Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?
Printable View
Atmosferik arabadada büyük enjektör taksak performans güzelleşirmi yoksa fazla gaz yakıtğıylamı kalır?
ewet ama bidaha bakım derdi yok performans düşicek benzin gibi binilcek falan giriyo insanın aklına hala t-jetim olsaydı yaptırırdm 1 2 seneye rakipleri çıkar diğer firmalarda bu işe girer fiyatlar biraz daha düşer zaten şuan türkiyede bu sistemi uygulayan tek firma ilk çıktığında yüksek olması normal
zamanında noklia N73 almıştım 1000 tl di sonra 450 500 oldu :)
Slmlar.bu konu hakkında bende bsy sormak istiyorm: Bende 1.4 77bg. fire active var. Tomasetto tüp takılı.bu araca chip yapılırmı?yapılırsa araca bir zararı yada yakıt yakımında anormal bir artış olurmu?Son olarak maliyeti ne kadardır? Bilgilendirebilirseniz sewinirim.. :g0000000:
fiat line 1600 mjet 105hp araçlar...OBD üzerinden programlanamıyor...ancak ecu sökülerek yapılabiliyor...
bilginiz olması için yazdım...
120hp elde edilir...ama kara dumanla...o araçtan sorunsuz dumansız alınacak değer 110hp civarıdır...
bu aslında ne yapmak istediğinize ne elde etmek istediğinize bağlı
ancak büyük enjektörle konu kapanmaz gerisi de var...
araca yazılım uygulanır 6-7 hp güç alınır...bunuda kesinlikle fark edersiniz.
araca bir zararı olmaz
normal bir sürüşte yakıtda bir artış olmaz... agresifde sürüşte bir miktar artabilir.
kardeş ben de senin gibi düşünüyordum fakat 100.000 km'de nasıl kullanıldığını bilmediğim mjet alacağıma daha düşük paraya tjet alırım dedim. aracımı her türlü tatmin alacağım şekilde kullanıyorum. ben şu an 97 oktanla şehir içi km'de 32 kr, şehir dışında da 24 kr yakıyor. mjet almadığıma pişman mıyım? kesinlikle hayır. çünkü babamda 95 hp'lik yeni astra var, ondan performans istediğimde şehir içi de şehir dışı da yaklaşık 25 kr yakıyor. hiç düşünme tjet al derim ben :)
eywaLLah saoLasın..
bir çok kez okudum duydum ...insanlarımızda dizel araçlarda yanlış olan yaygın kanılar düşünceler önyargılar var...
- dizel araç kullanmak zordur
- dizel araç bakımı ağırdır
- dizel araç masraflıdır
arkadaşlar
dizel araç kullanmak zor değildir...benzinliden bir farkı yok
dizel araçların bakımı ağır değildir...trigerse triger zincirse zindir..yağsa yağ...fazladan bir masrafı yok...
dizel araçlar masraflı değildir...yeterki siz bakımlarını aksatmayın kaliteli orijinal yedek parça kullanın...ve zamanında yaptırın...
önceden otomatik araçlar adamın ocağına incir ağacı dikerdi...şimdi öyle değil..elbette istisnalar hariç...
manuel şanzımanda...debriyaj sorunları baskı balata sorunları volant sorunları yaşarsınız. balata biter volant biter balata yakar balata sıyırır senkromej sıyırır senkromej kırar...
bunun dışında...yokuşlarda geri kaçırma olur...vites atamama olur kaçırma olur...
otomatikde bunlar yok...iyi bakarsan...hiç bir sıkıntı yaşamazsın...
balata sıyırma geri kaçırma derdin olmaz...
yukarıdaki yazılanlarla alakalı değil...sadece paylaşmak istedim....
konuyla alakalı şunu derim...
100 bin km de bir araç alacaksam çok iyi incelerim...neticede arkadaşımızın dediği gibi geçmişini bilmiyoruz nasıl sürüldü nasıl bakıldı...bilgimiz yok...o yüzden çok dikkatli olmak lazım...
ancak bu aracın dizel yada benzinli olması bir şey ifade etmez...
turbolu bir araç ister dizel ister benzinli....fark etmez...
- çalıştırınca gaz vermeden 1dk turbonun yağlanmasını bekle
- agresif sürüşte , sıkışık trafikte , yüksek süratte hemen kontak kapatma..1 dk bekle turbo soğusun
- motor yağını geçiktirme...10 bin km den fazla kullanma ister benzinli ister dizel
- motor yağı eksik durumda araç sürme yağ lambası yanarsa derhal ilave yap
- 50 bin km de turboyu söktür ve temizlettir
- motor yağın uygun olsun. kafana yada bütçene göre değil onaylı uygun yağ kullan
bunları yaparsan...uzun süre kullanırsın....
işte çoğu kişi maalesef bunlara dikkat etmiyor servisler 100binde turbo değiştiren,pompayı bozan kullanıcıyla dolu.Demek istediğim buydu.
doğru...
bundan bütün kabahat araçta yada turbo da değil...kullanıcıların bilinçsiz olmasında...
kesinlikle öyle sorun bilinçsizlik
NormaLde biLe Turbo Lpg'li araçLarda Lpg'nin oktan değerinin yüksek oLmasından doLayı ve benzin gibi sıvı oLmamasından doLayı pistonLarın erimesine yoL açabiLecek kadar sıkıntıLarın yaşanabiLeceğini okudum geçen bi yerde.
ki bu aracı biz ayrıca chipLedik ve turbosunu büyüterek makuL değerLerde basıncını da arttırdık diyeLim.. mümkünmüdür sizce?
iLk konuyu açtıktan bu zaman araştırdımda sıkıntı oLucak sanırım dediğin gibi.. hatta çoğu fikride sizin araçLarın üzerinden değerLendirerek yaptım..
turbo haricinde yapıLabiLicek şeyLeri yapıcaz bakaLım kısmetse görünen o.
(pm attım bi konuda da)
Valla dostum bende aracımı satabilirsem T-Jet alıp LPG bağlattıracam binecem mis gibi :Ç
Dizel'in bi espirisi kalmıyor artık 1.3 75 hp aracım bile şu anki fiyatlarla 22krş yakıyor :w00t2000:
Yani gönüL ister Lpg fiLan uğraşma ama herkesin LimitLeri var tabi.. kimsede demesin hem karnım doysun diyosun hem pastam dursun istiyosun diye..
t-jetine lpg taktırıpta hem karnı doyup hem pastası duranLar var sonuçta :)
kpss atamaLarı bi sonuçLansa da aLıp temiz bi t-jet işLemLere başLasam hemen.. sattım çünkü aLtımdaki arabayı kaLanına da kredi vs ayarLicaz inş.
t-jet dilinden anlayınca çok az yakabilen bir araç aslında..pek lpg ye ihtiyacı yok =)
ömrüm boyunca araçLarımız hep ve hep dizeL en sonunda da Lpg'Li oLdu.. benzinLi fobisi bende ki sanırım ama aşamicam gibi :D