Merhaba Alper Yılmaz,

Bu tip motorda ara müdahale ile yapılan tuning işlemleri beyni kandırdığı için otomobil bilgisayarlarındaki anlık ya da ortalama yakıt tüketimleri tamamen anlamsız hale gelmektedir. Otombil bilgisayarları enjektörlerin ne kadar açık kaldıklarını kaydeder ve bu bilgi ile bize yakıt tüketim değerlerini verir. Örneğin beyin 3 milisaniye (rakamlarını tamamen atıyorum arkadaşlar) enjektörü açmak isterken bu ara cihazlar geri planda 4 milisaniye açıyor. Ama doğal olarak bilgisayar tüketim değerlerinin hesaplanmasında 3 milisaniyelik ilk değeri biliyor ve onu kullanıyor. Tahmi edeceğiniz üzere bu durumda yapılan hesaplamalar tamamen manasız oluyor ve bize hep gerçekte olandan daha düşük yakıt tüketim değerleri gösteriyor.

Ben burada bu kitleri kullanan arkadaşların yakıt tüketimleri artacak demiyorum ama bilgisayarda verilen değerler manasız olacaktır diyorum. Sizden ricam işlem sonrası yakıt tüketimini yine mümkün olduğunca eskisi gibi kullanarak tam dolu depo ile bitene kadar test yapmanız ve yakıt tüketimini ondan sonra bizzat alınan yakıt / gidilen yol şeklinde yapmanız.

Sonuçlarınızı merakla bekliyorum.

Herkese iyi çalışmalar.