Sayfa 2/2 İlkİlk 12
39 sonuçtan 21 ile 39 arası

Konu: T-jet Lpg + chip

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

Alıntı ResuscitateR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gereği kadar detayLı ve biLgiLendirici bi payLaşım oLmuş. Fikir verdi bi çok konuda.. Fiyat oLarak ciddi fark var ama..
    ewet ama bidaha bakım derdi yok performans düşicek benzin gibi binilcek falan giriyo insanın aklına hala t-jetim olsaydı yaptırırdm 1 2 seneye rakipleri çıkar diğer firmalarda bu işe girer fiyatlar biraz daha düşer zaten şuan türkiyede bu sistemi uygulayan tek firma ilk çıktığında yüksek olması normal
    zamanında noklia N73 almıştım 1000 tl di sonra 450 500 oldu

AYTEK KORKMAZ
    aytek06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 108

Araştırma İnceleme

Slmlar.bu konu hakkında bende bsy sormak istiyorm: Bende 1.4 77bg. fire active var. Tomasetto tüp takılı.bu araca chip yapılırmı?yapılırsa araca bir zararı yada yakıt yakımında anormal bir artış olurmu?Son olarak maliyeti ne kadardır? Bilgilendirebilirseniz sewinirim..

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 linea alinip yazilim ile hem ekonomik hemde inanilmaz zevkli hala gelebilir
    fiat line 1600 mjet 105hp araçlar...OBD üzerinden programlanamıyor...ancak ecu sökülerek yapılabiliyor...
    bilginiz olması için yazdım...

EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim..
    120hp elde edilir...ama kara dumanla...o araçtan sorunsuz dumansız alınacak değer 110hp civarıdır...

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?
    bu aslında ne yapmak istediğinize ne elde etmek istediğinize bağlı
    ancak büyük enjektörle konu kapanmaz gerisi de var...

Alıntı aytek06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Slmlar.bu konu hakkında bende bsy sormak istiyorm: Bende 1.4 77bg. fire active var. Tomasetto tüp takılı.bu araca chip yapılırmı?yapılırsa araca bir zararı yada yakıt yakımında anormal bir artış olurmu?Son olarak maliyeti ne kadardır? Bilgilendirebilirseniz sewinirim..
    araca yazılım uygulanır 6-7 hp güç alınır...bunuda kesinlikle fark edersiniz.
    araca bir zararı olmaz
    normal bir sürüşte yakıtda bir artış olmaz... agresifde sürüşte bir miktar artabilir.

BAHADIR TOLGA SAYDAM
    SAYDAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 48

EvveLa 90Lık mjet gp akLımdaydı chip+box 120 hp civarı eLde ediLir herhaLde dedim.. Hatta forumdan aLp abi iLe görüştüm kısmetse aracınada gidip bakmayı düşünüorum asLında ama Sonradaaa ya yetmezse ya kesmezse die takıLdı kafama madem oLacak tjet oLsun dedim..
    düşük kmde temizini buLması da sıkıntı oLdu mjetin..
    yüksek hızLarda kuLLanmaktan çok 0-100 oLayı keyif verio bana ve ara hızLanmaLar.. Ama tjet aLıp mJet yazısını taktırıcam
    kardeş ben de senin gibi düşünüyordum fakat 100.000 km'de nasıl kullanıldığını bilmediğim mjet alacağıma daha düşük paraya tjet alırım dedim. aracımı her türlü tatmin alacağım şekilde kullanıyorum. ben şu an 97 oktanla şehir içi km'de 32 kr, şehir dışında da 24 kr yakıyor. mjet almadığıma pişman mıyım? kesinlikle hayır. çünkü babamda 95 hp'lik yeni astra var, ondan performans istediğimde şehir içi de şehir dışı da yaklaşık 25 kr yakıyor. hiç düşünme tjet al derim ben

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

aLper Koç
    ResuscitateR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 5

eywaLLah saoLasın..

cemal arslan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

bir çok kez okudum duydum ...insanlarımızda dizel araçlarda yanlış olan yaygın kanılar düşünceler önyargılar var...

- dizel araç kullanmak zordur
    - dizel araç bakımı ağırdır
    - dizel araç masraflıdır

arkadaşlar
    dizel araç kullanmak zor değildir...benzinliden bir farkı yok
    dizel araçların bakımı ağır değildir...trigerse triger zincirse zindir..yağsa yağ...fazladan bir masrafı yok...
    dizel araçlar masraflı değildir...yeterki siz bakımlarını aksatmayın kaliteli orijinal yedek parça kullanın...ve zamanında yaptırın...

önceden otomatik araçlar adamın ocağına incir ağacı dikerdi...şimdi öyle değil..elbette istisnalar hariç...
    manuel şanzımanda...debriyaj sorunları baskı balata sorunları volant sorunları yaşarsınız. balata biter volant biter balata yakar balata sıyırır senkromej sıyırır senkromej kırar...
    bunun dışında...yokuşlarda geri kaçırma olur...vites atamama olur kaçırma olur...
    otomatikde bunlar yok...iyi bakarsan...hiç bir sıkıntı yaşamazsın...
    balata sıyırma geri kaçırma derdin olmaz...

yukarıdaki yazılanlarla alakalı değil...sadece paylaşmak istedim....

konuyla alakalı şunu derim...

100 bin km de bir araç alacaksam çok iyi incelerim...neticede arkadaşımızın dediği gibi geçmişini bilmiyoruz nasıl sürüldü nasıl bakıldı...bilgimiz yok...o yüzden çok dikkatli olmak lazım...

ancak bu aracın dizel yada benzinli olması bir şey ifade etmez...
    Konu cemal arslan tarafından (20/05/2011 Saat 13:24 ) değiştirilmiştir.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı cemal arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir çok kez okudum duydum ...insanlarımızda dizel araçlarda yanlış olan yaygın kanılar düşünceler önyargılar var...

- dizel araç kullanmak zordur
    - dizel araç bakımı ağırdır
    - dizel araç masraflıdır

arkadaşlar
    dizel araç kullanmak zor değildir...benzinliden bir farkı yok
    dizel araçların bakımı ağır değildir...trigerse triger zincirse zindir..yağsa yağ...fazladan bir masrafı yok...
    dizel araçlar masraflı değildir...yeterki siz bakımlarını aksatmayın kaliteli orijinal yedek parça kullanın...ve zamanında yaptırın...

önceden otomatik araçlar adamın ocağına incir ağacı dikerdi...şimdi öyle değil..elbette istisnalar hariç...
    manuel şanzımanda...debriyaj sorunları baskı balata sorunları volant sorunları yaşarsınız. balata biter volant biter balata yakar balata sıyırır senkromej sıyırır senkromej kırar...
    bunun dışında...yokuşlarda geri kaçırma olur...vites atamama olur kaçırma olur...
    otomatikde bunlar yok...iyi bakarsan...hiç bir sıkıntı yaşamazsın...
    balata sıyırma geri kaçırma derdin olmaz...

yukarıdaki yazılanlarla alakalı değil...sadece paylaşmak istedim....

konuyla alakalı şunu derim...

100 bin km de bir araç alacaksam çok iyi incelerim...neticede arkadaşımızın dediği gibi geçmişini bilmiyoruz nasıl sürüldü nasıl bakıldı...bilgimiz yok...o yüzden çok dikkatli olmak lazım...

ancak bu aracın dizel yada benzinli olması bir şey ifade etmez...
    kesinlikle öyle ama şu da var turbo kullanmayı bilmeyen çok kullanıcı da var.

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

cemal arslan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

turbolu bir araç ister dizel ister benzinli....fark etmez...

- çalıştırınca gaz vermeden 1dk turbonun yağlanmasını bekle
    - agresif sürüşte , sıkışık trafikte , yüksek süratte hemen kontak kapatma..1 dk bekle turbo soğusun
    - motor yağını geçiktirme...10 bin km den fazla kullanma ister benzinli ister dizel
    - motor yağı eksik durumda araç sürme yağ lambası yanarsa derhal ilave yap
    - 50 bin km de turboyu söktür ve temizlettir
    - motor yağın uygun olsun. kafana yada bütçene göre değil onaylı uygun yağ kullan

bunları yaparsan...uzun süre kullanırsın....

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

işte çoğu kişi maalesef bunlara dikkat etmiyor servisler 100binde turbo değiştiren,pompayı bozan kullanıcıyla dolu.Demek istediğim buydu.

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

cemal arslan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

doğru...

bundan bütün kabahat araçta yada turbo da değil...kullanıcıların bilinçsiz olmasında...

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

kesinlikle öyle sorun bilinçsizlik

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

NormaLde biLe Turbo Lpg'li araçLarda Lpg'nin oktan değerinin yüksek oLmasından doLayı ve benzin gibi sıvı oLmamasından doLayı pistonLarın erimesine yoL açabiLecek kadar sıkıntıLarın yaşanabiLeceğini okudum geçen bi yerde.
    ki bu aracı biz ayrıca chipLedik ve turbosunu büyüterek makuL değerLerde basıncını da arttırdık diyeLim.. mümkünmüdür sizce?

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

NormaLde biLe Turbo Lpg'li araçLarda Lpg'nin oktan değerinin yüksek oLmasından doLayı ve benzin gibi sıvı oLmamasından doLayı pistonLarın erimesine yoL açabiLecek kadar sıkıntıLarın yaşanabiLeceğini okudum geçen bi yerde.
    ki bu aracı biz ayrıca chipLedik ve turbosunu büyüterek makuL değerLerde basıncını da arttırdık diyeLim.. mümkünmüdür sizce?
    turboyu büyütüp makul değerlerde basıncı arttırmak o kadarda ufak bi iş değil..getirisi götürüsü bol bir işlem..bu işlemler sonrasında lpg ile kullanmak çok abzürt ve sıkıntılı olur bence..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

iLk konuyu açtıktan bu zaman araştırdımda sıkıntı oLucak sanırım dediğin gibi.. hatta çoğu fikride sizin araçLarın üzerinden değerLendirerek yaptım..
    turbo haricinde yapıLabiLicek şeyLeri yapıcaz bakaLım kısmetse görünen o.
    (pm attım bi konuda da)

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

Valla dostum bende aracımı satabilirsem T-Jet alıp LPG bağlattıracam binecem mis gibi
    Dizel'in bi espirisi kalmıyor artık 1.3 75 hp aracım bile şu anki fiyatlarla 22krş yakıyor

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Yani gönüL ister Lpg fiLan uğraşma ama herkesin LimitLeri var tabi.. kimsede demesin hem karnım doysun diyosun hem pastam dursun istiyosun diye..
    t-jetine lpg taktırıpta hem karnı doyup hem pastası duranLar var sonuçta
    kpss atamaLarı bi sonuçLansa da aLıp temiz bi t-jet işLemLere başLasam hemen.. sattım çünkü aLtımdaki arabayı kaLanına da kredi vs ayarLicaz inş.

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

t-jet dilinden anlayınca çok az yakabilen bir araç aslında..pek lpg ye ihtiyacı yok =)
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

aLper Koç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ömrüm boyunca araçLarımız hep ve hep dizeL en sonunda da Lpg'Li oLdu.. benzinLi fobisi bende ki sanırım ama aşamicam gibi

Sayfa 2/2 İlkİlk 12