz
bu işlemleri yaptıktan sonrada zaten o motor fıre değil t jet olacak sonuçta
bana sorarsanız bu masrafı fıre ye yapacağınıza t jet alıp onunla oynamak daha mantıklı ç
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Bana kalırsa boş iş bile değil bu işler, zararı olan işler..Ama mal sizin para sizin tabi ki istediğinizi yasaların izin verdiği ölçüde yapabilirsiniz..En kısa zamanda yapında görelim madem.
Ayrıca bizim motorların ömrünün 700.000km oldugu düşünmüyorum ki siz bunları yaparsanız 80-150.000 km arası motoru elinize alırsınız diye düşünüyorum belki 30-50.000km de bile motor kendini bırakabilir kullanıma bağlı.
Kolay gelsin, saygılar.
This is not personel, just business..
700.000 olmasa bile 400000 gider ama şöyle bişey var zaten herşeyi değiştiriyorlar yani bunlar bukadar para vharcanacak elbet riskli parcalar yerine daha dayınıklalırını getirtirler
Konu ato tarafından (28/06/2011 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir.
Murat kardeşimi takip ediyorum zatem birebir de tanışıp sohbet etmek isterim..Erhan'la görüştüm fiyat bilgisi istedim ama henüz dönmedi... Tekrar hatırlatmalıyım sanırım...
Ortalama kendi aracıma 2500 1.4 fire içinde 5000 gibi bir tutar olacak...
Hayırlısıyla inşallah
Kesinlikle yüklenilmediği sürece yakıt aşırı düşecek...
Keşke evo t-jet olsa müşterimiz evo hayranı ama t-jet olma yolunda ilerliyor...
700.000 km yi gören onlarca multijet motor var 400.000 km yide bu şekilde görür... 400.000 km yi görcek kadar kullanacağımızı zaten sanmıyorum...
Risk almayı düşünmüyoruz... Alırsakda bunu bir kobayla değil zaten kendi aracımızla deniyoruz... Risk almadan da yapılacak birşey değil zaten![]()
Konu Backer tarafından (29/06/2011 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir.
bence doğru yoldasiniz nie herkezden ayni şey t-jet koy parasi ve zevki var ki fire turbolamak istiyor ki bence cokta zevkli olacaktir.
Yığınla 1.4 honda turbolaniyor sıkıntısız yürüyor
Kaming Son
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene
Dumani Üstünde Punto
benim fiorinom var 75'likten. bende bayağıdır motor için araştırma yaptım. portekizde trw performance var. onlar bizim multijetler için yeni turbo kitleri yapmışlar. kitin içinde herşey var manifold, turbo, downpipe, intercooler ve borular dahil 1000euroya satıyorlar. bence olarla bi iletişime geç. hem işini sağlama alırsın. çünkü daha önce çok puntoya uygulamışlar.
1.4 fire a çıkan maliyetle arasında çokta bir fark olacağını sanmıyorum araştırmak lazım
İlgin için teşekkür ederim yaptıkları işlere baktım 147 bg. den bahsediyorlar güzel uygulamalar. Yaptıkları işlerde en azından fotoğraflarda güzel görünüyorBir inceleyip görüşmek lazım Tekrar teşekkür ederim...
çoğunu yapmış biri olarak yazma gereği duydum
Egr iptali (trye gelen versiyonlarda yakıt kalitesi düşüklüğünden dolayı artık egrsiz)
Kat iptali (downpipe ile mümkün)
60mm down pipe ( yukarda yazdım)
60mm düz boru egzos susturucusuz ( hacim ufak olduğu için - performansa yol açıyor bnm 55 mm ben 51 yada 48 e tekrar dönüş yapıcam)
Bmc cda filtre ( bmc güzel bir secenek ama cok pahalı normal kıytırık bi carbon filtre kiti alıp içine aem dry flow takıp kullanabilirsin)
İntercooler ( ztn ufak hacim ve ufak turbo, malesef lag artacak )
Büyütülmüş turbo (Twin turbo yapabilirmiyiz araştırması içindeyiz) (büyük turbo halen kullanıyorum boost olarak daha geç giriyor ama üst devirlerde daha uzun süreli tutunabiliyor orj. turboya göre twin turbo yapılabilir dicem ama umutsuz vaka 4 silindir araç 1248 cc ve twin turbobayağı iyimser düşünceler )
Manuel boost controller (electronicleri tavsiye ederim, basit mbcler boost kacırıyor)
Informeter Touch - GReddy denendi bugün (yalnızca japon araçlar için uygunmuş) uysada gerek yok
Chip tuning (yazılım şart)
Power box (yazılım varken gerek duyulacak bi alet değil)
Blow off (Turbo nun durumuna bağlı) ( vacumlamayı düşürüyor tavsiye etmiyorum )
50 lik Nos ( yapılabilir ama gerekli değil )
Coilover ( iyi seçim )
17" take off jant
Draglar için 14 jant silik lastik
umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir bu yazdıklarının %90 ını 4 yıllık çalışmalar sökme takmalar sonucu palio mjtm de tecrübe edindim
Peki o araç vizeden nasıl geçecek?
EGR ve Katalitik konvertör iptalinden sonra nasıl egzos emisyon pulu alacaksınız?
egr ztn yok, fabrikasyon yok artık
kat iptali vize zamanı takılıp yola devam
puntolarda egr var nasıl olucak şimdikat iptalli muayeneden geçtiğimide bildireyim
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri